La reina de la bellesa de Leenane

Interpretació excel·lent al servei del drama
 

'La reina de la bellesa de Leenane' va ser l'obra que La Perla 29 va presentar dissabte a l'Auditori Municipal

L'Actual - Marina Antúnez
 

Aquest cap de setmana, de nou a l'Auditori Municipal Miquel Pont, un altre projecte de La Perla 29 va pujar a l'escenari. Aquesta vegada, La reina de la bellesa de Leenane, òpera prima de Martin McDonagh, dirigida ara per Julio Manrique. Amb la magnífica interpretació de Marta Marco, Marissa Josa, Enric Auquer i Ernest Villegas, l'obra ens porta cap a la Irlanda rural, al petit poble  de Leenane, a la comarca de Connemara, on hi viuen Mag Folan i la seva filla Maureen. Mare i filla conviuen a base de manipulacions, retrets i crueltats. Són personatges devorats per la rancúnia, que han perdut l'estima i el respecte entre elles, que a més defalleixen en l'intent de la valentia, que fan palesa la manca de coratge, que són una representació clara d'egoisme i que perverteixen l'amor, si és que mai havia existit entre elles.

La interpretació d'aquest muntatge per part dels quatre actors és excel·lent. Ens fa sentir la misèria humana, a partir de la relació degradada de mare i filla. D'una banda, l'actriu Marissa Josa, en el paper de la Mag, té tal versemblança que fins i tot ens neguiteja en certs moments, ens remou a la cadira, ella que és la mare abusadora però, alhora, que també és víctima de la filla. La Marta Marco, en una maduresa interpretativa indiscutible en el paper de Maureen, ens aconsegueix atrapar i ens porta cap al seu terreny, i l'estimem, empatitzem en la seva pena, i sí, també acabem odiant-la. Els personatges masculins, Auqer en el paper de Ray Dooley i Villegas com el germà gran Pato Dooley, en papers molt diferents però també tan necessaris, remouen la vida d'aquestes dues dones que, diu el Ray, són boges. I sí, segurament boges és com s'han tornat devorades per la violència, verbal i física, que ha perdurat entre elles.

La reina de la bellesa de Leenane és un drama en tota regla, un drama de la solitud, en el gènere del teatre de la crueltat. Escrita fa més de 20 anys, avui esdevé encara tan necessària com aleshores. Tot i que faci mal, és important posar sobre la taula aquestes relacions incòmodes, difícils, on molts de nosaltres hi hem pogut veure més que una espurna de veritat. I és que si una cosa evidencia aquesta obra és que, per més que ens hi resistim, tots i totes, i a la vida real més que a la ficció, repetim errors i fracassos dels qui han vingut abans que nosaltres.

Mag Folan i la seva filla Maureen viuen al petit poble irlandès de Leenane, a la comarca de Connemara. Mare i filla conviuen a base de manipulacions enclaustrades a l’antiga casa familiar. Maureen passa els dies veient com la joventut se li’n va tenen cura de la seva mare. L’arribada de Pato i Ray Dooley sacsejarà la rutina de les Folan i farà incrementar encara més la tensió entre ambdues.

L’obra és un drama sobre la solitud, la sinceritat i les relacions entre les persones i la família, i com moltes vegades repetim els errors i fracassos d’aquells que han vingut abans que nosaltres.

 

Preu de l’espectacle

15 €*

*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada a través www.auditoricastellar.cat. 10 €/entrada a partir de 10 entrades.

Compra d’entrades i abonaments:

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 30 novembre
20:30
Sala principal
15€ a 10€
100 minuts
2019-11-30 20:30 2019-11-30 22:10 Europe/Andorra La reina de la bellesa de Leenane L’obra és un drama sobre la solitud, la sinceritat i les relacions entre les persones i la família, i com moltes vegades repetim els errors i fracassos d’aquells que han vingut abans que nosaltres Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

12€, Majors de 65 anys

12€, Menors de 25 anys

12€, Compra anticipada online

Detalls tècnics

Text: Martin McDonagh

Direcció: Julio Manrique

Traducció: Vicky Peña

Repartiment: Enric Auquer, Marissa Josa, Marta Marco, Ernest Villegas

Escenografia: Sebastià Brosa

Vestuari: Maria Armengol

Ajudant de direcció: Marc Artigan

Crítiques

“Un text brillant, una direcció excel·lent i uns actors magnífics, ingredients més que suficients per coronar La reina de la bellesa de Leenane com un dels muntatges imprescindibles d’aquesta temporada.”

Xavi Pardo RAC1

“Si la direcció de Manrique és excel·lent, la feina dels quatre intèrprets mereix la mateixa nota.”

José Carlos Sorribes El Periódico

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.