Els dies mentits – 17 h

L'humor també allibera

'Els dies mentits' de Marta Aran abordava el problema de l'anorgàsmia d'una forma de desenfadada

 
L'Actual - Marina Antúnez
 

Com a punt de partida per explicar la seva pròpia història, i la de moltes altres persones, la directora Marta Aran utilitza l'humor a Els dies mentits. L'argument de l'obra se centra en l'anorgàsmia, una problemàtica que, en silenci, pateixen algunes dones, i homes també. La mateixa Aran va patir-ho durant una llarga temporada i és per això que va voler parlar-ne a través del teatre, el llenguatge que ella domina. Va escollir - encertadament - l'actriu Lara Salvador per donar vida al text. En forma de monòleg, Salvador es desprèn d'aquestes ferragoses càrregues socials que ens condueixen a la mentida. Haver de mentir per a qui? Per què? Aquestes preguntes, al llarg de l'obra, es van expressant a través de la protagonista. 

Aran, com a directora, Salvador com a actrriu, parlen críticament de l'amor romàntic que ens han fet creure des que érem petites, parla d'aquesta obsessiva necessitat de demostrar que el sexe que experimentem amb altres persones és espectacular, també aborda el sentiment de culpa que sovint sentim quan no som capaces d'arribar a l'orgasme, de l'autoestima que decau profundament quan el sexe no és tan desitjable per a nosaltres com ens han fet creure. 

Els dies mentits  no pretén alliçonar, no pretén resoldre les preguntes, només exposa de forma sincera i desenfadada - repetim, amb força humor - una situació real que s'ha convertit en quelcom vergonyant a ulls de la societat. Dir que no aconseguim tenir orgasmes pot ser reconèixer que no som prou dones? De cap de les maneres, acabem creient en acabar la funció. Potser per això és tan necessari que al teatre també es parli d'aquestes coses, per a reflexionar-hi i qüestionar el model d'amor que ens han venut durant tota la vida. Al cap i a la fi, mentir no serveix de res. Sobretot, no serveix per a una mateixa. 

 

Entrades exhaurides!

 

Teatre

 

Els dies mentits és un calendari de totes aquelles mentides que hi ha en el món del sexe, les que ens diem a nosaltres mateixos, les que ens diuen els altres i les que acabem dient sense sentir-nos integrats d’una societat sexualitzada. Unes mentides que fan la nostra vida més bonica i plaent però que, alhora, poden ser còmiques, absurdes i esquinçadores. Escrit a partir de dones reals i anònimes i la seva experiència, Els dies mentits és un monòleg que parla de l’absència d’orgasmes en les relacions sexuals i del tabú que això suposa en una societat on cal tenir una sexualitat plena per sentir-se integrat.

 

 

Preu de l’espectacle

15 €*

*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada.

Els descomptes els haureu d’aplicar un cop seleccioneu les localitats i passeu a la pantalla següent, on hi trobareu un desplegable.

*10 €/entrada a partir de 10 entrades (poseu-vos en contacte per telèfon o correu electrònic i us informarem de com fer-ne la reserva i el pagament).

 

Compra d’entrades

 • Venda anticipada amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per aquelles persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar les entrades de manera electrònica. *La cita prèvia per a l’atenció presencial a la taquilla de l’Auditori s’haurà de concertar trucant al 93 714 40 40 i demanant per la Regidoria de Cultura o bé mitjançant el formulari de reserva al web www.castellarvalles.cat.
 • Taquilla de l’Auditori: 1 hora 30 min abans de l’inici de l’espectacle

 

INSTRUCCIONS PER LA COMPRA D’ENTRADES AMB BUTACA ASSIGNADA

 • Hi ha paquets de 2 butaques per a unitats de convivència.
 • També hi ha alguna butaca individual.
 • Hi ha 2 espais reservats per a cadires de rodes + una butaca o dues butaques per una o dues persones acompanyants al costat.
 • Dins de cada paquet, cal comprar una entrada per cada membre de la unitat familiar o de convivència.
 • En cas que assistiu a l’espectacle individualment, podeu seleccionar una butaca d’algun dels espais amb 1 única butaca o bé de 2 butaques (l’altra butaca no seleccionada quedarà inhabilitada per l’organització, per respectar la distància de seguretat entre persones que no són de la mateixa unitat de convivència).
 • Aquesta opció d’entrada garanteix que les persones de la unitat familiar o de convivència puguin seure juntes. En cap cas, es permetrà que persones que no siguin de la mateixa unitat de convivència seguin de costat, sense la distància de seguretat.
 • La fila i seient/s seleccionat/s durant la compra seran els que haureu d’ocupar.
 • Les butaques habilitades i disponibles són les de color verd.
 • Les butaques ocupades es mostren en color vermell.
 • Les butaques que s’han inhabilitat per complir amb les reduccions d’aforament i per respectar les distàncies de seguretat també es mostren en color vermell. Per consultar el pati de butaques amb la reducció del 50% i les distàncies de seguretat feu clic aquí.

 

Espai segur:

L’Auditori adoptarà un seguit de mesures, sempre d’acord amb la normativa vigent. Podeu consultar el protocol d’espai segur aquí.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
diumenge, 07 març
17:00
Sala de Petit Format de l'Ateneu
10 € - 15 €
75 min
2021-03-07 17:00 2021-03-07 18:15 Europe/Andorra Els dies mentits – 17 h ENTRADES EXHAURIDES! Sala de Petit Format de l'Ateneu Auditori de Castellar del Vallès

12 €, majors de 65 anys

12 €, menors de 25 anys

12 €, compra anticipada

Detalls tècnics

Dramatúrgia i direcció: Marta Aran

Repartiment: Lara Salvador

Producció: Flyhard Produccions / Sala Flyhard

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.