El núvol gris, gras i gros – 11:00

Teatre al Detall desplega el seu imaginari en primer terme

Diumenge, l'Auditori Municipal va acollir el seu darrer muntatge, 'El núvol gris, gras i gros'

L'Actual - Marina Antúnez
 

A Teatre al Detall sempre els agrada tenir molta cura en la posada en escena dels seus espectacles, sense oblidar que al darrera hi hagi també una bona història narrativa per explicar. Diumenge passat, la companyia formada per Txell Botey i Xavi Idàñez va tornar a deixar el públic bocabadat amb un muntatge de petit format, original d'entrada perquè el públic de zero a quatre anys, acompanyat dels familiars adults, es va asseure amb els actors a l'escenari. El núvol gris, gras i gros és el títol de la seva darrera proposta, que gaudeix d'una posada en escena impecable i una història preciosa que té s'allarga als gairebé 40 minuts. L'aventura del núvol, basada en un conte d'Antoni Cuadreny i portada a l'escenari per Teatre al Detall es desenvolupa a través de diferents paisatges - micro paisatges - que la companyia va construint i deconstruint, descobrint i transformant els indrets per on transitarà el núvol, gràcies a diversos objectes i capses que es van obrint i tancant. Tots aquests objectes, fets amb les pròpies mans de Botey, que a més de cantar i interpretar magníficament, "també m'encanta fer aquestes manualitats i titelles", deia ella mateixa.

Els nens i nenes van poder endinsar-se, en una primera sessió a les 11 h i, la segona, a les 12 h, dins d'una granja on hi havia vaques, bens, gossos i un pastor, i on el núvol no va poder ploure. Van compartir l'estona amb un nen que tenia la roba estesa i on el núvol no convenia tampoc que plogués; van pujar dalt d'una muntanya molt alta amb uns intrèpids excursionistes, que també van demanar al núvol que no plogués perquè es quedarien xops, i finalment el núvol va ploure al mar, però sense que pogués ajudar a ningú, que és de fet el que ell volia... Però, en els contes d'aquesta companyia, sempre hi ha un final que recondueix les bones intencions i, per tant, i no direm com, el núvol va poder ploure i ajudar a algú.

Txell Botey i Xavi Idàñez, en un primer pla de l'actuació. || Q. PASCUAL

Txell Botey i Xavi Idàñez, en un primer pla de l'actuació. || Q. PASCUAL

Teatre al Detall desplega tot el seu imaginari amb figures de mida menuda, que els infants veuen molt de prop perquè són a poc més d'un metre de l'escena. Els actors també acompanyen la història del núvol amb diversos instruments "petits" que van apareixent, alternant-se: un xilòfon, una harmònica, un orgue, una pandereta que fa uns sons ben especials... conformen l'atmosfera dels diferents paisatges per on els infants viatgen.

Teatre al Detall demostra, un cop més tot un mestratge en les arts escèniques. Ben diferent de L'endrapasomnis i La nena dels pardals, on es buscava una història més adaptada a nens de més edat, i on l'escenografia era de gran format i espectacular, amb El núvol gris, gras i gros sorpren a tots els infants. De ben segur, molts d'ells hauran viscut la seva primera experiència teatral amb aquesta proposta. I quan l'obra s'acaba, la Txell i el Xavi cedeixen l'espai als nens, perquè juguin tan com vulguin amb els objectes que han vist, perquè hi descobreixin tots els misteris i perquè es capbussin en l'imaginari Teatre al Detall.

Aquesta és la història d’un núvol viatger, que després de córrer món i acumular aigua i més aigua, decideix tornar a casa i descarregar. El núvol ha crescut tant que s’ha tornat gris, gras i gros i està a punt per fer una bona tempesta.

El nostre núvol necessita ploure molt i vol que aquesta aigua sigui profitosa: que netegi els carrers, que regui els camps, que ompli els rius… però sembla que mai sigui un moment prou oportú: algú que acaba d’estendre la roba, uns nens que van d’excursió o el blat acabat de segar…

Podrà ajudar algú aquest núvol, gris, gras i gros o haurà de descarregar enmig del mar?

Un conte bonic explicat amb tendresa i de molt a prop, per deixar embadalits els més petits de casa. Colors, música, sorpreses i molts detalls per entrar al món d’aquest núvol i per veure com n’és d’important l’aigua.

 

 

‘El núvol gris, gras i gros’ és una proposta adreçada especialment als nens i nenes de 0 a 3 anys.

 

Preu espectacle

6 € entrada general

5 € compra anticipada a través www.auditoricastellar.cat

4 € famílies nombroses o monoparentals amb acreditació

*Aquest espectacle es realitzarà a sobre l’escenari de l’Auditori. Per aquesta raó, caldrà que tots els assistents adquireixin l’entrada, inclosos els infants menors de 2 anys.

 

Compra d’entrades:

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
diumenge, 02 febrer
11:00
Auditori Municipal Miquel Pont
6 € - 4 €
25 min
2020-02-02 11:00 2020-02-02 11:30 Europe/Andorra El núvol gris, gras i gros – 11:00 Aquesta és la  història d’un núvol viatger, un conte bonic explicat amb tendresa i de molt a prop, per deixar embadalits els més petits de casa. Auditori Municipal Miquel Pont Auditori de Castellar del Vallès

5 €, Anticipada web i SAC

4 €, Família nombrosa / monoparental

Detalls tècnics

Titelles i attrezzo : Txell Botey

Música : Xavi Idàñez

Repartiment : Xavi Idàñez i Txell Botey

Direcció : Joan Maria Segura Bernadas i Teatre al detall

Dramatúrgia : Teatre al detall

Autor del conte : Antoni Cuadrench

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.