Hippos

Hipopòtams que ballen a la plaça d’El Mirador

Zum - Zum Teatre va triar aquest animal per a un espectacle que trenca tabús i prejudicis

 
L'Actual - Marina Antúnez
 

‘Hippos’ va ser l’espectacle que es va poder veure diumenge al matí a la plaça d’El Mirador. El públic, respectant en tot moment de les distàncies de seguretat agrupant-se per unitats de convivència, va aplaudir el muntatge. La proposta de la companyia Zum - Zum Teatre va tenir tan bona acollida que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, organitzadora de l’acte, va decidir ampliar les sessions a dues, una, a les 12 h, i l’altra, a la 13 h.

A l’escenari, que va ser el mateix enrajolat de la plaça d’El Mirador, van ballar sense parar tres hipopòtams inflables, que feien d’amagatall dels tres ballarins que els feien moure, des de dintre, al ritme de músiques que ens permetien fer aflorar sensacions ben diverses, des de les ganes de ballar amb ritmes ràpids fins a les ganes d’estirar-nos a rebolcar-nos, com feien els animals com si fossim croquetes, o bé músiques que ens convidaven a fer pànxing, simplement, a terra, gaudint del sol que diumenge va lluir a Castellar.

Zum - Zum Tatre l’encerta amb aquesta disfressa multiforme, que tan aviat ens sembla enormement grassa, molta alta, baixeta, deformada... Veiem uns hipopòtams que arrufen el nas, que mouen les orelles, els braços i les cames i que es comuniquen amb nosaltres. I que s’ho passen bé.

Els ‘Hippos’ evidencien una realitat més interessant, i és que qualsevol cos, per més gras i gros que sigui, pot ser àgil, flexible, enèrgic i divertit, tothom és capaç de gaudir com a éssers vius que som. Tenim capacitat per moure’ns, per jugar, i encara més important, per estimar.

 

ENTRADES EXHAURIDES!

 

En un món on conviuen quotidianament els animals i les persones, ens acostem a uns hipopòtams que agafen el camí del mig. Són persones disfressades i mimetitzades en l’animal que porten a sobre o bé hipopòtams que es busquen dins els individus que hi posen el cos? Acompanyem aquests hipopòtams en un recorregut físic que podria ser una faula, una metàfora, la reflexió preliminar per a una tesi doctoral sobre la humanitat i l’animalitat o bé, senzillament, una proposta per a tots els públics on trobar-nos i estar una mica més sols però més acompanyats.

Un espectacle de carrer que parla dels estereotips, de les aparences i de la màscara-disfressa a través del llenguatge del moviment i de la dansa.

 

 

Preu espectacle

Gratuït

 

Per assistir a l’espectacle cal fer una reserva prèvia d’entrades:

  • www.auditoricastellar.cat
  • Atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per aquelles persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora d’adquirir les entrades de manera electrònica.*La cita prèvia per a l’atenció presencial a la taquilla de l’Auditori s’haurà de concertar trucant al 93 714 40 40 i demanant per la Regidoria de Cultura.

Per accedir a l’espai caldrà presentar les entrades adquirides, preferiblement en format digital, mitjançant un dispositiu mòbil.

 

INSTRUCCIONS PER L’ADQUISICIÓ D’ENTRADES SENSE SEIENT ASSIGNAT

  • Es poden adquirir entrades per unitats de convivència. Caldrà sol·licitar una entrada per a cada membre.
  • Les entrades són genèriques i no porten un seient assignat. Serà l’organització qui us assigni el lloc que haureu d’ocupar.
COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
diumenge, 04 octubre
12:00
Pl. d'El Mirador
Gratuït
25 min
2020-10-04 12:00 2020-10-04 12:30 Europe/Andorra Hippos ENTRADES EXHAURIDES Pl. d'El Mirador Auditori de Castellar del Vallès
Detalls tècnics

Equip de creació : Quim Bigas i Ramon Molins

Direcció i coreografia : Quim Bigas

Intèrprets: Albert Garcia, Jordi Gilabert, Maria Mora, Miquel Rodríguez, Carla Tovias

Disseny i producció dels hipopòtams: Miguel Ángel Infante i Dulcie Best

Arranjaments vestuari : Olga Cuito

Comissariat i acompanyament : Margarida Troguet

Crítiques

“Per als més petits seran tres hipopòtams ballant o rebolcant-se per terra, però els grans llegiran la capa més interna, aquella que ens parla de la diferència, de la tolerància, de l’encaix en la societat d’aquells que se surten de la norma.”

Elisa Díez Recomana.cat

“L’espectacle desprèn l’energia, reivindicació i llibertat que impregna el coreògraf Quim Bigas, així com la sensibilitat, creativitat i tracte intel·ligent cap als més petits amb abast per a tots els públics segell de Zum-Zum.”

Núria Cañamares Recomana.cat

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.