Desconcerto

De marxa amb l’orquestra

El ‘Desconcerto’ de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà posa cap per avall l’Auditori

L'Actual - J.G.
 
En una de les escenes més recordades de ‘Hanna i les seves germanes’, un depressiu Woody Allen, a punt de caure en l’abisme del suïcidi, opta per entrar a un cinema on estan fent una pel·lícula dels germans Marx. La decisió li fa passar tan bona estona que li canvia la perspectiva. Amb humor, (gairebé) tot és possible. El ‘Desconcerto’ de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE) està pensat justament –com les pel·lícules dels germans Marx- per fer gaudir l’espectador, que riu i riu sense demanar perdó a ningú i, amb l’afegitó, que a sobre passen per les seves orelles alguns dels moments més superbs de la història de la música. Només calia veure les cares de satisfacció dels espectadors quan sortien de l’auditori dissabte passat, cares que sabien que havien passat una molt bona estona.

Els músics de l’OCE es van presentar com una mena de ‘troupe’ esbojarrada que va posar cap per avall l’auditori municipal –ple, una vegada més- en una actuació explosiva: coreografies, mim, circ i, evidentment, interpretacions musicals de primer nivell. 

El repte més evident per als músics era l’absència absoluta de cadires: poder veure violins, violes, violoncels i contrabaix imitant el ball de Michael Jackson a ‘Thriller’ o ballant una sardana convidava a la meravella. I tot lligat i creat per l’actor Jordi Purtí qui, en el paper de director d’orquestra, protagonitza moments hilarants fent participar el públic totalment implicat en la interpretació del ‘Danubi Blau’ o patint el sabotatge d’uns músics que li prenen les partitures per escurçar les ‘Quatre estacions’ de Vivaldi. Va ser el més semblant a una farra musical, això sí, amb smoking. 

Tot comença quan s’obre el teló i els músics són atrapats per sorpresa, a l’espera del Director d’orquestra. Cada un es presenta, fent una versió d’un mateix clàssic de Mozart, però amb les característiques musicals de diferents països i continents. Un cop arriba el Director, s’inicia la lluita entre el que ell vol i el que vol l’orquestra: el repertori de la partitura original versus les variacions i la improvisació. Entre disciplines i baralles, persecucions i venjances, enmig del caos i l’anarquia, aflora l’amor dins l’orquestra…

Després de Concerto a Tempo D’Umore, Desconcerto continua amb la línia d’apropar el gran públic a la música clàssica a través d’una experiència única, en trobar-se el ritme i l’expressivitat del teatre gestual, la delicadesa dels autors clàssics i la virtuositat de la seva interpretació. Tot, ple d’imaginació i humor.

 

 

Preu de l’espectacle

15 € entrada general

12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada a través www.auditoricastellar.cat.

*10 €/entrada a partir de 10 entrades. Cal contactar amb la Regidoria de Cultura al tel. 93 714 40 40 o aquí

 

Menors de 12 anys!

6 € compra a taquilla

5 € compra anticipada

4 € famílies nombroses i monoparentals

 

Compra d’entrades* i abonaments:

* ENTRADES DISPONIBLES a partir del dia 21 de desembre 

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 25 gener
18:00
Sala principal
15 € - 4 €
75 min
2020-01-25 18:00 2020-01-25 19:30 Europe/Andorra Desconcerto Tot comença quan s’obre el teló i els músics són atrapats per sorpresa, a l’espera del Director d’orquestra. Cada un es presenta, fent una versió d’un mateix clàssic de Mozart, però amb les característiques musicals de diferents països i continents. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

12 €, Majors de 65 anys

12 €, Menors de 25 anys

12 €, Compra anticipada

6 €, Menors de 12 anys

5 €, Menors de 12 anys compra anticipada

4 €, Menors de 12 anys família nombrosa / monoparental

Detalls tècnics

Autor i director artístic: Jordi Purtí

Director orquestra : Diego Miguel-Urzanqui

Orquestra: (1r Concertino) Naeon Kim, (Violí 1r) Nacho Lezcano, Natalia Klymyshyn, Cecília Burguera, (Cap de violins 2n) David Sanmartí, (Violí 2n) Tamara Caño, Sergi Ruíz, (Cap de violoncels) Queralt Garcia, (Violoncel) Carles Coll Bardés, (Principal violes) Tigran Yeritsyan, (Viola) Mónica Cruzata, (Principal contrabaixos) Dmitry Yaroslavtsev

Crítiques

“S’hi pot anar amb tota la família; ningú en sortirà decebut, i tots i amb un somriure (sovint d’incredulitat) al rostre.”

Jordi Bordes Recomana.cat

“Un espectacle còmic i musical que va des de Mozart fins a U2 passant pel “Thriller” de Michael Jackson, amb coreografia inclosa.”

Marta Pich Regio 7

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.