Around the World

Hip hop al límit de la gravetat i sense perdre el somriure

L'espectacle Around the world de Brodas Bros, que conjuga tecnologia i ball, va inaugurar la nova temporada de música i teatre de l'Auditori Miquel Pont

 
L'Actual - Guillem Plans
 

Qui es plantés dissabte a l'auditori pensant que assitia a un simple espectacle de dansa urbana, anava desorientat. La funció Around The World, de la companyia de hip hop  Brodas Bros, transcendeix el ball. Va molt més enllà. Talent artístic, música i sobretot tecnologia a dalt de l'escenari impulsen a viatjar mentalment els espectadors des de les seves còmodes butaques.

Després de massa mesos durant els quals la programació a la vila ha hivernat per culpa de la pandèmia, el teló es va tornar a aixecar per mostrar passos de hip hop que tempten els límits físics del cos, que flirtegen amb la gravetat. Un espectacle que va estar en tot moment regit per les mesures de seguretat corresponents -entrades i sortides esglaonades, aforament limitat, seients numerats i distribuïts per mantenir la distància social, etc-, però que, paradoxalment, va fer oblidar el panorama que es cou a fora de l'auditori. De mica en mica, la cultura als escenaris torna a agafar volada. I, amb actuacions com la dels cinc saltimbanquis simpàtics que dissabte van ser a Castellar, es fa evident com l'havíem arribat a enyorar. 

Desinhibits a dalt de l'escenari, descarats, atrevits i somriure gamberro, així és com els Brodas Bros es van presentar ballant davant dels espectadors. Tot, embolcallat per efectes lumínics de fantasia amb els quals s'integraven camaleònicament, per aconseguir que les ments del públic es deixessin endur per il·lusions òptiques. La tecnologia dispara el hip hop al llindar del surrealisme.

La funció és una demostració de com es poden arribar a explotar recursos en una sala de teatre per aconseguir un efecte d'impacte. Mapping, focus intermitents a ritme epilèptic, projeccions a la pantalla amb què els ballarins interactuaven, vestits farcits de leds o làsers teixeixen una aura futurista. La llum no té una funció de decorat, és la part més important de l'actuació.

Les geometries impossibles que Brodas Broders creen a través d'efectes, i amb les quals juguen a través de passos de ball a la frontera de l'impossible, van evocar reminiscències de Matrix. Around the World va ser un còctel sorpresiu per als espectadors que no anaven previnguts. I així és recomanable assistir a l'espectacle, presentar-s'hi amb la ment en blanc i disposada a jugar, a emmotllar-se. A deixar que Brodas Bros et portin del Japó a Xile, passant per Brasil, Hondures, la Xina, Los Ángeles, Àfrica o Palestina. 

Perquè el viatge que la companyia va realitzar per mig món és, precisament, el fil que trena l'espectacle. Brodas Bros va estar de gira per diferents continents i en va recollir vivències i anècdotes enriquidores que queden plasmades, en determinats moments de forma més subtil i altres més explícites, a la funció. És a través dels diferents països que mostren cada actuació de ball i en què varien música o es canvien de vestuari. Una estructura aporta ritme i varietat per amenitzar l'espectacle. 

Els artistes es van posar el públic castellarenc a la butxaca, en gran part per la interacció que hi van mantenir, captant-ne el pols. Fins i tot, en demanar qui volia ballar amb ells, van rebre l'oferiment d'un nen, que s'hi va unir desbordant alegria. I és que aquest és un dels grans ingredients dels Brodas Bros, mostrar-se simpàtics i propers. I no és fàcil situar el cos als límits físics que exigeixen els passos de ball al límit de la gravetat sense perdre el somriure.

Un gran quadern de viatges inunda l’escenari, en ell, un recull de les vivències i anècdotes viscudes pels Brodas Bros en les gires internacionals que han fet arreu del món. Brasil, Palestina, San Francisco, Los Angeles, Hondures, Japó i una gran influència de la Xina.

Uns Brodas Bros molt futuristes i robòtics, però també molt humans i sensibles. Mapping, projecció interactiva, làsers, dansa aèria, vestuari de leds… Una combinació de dansa, llum, tecnologia i música sorprenent.

El show més tecnològic dels Brodas Bros mai vist fins ara. Aquests records que es queden a la memòria ens fan adonar que gràcies a aquestes experiències som el que som ara mateix, en el present. Un present que hem de viure, un present que els Brodas volen compartir amb el públic, on tu hi formes part!

 

 

Preu de l’espectacle

15 €*

*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada.

*10 €/entrada a partir de 10 entrades.

 

Compra d’entrades

 • Venda anticipada amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per aquelles persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar les entrades de manera electrònica. *La cita prèvia per a l’atenció presencial a la taquilla de l’Auditori s’haurà de concertar trucant al 93 714 40 40 i demanant per la Regidoria de Cultura o bé mitjançant el formulari de reserva al web www.castellarvalles.cat.
 • Taquilla de l’Auditori: 1 hora 30 min abans de l’inici de l’espectacle

 

INSTRUCCIONS PER LA COMPRA D’ENTRADES AMB BUTACA ASSIGNADA

 • Hi ha paquets de 2, 3 i 4 butaques per a unitats de convivència.
 • Hi ha 2 espais reservats per a cadires de rodes + una butaca per una persona acompanyant al costat.
 • Dins de cada paquet, cal comprar una entrada per cada membre de la unitat familiar o de convivència.
 • Us demanem que adquiriu els paquets d’entrades, segons el nombre d’entrades que voleu adquirir per la vostra unitat de convivència. Així evitarem deixar butaques buides.
 • En cas que assistiu a l’espectacle individualment, us demanem que seleccioneu una butaca d’algun dels espais de 2 butaques (l’altra butaca no seleccionada quedarà inhabilitada per l’organització, per respectar la distància de seguretat entre persones que no són de la mateixa unitat de convivència).
 • Aquesta opció d’entrada garanteix que les persones de la unitat familiar o de convivència puguin seure juntes. En cap cas, es permetrà que persones que no siguin de la mateixa unitat de convivència seguin de costat, sense la distància de seguretat.
 • La fila i seient/s seleccionat/s durant la compra seran els que haureu d’ocupar.
 • Les butaques habilitades i disponibles són les de color verd.
 • Les butaques ocupades es mostren en color vermell.
 • Les butaques que s’han inhabilitat per complir amb les reduccions d’aforament i per respectar les distàncies de seguretat també es mostren en color vermell. Per consultar el pati de butaques amb la reducció del 50% i les distàncies de seguretat feu clic aquí.
COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 03 octubre
20:30
Sala principal
10 € - 15 €
75 min
2020-10-03 20:30 2020-10-03 21:45 Europe/Andorra Around the World El show més tecnològic dels Brodas Bros mai vist fins ara. Molt futuristes i robòtics, però també molt humans i sensibles. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès
Detalls tècnics

Idea original i coreografia: Brodas Bros

Direcció artística: Lluc Fruitós

Ballarins: Pol Fruitós, Lluc Fruitós, Berta Pons, Clara Pons, Marc Carrizo

Escenografia visual: Desilence

Música: Clozee, Arturo Calvo i Lluc Fruitós

Producció i regidoria: Sara Manzano

Disseny d’il·luminació: Jorge Garcia i Marc Carrizo

Management i Producció: Marta Guzman

Vídeo: Linea Sonora

Crítiques

“Els Brodas Bros fan que ballem a la cadira, que participem de l’espectacle, que ens hi involucrem… cada fosa a negre va ser aplaudida amb ganes (...) ens han fet viatjar pel món. Els Brodas Bros ens han fet màgia amb la llum”.

Nicolas Larruy Espectáculos Bcn

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.