El petit piano

Les titelles embaixadores d'Enric Granados

El Centre de Titelles de Lleida va apropar la història del músic als més menuts

L'Actual - Marina Antúnez
 

Diumenge al migdia, el Centre de Titelles de Lleida va portar a l'escenari de l'Auditori Municipal Miquel Pont la seva proposta titulada El petit piano, un muntatge que compta amb dos titelles protagonistes, la Nona (neta) i el Nono (l'avi) i que fa un repàs a la vida i obra del pianista lleidetà Enric Granados, compositor conegut internacionalment.

A l'espectacle hi van assistir 140 persones, entre infants i adults, que van poder gaudir d'una magistral interpretació en directe dels músics de la LleidArt Ensemble, en concret, d'una viola, una flauta travessera i un piano, sens dubte, amb protagonisme destacat. Els titelles cobren vida gràcies a dues fantàstiques titellaires, que amb la seva dolça veu expliquen la història de Granados a l'audiència.

La història d' El petit piano es va trenant entre peça i peça que sona d'Enric Granados, curosament arranjada perquè sigui amena al públic infantil, a partir de 3 anys. Tot flueix, a poc a poc i sense estridències. I la qualitat instrumental del trio és indiscutible.

L'escenografia, expressament creada pel Centre de Titelles de Lleida per a l'encàrrec fet per l'Ajuntament de Lleida i la Comissió Granados en motiu de la celebració de l'any del músic, desprèn en aquest muntatge molta calidesa i versatilitat, i crea diferents espais imaginaris que facilten la comprensió argumental de l'espectacle. A més, hi ha recolzament digital a través d'una pantalla que projecta en imatges diversos episodis de la vida del músic, són il·lustracions que ajuden a la comprensió de la història i que interactuen amb els personatges (músics, titelles i titellaires) que es mouen a l'escenari.

Sense adonar-nos-en, hem arribat al final d'El petit piano i el públic aplaudeix, content, i sortim a fora i ens adonem que ara sabem més coses d'Enric Granados, a més que fou un gran pianista i compositor. Sabem que la seva vida va ser feliç, que va tenir senzill, que morí d'una manera tràgica, i sí, el Centre de Titelles ens ha explicat una història real, més enllà d'haver-nos fet viatjar també a un món de fantasia.

Hi ha pianos que amaguen històries meravelloses. Això és el que descobreix la Nona quan sent el seu avi tocar l’antic piano de casa seva. Segons l’avi, aquest va ser el primer piano d’un infant que era trapella i juganer, com qualsevol altre, però, alhora, apassionat del tot per la música: qui un dia fou l’Enric Granados. A través de la seva música, recreada en viu per tres concertistes i de les mans d’una actriu i un actor, tots dos titellaires, el públic poc endinsar-se en el joc escènic d’uns titelles i d’uns dibuixos animats que evoquen i descriuen, d’una manera amena i divertida, el perfil artístic i humà d’aquest músic.

Recomanat a partir de 3 anys

 

*5 € ompra anticipada a través www.auditoricastellar.cat.

4 € famílies nombroses o monoparentals amb acreditació per compra a taquilla o anticipada al SAC

Compra d’entrades:

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
diumenge, 08 abril
12:00
Sala principal
6€ - 4€
55 min
2018-04-08 12:00 2018-04-08 13:00 Europe/Andorra El petit piano Hi ha pianos que amaguen històries meravelloses. Això és el que descobreix la Nona quan sent el seu avi tocar l’antic piano de casa seva. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

Promoció web, 5€

Families nombroses o monoparentals, 4€

Detalls tècnics

Autor, director, disseny de titelles i escenografia: Joan-Andreu Vallvé

Música: Enric Granados

Arranjaments musicals: Jordi Cornudella

Actors-titellaires: Aitana Giralt / Clara Olmo, Àngel Pérez

Músics: Neus Puig, Marta Castelló, Núria Garcia

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.