BRAM! 2020: El Pilar. Resistència cinematogràfica. Filmmakers clandestins (1960-1978)

 

Finestra oberta

Amb l’assistència de la directora, Esther Cases

 

“Fiestas del Pilar” era el nom de l’etiqueta que identificava una llauna de pel·lícula conservada al laboratori Fotofilm de Barcelona durant els anys setanta. En realitat es tractava d’un títol fals, inventat per tal de protegir el que contenia: un film clandestí. No era l’única, n’hi havia moltes més. Gairebé cinquanta anys després, alguns dels seus autors expliquen la història d’aquestes pel.lícules. El documental posa el focus en una obra cinematogràfica de contestació política i estètica underground, desenvolupada dins d’una experiència de ‘cinema total’, que va construir un mapa d’imatges fonamental dels processos d’irrupció política i ressignificació social durant la transició espanyola.

 

La directora: Esther Cases

Llicenciada en periodisme i màster en desenvolupament de guió, Esther Cases es va formar en producció i coproducció de ficció i documental a l’Institut National de l’Audiovisuel de París. El Pilar suposa el seu primer treball en la direcció i en la crònica documental a partir d’una recerca universitària prèvia en el camp de cinema, imaginari i pensament. Treballa com a guionista i productora cinematogràfica i també com a docent i experta independent per a diversos organismes públics locals i internacionals en desenvolupament de guió i producció audiovisual. Al llarg de la seva carrera ha signat col·laboracions en l’escriptura amb autors literaris com Eduardo Mendoza, Olivier Rolin, Manuel Vázquez Montalbán o Miquel Pairolí, entre d’altres. També ha treballat amb directors tan diversos com Mario Camus, Enrique Urbizu, Silvia Quer, Jesús Garay, Angelo Longoni, Jo Baier o Dario Argento en films per a la gran pantalla i sèries de ficció. Els seus guions i coproduccions com La ciutat dels prodigis, La princesa del polígon, Caravaggio; Carles, príncep de Viana, I Vicerè o Do you like Hitchcock s’han estrenat en diversos festivals internacionals i han recollit diverses nominacions i guardons.

 

Compra d’entrades

Les entrades es podran comprar al web www.auditoricastellar.cat, i també a la taquilla de l’Auditori des de 45 minuts abans de l’inici de cada sessió o concert.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 08 febrer
17:00
Sala principal
5 €
60 min
2020-02-08 17:00 2020-02-08 18:00 Europe/Andorra BRAM! 2020: El Pilar. Resistència cinematogràfica. Filmmakers clandestins (1960-1978)   Finestra oberta Amb l’assistència de la directora, Esther Cases   “Fiestas del Pilar” era el nom de l’etiqueta que identificava una llauna de pel·lícula conservada al laboratori Fotofilm de Barcelona durant els anys setanta. En realitat es tractava d’un títol fals, inventat per tal de protegir el que contenia: un film clandestí. No era l’única, […] Sala principal Auditori de Castellar del Vallès
Detalls tècnics

Any: 2019

Pais: Catalunya / Espanya

Direcció : Esther Cases

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.