La Tendresse amb Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project

Roig i Cassanyes, militants de la tendresa

Anna Roig i Àlex Cassanyes Big Band Project van oferir un repertori basat en la cançó francesa

L'Actual - Marina Antúnez
 

Anna Roig i Àlex Cassanyes Big Band Project van portar 'La tendresse' aquest dissabte a l'Auditori Municpal Miquel Pont. Feia ja nou anys que Roig no visitava la nostra població i era, a més, la primera vegada que ho feia abraçada de la magnífica Big Band del Penedès. L'havíem vist, i ens havia enamorat, amb la banda l'Ombre de ton chien, que ara de moment ha deixat aparcada. Aquesta vegada, i després d'uns quants concerts d'estiu a l'aire lliure, ara tornen als auditoris els catorze músics, el director i la preciosa veu d'Anna Roig per fer un sentit homenatge a la cançó francesa. Entre d'altres, amb un repertori variat i no pas el més conegut de la cançó francesa, "sinó que és un recull de les cançons que a mi més m'han marcat i remogut", explicava la mateixa Roig al públic.

Àlex Cassanyes també ha remogut aquestes cançons, arranjant melodies de Jacques Brel, Georges Brassens, Serge Gainsbourg, Barbara, i temes deliciosos d'autores menys conegudes com Michèle Bernard. Cassanyes té la virtut de fer, no només una versió pròpia de les peçes que arranja, sinó i sobretot, de convertir-les en paisatge i atmosfera d'allò que explica la cançó i que l'Anna canta, ja sigui a través de les melodies que ens transporten al nostàlgic passat de quan, amb els amics d'infantesa, sortíem a voltar cada tarda amb bicicleta, com el que explica la cançó 'A bicyclette' d'Ives Montand;  fent-nos viure el comiat de dos amants abans que ella pateixi un accident mortal d'avió; o fer-nos ballar abraçats d'algú de qui ens enamorem només mentre dura un ball; i a través del punyent tema de la Bàrbara que ens parla del comiat d'una filla al seu pare que es mor, un pare del qual havia patit abusos, o contemplant, com relata la lletra de 'Le passant', les persones que ens creuem pel camí i que ja mai més tornarem a veure.

A l'Auditori Municipal, Anna Roig i 'Alex Cassanyes Big Band Project. || Q. PASCUAL

A l'Auditori Municipal, Anna Roig i 'Alex Cassanyes Big Band Project. || Q. PASCUAL

El públic, hipnotitzat per la veu de l'Anna Roig la  Big Band de l'Àlex Cassanyes. || Q. PASCUAL

El públic, hipnotitzat per la veu de l'Anna Roig la  Big Band de l'Àlex Cassanyes. || Q. PASCUAL

Si l'Àlex ens atrapa amb els seus arranjaments, l'Anna ho fa amb la seva veu tan particular i, alhora, amb les explicacions que fan de preàmbul de les peces. "M'agrada explicar, en català, una mica quina serà la història de cada cançó, que canto en francès". Fent això, i sobretot, fent-ho de la manera tan dolça que té l'Anna d'explicar-se, el públic hi queda atrapat. De fet, abans d'entrar a l'auditori. "Venim perquè ja estem enamorats de la veu de l'Anna Roig", deia un assistent, després de ratificar el bon estat de salut de la cantant després del concert.

Roig i Cassanyes, i els músics, reivindiquen la tendresa. Ho fan amb totes les lletres, expressant la seva militància al públic, i interpretant peces de conjunt i només a veu i piano. I en el punt àlgid, per si no n'hi hagués prou, Cassanyes també diu que vol "explicar el que per a mi és la tendresa", i ho fa amb la composició i interpretació d'un tema instrumental que ha titulat 'Lux macula', un punt de llum que s'obre a totes les orelles del públic, ben atentes. Els músics, on hi fan sentir per sobre els instruments de vent, executen a la perfecció aquest esperit de tendresa.

Cap a la part final del concert d'aquesta gira, a més de la cançó francesa, Roig també es permet la llicència d'interpretar la 'Tendresa' de Lluís Llach i de fer-nos, al bis final, un tema de la banda que la va donar a conèixer al gran públic, l'Anna Roig i l'Ombre de ton chien, ara sí, amb una Big Band impressionant al darrere.

Un saxo de la Big Band Project acompanya la veu de l'Anna Roig. || A. PASCUAL

Un saxo de la Big Band Project acompanya la veu de l'Anna Roig. || A. PASCUAL

Cançó de bis, amb tots els músics, l'Àlex Cassanyes i l'Anna Roig, a peu d'auditori. || Q. PASCUAL

Cançó de bis, amb tots els músics, l'Àlex Cassanyes i l'Anna Roig, a peu d'auditori. || Q. PASCUAL

Hommage aux belles chansons

Catorze músics, un director/arranjador i una intèrpret sobre l’escenari. La unió entre les cançons franceses que més li agraden a l’Anna Roig i les composicions exquisides i curoses de l’Àlex Cassanyes.

Cançons de Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gainsbourg, Barbara i altres autors que, en descobrir-les i enamorar-se’n, l’Anna havia guardat en un calaix esperant poder-les cantar algun dia. Casualment, totes elles amb algun punt d’aquesta tan necessària tendresa de què sovint sembla que estigui mancat el món.

Arranjaments amb l’equilibri just entre potència i dolçor, com la tendresa. Plens de matisos, com la tendresa. Perfectes per gaudir encara més d’aquestes cançons, amb una nova sonoritat que els ret un grat homenatge, tant per l’exquisidesa en l’escriptura de l’acompanyament musical com per la delicadesa dels músics en la seva interpretació.

 

Preu de l’espectacle

15 €*

*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada a través www.auditoricastellar.cat. 10 €/entrada a partir de 10 entrades.

Compra d’entrades i abonaments:

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 21 setembre
20:30
Sala principal
15€ a 10€
75 minuts
2019-09-21 20:30 2019-09-21 21:45 Europe/Andorra La Tendresse amb Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project Catorze músics, un director/arranjador i una intèrpret sobre l’escenari. La unió entre les cançons franceses que més li agraden a l’Anna Roig i les composicions exquisides i curoses de l’Àlex Cassanyes. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

12€, Majors de 65 anys

12€, Menors de 25 anys

12€, Compra anticipada online

Detalls tècnics

Veu: Anna Roig

Direcció musical: Àlex Cassanyes

Àlex Cassanyes Big Band Project: Roger Martínez (saxo alt i soprano) Xavi López (saxo alt, flauta i clarinet) Sergi Raya (saxo tenor i harmònica) David Miret (saxo baríton i clarinet) Gabri Prieto (trompeta i flugelhorn) Joan Miquel Giro (trompeta i flugelhorn) Alberto Redondo (trompeta i flugelhorn) Joan Cuscó (trombó) Joan Granados (trombó) Pere Montserrat (trombó) Guillem Callejón (guitarra i pedal steel guitar) Carles Sanz (piano i teclats) Xavi Carbó (contrabaix i baix elèctric) Ricard Parera (bateria)

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.