Blaumut – Equilibri

L’Auditori pedala amb Blaumut

El concert, dissabte al vespre, va inaugurar la temporada de teatre i música d'aquesta tardor

L'Actual - Guillem Plans
 
L’optimisme s’encomana, diuen. I si ens arriba ben lubricat musicalment, amb arranjaments d’instruments clàssics i lletres amables, és lògic que ens cali ànima endins. Per tant, no va ser estrany sortir més viu que mai dels 90 minuts de concert dels Blaumut, que aquest dissabte al vespre van inaugurar la privilegiada temporada de música i teatre d’aquesta tardor l’Auditori Municipal Miquel Pont.

Tot i presentar el disc ‘Equilibri’ davant d’un públic acomodat a la butaca, el grup no va renunciar a animar el concert. En cas de ser així, haurien renunciat a la seva identitat, acostumats a injectar nervi a les seves actuacions. Des de la primera cançó amb què van arrencar, Vint-i-un botons, van amanir d’alegria l’Auditori, que responia a les interaccions i seguia els ritmes amb els palmells. Fins i tot, alguns es van atrevir a xiular la tornada de Pa amb oli i sal, convertida en himne pels altaveus del Camp Nou, imprescindible per acompanyar l’entrepà de la mitja part. 

6Q2A4061

Els instruments de corda formen part de la identitat única de Blaumut. - Q.Pascual

Les cançons de Blaumut, embolicades d’imatges tendres i lleugeres, obren finestres a escenes quotidianes, a paisatges plaents. I aleshores llancen versos encriptats poèticament, amb el característic estil que barreja pop i folk. D’aquesta manera el concert llisca suaument, tibat per la veu de Xavi de la Iglesia, pel violinista trempat Vassil Lambrinov i per la resta imprescindible del grup, Manel Pedrós, Oriol Aymat i Manuel Krapovickas.

6Q2A4117

El concert, que va estrenar la temporada de teatre i música d'aquesta tardor, va omplir completament l'Auditori. - Q.Pascual

Encara que menys difoses per les ones hertzianes, cançons del darrer disc com Chaplin o Demà també van ser rebudes amb predisposició alegre pel públic. Per altra banda, Blaumut va dedicar el Pont de L’Accademia, un tema instrumental del seu segon treball (‘El primer arbre del bosc’, 2015), “als que dormen a la presó i als que han hagut de marxar per no dormir-hi”. En aquest instant, el triangle invertit que identifica el grup, lluminós a l’escenari, va mudar de color. Les llums també van tenyir de groc els cantants.

Per posar el llacet a l’actuació, Blaumut va regalar un final de concert memorable. Sense previ avís, el grup es va traslladar entremig de les dues platees que divideixen la sala. I des d’allà, quan es començava a intuir que marxarien de Castellar descuidant-se al calaix Bicicletes, van convidar a pedalar l’Auditori.  

6Q2A5426

El públic dempeus, rendit a l'actuació del grup . - Q.Pascual

 

Després dels èxits obtinguts amb El turista i El primer arbre del bosc, Blaumut presenta el seu tercer disc d’estudi, Equilibri, produït per Marc Parrot i editat per Música Global. Aquestes 13 cançons són un pas més en la carrera d’un grup que ha aconseguit donar vida a un univers propi i recognoscible marcat per lletres emotives, de forta càrrega evocadora, i una música elegant pop-folk impregnada de tocs clàssics. Amb arranjaments de corda més acurats i sofisticats, a cops èpics i simfònics, balades i apunts d’electrònica, Blaumut mostren un so més contundent. Això sí, les seves lletres segueixen mostrant optimisme, imaginació, calma i imatges poètiques que sorgeixen de la ploma del seu cantant i compositor, Xavi de la Iglesia.

El grup ha realitzat més de 230 concerts, i ha guanyat els premis més prestigiosos de la música en català, com el Premi Enderrock 2016 a l’artista de l’any. A més, compta amb dos dels videoclips més visionats de la història de la música catalana, “Pa amb oli i sal” i “Bicicletes”, amb 2.700.000 i 1.560.000 reproduccions, respectivament.

Compra d’entrades i abonaments:
– www.auditoricastellar.cat
– SAC (El Mirador)
– Taquilla de l’Auditori: 1 hora abans de l’inici de l’espectacle

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 29 setembre
20:30
Sala Principal
15€ -12€
2018-09-29 20:30 2018-09-29 22:30 Europe/Andorra Blaumut – Equilibri Després dels èxits obtinguts amb El turista i El primer arbre del bosc, Blaumut presenta el seu tercer disc d’estudi, Equilibri, produït per Marc Parrot i editat per Música Global. Sala Principal Auditori de Castellar del Vallès

12€, Menors de 25 anys, Majors de 65 anys, Compra anticipada

Detalls tècnics

Xavi de la Iglesia: Guitarra acústica, clàssica, elèctrica i programacions

Vassil Lambrinov: Violí i programacions

Oriol Aymat: Violoncel

Manel Pedrós: Bateria, percussions i veus

Manuel Krapovickas: Contrabaix, baix elèctric i sintetitzador

Ajuntament: Organització

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.