El chico de la última fila

Teatre d’alt voltatge a un Auditori ple de gom a gom

'El chico de la última fila’, producció de la Sala Beckett, va enlluernar els espectadors amb un muntatge ple d'encerts escenogràfics i amb grans interpretacions

L'Actual

Poques vegades es té la sensació d’estar presenciant un espectacle tan rodó com ‘El chico de la última fila’, produït per la Sala Beckett, i que va passar divendres per l’Auditori com un huracà. I no només perquè aconseguís vendre totes les entrades. Durant dues hores ininterrompudes, l’espectador és seduït per un repartiment brillant que té com a principal reclam un nom molt popular del cinema que, fins ara, no havia debutat com actor de teatre: encara que pugui semblar inversemblant Sergi López s’ha estrenat aquest any amb El chico, del gran dramaturg i director Juan Mayorga, una de les obres amb més recorregut dels darrers anys -va ser Premi Max el 2008 i ha viscut diverses produccions, a banda de ser la base d’un film del director francès François Ozon (‘Dans la maison’, 2012)-. De fet, no fa gaire mesos l’Esbart Teatral de Castellar (ETC) també va presentar la seva adaptació d’El chico sota la direcció d’Alfonso Fernández. 

L’espectacle muntat per la Sala Beckett i amb la direcció d’Andrés Lima és un regal per als espectadors de principi a fi. La història parteix de la relació entre un professor de literatura descregut  i cremat (Sergi  López)  i un silenciós alumne (un hipnòtic Guillem Barbosa) que seu a la darrera fila de classe i que comença a enlluernar el mestre amb escrits amb intencions literàries que expliquen les interioritats de la família d’un company de classe (l’amic Arnau Comas i els pares David Bagés i Anna Ycobalzeta).

El professor i la seva dona (Míriam Iscla) tenen la possibilitat de descobrir les misèries d’una família prototípica mentre ‘el chico’ es va formant com a escriptor també davant dels ulls dels meravellats espectadors. Sense desvetllar la trama, només cal apuntar que el text de Mayorga toca temes tan transcendentals com la creació literària i l’art, les relacions mestre/deixeble i el qüestionament del que entenem com a nucli primigeni de la societat: la família. I tot arrencant com a comèdia i acabant gairebé en forma de thriller. Els espectadors de Castellar van premiar la representació amb efusió i molts aplaudiments. No era per menys. 

A El chico de la última fila, els exercicis de redacció d’un jove alumne de literatura esdevenen una mena de xarxa de realitat-ficció de la qual ni el seu propi professor no podrà escapar; ni ell ni la seva dona que, poc a poc, queda atrapada per la força de la fascinació, l’aparent perillositat i l’expectativa d’aquells textos. Un poder que ultrapassa l’aula per ficar-se a casa del professor, en la seva intimitat, al seu cap i al seu cor i també al dels lectors i espectadors.

“És difícil parlar d’El chico… sense parlar de misteri. Perquè misterioses són moltes de les coses que succeeixen en aquesta obra. I en misteri han de quedar. Ara entenc la utilització d’aquesta paraula en la religió, allò que no es pot saber, allò que no s’ha de saber… com en la màgia. El chico, Claudio, és el nostre mag, el bruixot que conjura, el provocador que qüestiona, l’escriptor que ficciona, el xaman que embriaga, l’artista (…).” (Andrés Lima)

Espectacle en castellà

Preu
15 €
*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada a través www.auditoricastellar.cat.
**10 €/entrada a partir de 10 entrades.

Compra d’entrades i abonaments:
www.auditoricastellar.cat
SAC (El Mirador)
Taquilla de l’Auditori: 1 hora abans de l’inici de l’espectacle

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
divendres, 29 març
21:00
Sala principal
15€ a 10€
105 minuts
2019-03-29 21:00 2019-03-29 22:45 Europe/Andorra El chico de la última fila Els exercicis de redacció d’un jove alumne de literatura esdevenen una mena de xarxa de realitat-ficció de la qual ni el seu propi professor no podrà escapar. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

12€, Majors de 65 anys

12€, Menors 25 anys

12€, Compra anticipada online

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.