CabaretA

Cabaret per oblidar les cabòries

L'obra de teatre, que compta amb una brillant interpretació de Maria Molins, va omplir l'Auditori Municipal Miquel Ponts, aquest dissabte

L'Actual - Guillem Plans

Tacons atrevits, mitges amb lligacames i un vestit negre amb encaix, ben cenyit.  Maria Molins travessa una cortina vermella, apareix inflada de glamur, i ens fa vagarejar per antics locals de cabaret de l’Avinguda del Paral·lel, com El Molino. Abans, però, ha convidat a gaudir de la funció, CabaretA, tot avisant que no n’intentem buscar cap mena de trama.

Però l’obra va molt més enllà de la sensualitat que desperta l’actriu quan canta i de l'acompanyament musical de Bárbara Granados, Dick Them i Miquel Malirach. El cabaret, tal com indica el títol, hi és molt present, sí, però també serveix de pretext per incorporar escenes teatrals protagonitzades per tots quatre artistes. A l’escenari, actuant i cantant ens indueixen a reflexionar sobre diferents temes a través de mencions a Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere, Àngel Pavlovsky i Guillermina Motta.

Tal com se’ns adverteix, és absurd buscar un fil argumental a CabaretA. Més aviat, es tracta d’un enfilall d’esquetxos còmics, meravelloses interpretacions musicals (com la de Bohemian Rapshody, segurament aprofitant que últimament  Queen té molta volada), números que recorden als concursos televisius de talents o gags polítics que podrien firmar els guionistes del Polònia. A dins del grup d'aquests últims, l’obra s’atreveix a cometre la gamberrada d’incorporar un esquetx amb l’alcalde de Castellar com a protagonista, la qual cosa va fer sentir especial l’Auditori Municipal Miquel Pont. Tot plegat, són escenes enllaçades amb major o menor naturalitat, però no n’hi ha cap que desencaixi respecte les altres.

Aquest humor que caracteritza el muntatge és bonhomiós, sense malícia. I, encara que el missatge feminista marqui el discurs de CabaretA –aquesta ‘a’ final del títol que converteix la paraula en femenina ho anticipa–,  per sobre de la funció crítica ressalta l’objectiu d’entretenir, que el públic s’oblidi de les seves cabòries durant una bona estona i l’ànima se li contagiï de música. De fet, l’únic moment d’incomoditat que va generar l’obra només el van patir un parell d’espectadors a primera fila que, amb les respectives parelles al costat, van haver de dissimular quan Maria Molins es va dirigir cap a ells i els va posar les cuixes ben a prop, a ritme de cabaret.

Molt de talent i tones de bon humor són les matèries primeres per a un espectacle en què dues dones iconoclastes són capaces de dir un monòleg teatral dels més seriosos a ritme de blues o d’imaginar-se un personatge de Mercè Rodoreda cantant el més sensual dels cuplets en un bar del Raval.

Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere, Ángel Pavlovsky, Guillermina Motta… Amb aquests referents, entre molts d’altres, han treballat l’actriu Maria Molins i la pianista Bárbara Granados per construir un cabaret(A) com els dels moments més brillants de la història del Paral·lel, però en clau de dona. Conjuntament amb el talent i la complicitat del director Joan Maria Segura i dels músics Dick Them i Miquel Malirach, porten a l’escenari un exercici brillant i apassionat d’amor al teatre i a la música.

Compra d’entrades i abonaments:
– www.auditoricastellar.cat
– SAC (El Mirador)
– Taquilla de l’Auditori: 1 hora abans de l’inici de l’espectacle

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 24 novembre
20:30
Sala Principal
15€
85 minuts
2018-11-24 20:30 2018-11-24 22:00 Europe/Andorra CabaretA Molt de talent i tones de bon humor són les matèries primeres per a un espectacle en què dues dones iconoclastes són capaces de dir un monòleg teatral dels més seriosos a ritme de blues. Sala Principal Auditori de Castellar del Vallès

12€, Menors de 25 anys, Majors de 65 anys, Compra anticipada

Detalls tècnics

Autoria: Maria Molins, Bárbara Granados

Direcció: Joan Maria Segura

Dramatúrgia: Joan Maria Segura, Bárbara Granados, Maria Molins

Intèrprets: Maria Molins, Bárbara Granados, Dick Them, Miquel Malirach

Composició i direcció musical: Bárbara Granados

Organització: Ajuntament

Crítiques

Un espectacle fresc, divertit, breu, amarg com una ametlla borda i dolç com un gelat d’estiu (...) Barreja de picaresca i tendresa que l’auditori agraeix i aplaudeix amb bravos i dempeus.

Andreu Sotorra Recomana.cat

Música, textos, cançons i coreografies es combinen amb el propòsit de fer passar una bona estona, però també de fer pensar sobre el món en què vivim (...) Un espectacle dinàmic, fresc, murri i alegre.

Francesc Foguet Et Temps

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.