L’Endrapasomnis

Quan l'imaginari de Michael Ende puja a l'escenari
El públic aplaudeix 'L'endrapasomnis' de Teatre al detall, a l'Auditori Municipal
L'Actual - Marina Antúnez
 
Michael Ende és el punt de partida de l'obra de teatre familiar 'L'endrapasomnis', la proposta que 180 persones van gaudir diumenge a l'Auditori Municipal Miquel Pont, de la mà de la companyia Teatre al detall. Amb aquest nom, l'equip format per Xavi Idàñez i Txell Botey, dirigits per Joan Maria Segura Bernadas, ens porten - efectivament amb tot detall - un muntatge afinat per Jordi Palet, l'autor del text teatral. 

'L'endrapasomnis' explica la història o dissort de la princesa Dormissona, que diu al país de la Bona Son però que no pot dormir. Els seus pares, els Reis de la Bona Son, ho han intentat tot per trobar una solució, però la seva filla no aconsegueix de cap manera fer fora els malsons que, cada nit, l'angoixen i li impedeixen agafar el son. La Dormissona està cansada, molt cansada, de no poder dormir. Els Reis han anat a buscar herbolaris, metges, xarlatans, ballariness, i res de res. La princesa segueix sense dormir.

Finalment, El seu pare rei decideix marxar a fer la volta al món per cercar un remei per la seva petita. Viatjarà en vaixell, en globus, en tren, a peu i en bicicleta, fins i tot. Quan ja creu que tot està perdut, troba el que estava buscant en un desert de neu. I què troba? l'Endrapasomnis, que li facilitarà la invocació que salvarà la princesa. El rei, trist, creu que torna a casa sense l'Endrapasomnis, com si el remei se li hagués escapat de les mans, no s'adona que porta el remei dins seu. La bona son per la princesa, pel rei i per la reina.

El muntatge de Teatre al detall va de la mà de la música en directe de La Tresca i la Verdesca, un grup que va néixer l'any 1998 i que actualment està format per Jordi López, Toni López i Claudi Llobet. L'encàrrec de més magnitud que han fet fins ara, diuen, ha estat l'encàrrec de musicar aquest espectacle 'L'endrapasomnis, perquè posen música a lletres que no han composat ells mateixos, i també per primer cop es converteixen en músics de directe. I ho fan d'una manera espectacular. Realment, el públic va gaudir moltíssim de la seva presència, de les seves cançons, de la seva voluntat d'incloure's en la part interpretativa. La qualitat musical que demostren dalt de l'escenari, és indiscutible. Segurament, és per això que d'aquest projecte teatral n'ha sortit un disc, 'L'Endrapasomnis' (Temps Rècord, 2014), nominat als premis Enderrock com a millor disc de música familiar de 2014. Enguany, també han estat premiats a l'Enderrock. 

L'espectacle 'L'endrapasomnis' del duet Teatre al detall i La Tresca i la Verdesca ha rebut el reconeixement del públic allà on s'ha representat. El públic i la crítica valoren molt positivament la fusió de les dues companyies en la realització d'aquesta proposta artística. Aquest reconeixement es va materialitzar l'any 2015 amb el premi de la crítica en la modalitat de teatre per a públic familiar.


El tema de la por a la foscor és l'excusa de més d'un conte infantil. Tots ells intenten, i sovint ho aconsegueixen, oferir una bona història on la moralina queda dissimulada, perquè el més important és que els petits lectors i oients gaudeixin amb la narració.

'L'endrapasomnis' és, com hem dit, un llibre de Michael Ende. El va escriure l'any 1986 i, des d'aleshores, ja se n'han fet diverses reedicions. És un àlbum il·lustrat que el Teatre al detall ha reconvertit en espectacle. Sigui com sigui, 'L'endrapasomnis' és una història que ens parla de les pors, i de com superar-les, i de com volar a través d'éssers imaginaris, monstres bons i dolents, viatjant per mil països vivint grans aventures, una història onírica que parteix d'un gran tema, la por dels nens i nenes quan se'n van a dormir. Michael Ende (1929-1995) és un autor imprescindible. Alguns dels seus títols són 'La Història Interminable' i 'Momo'. 

Bona sort i bona son!

Al país de la Bona Son la princesa Dormissona no pot dormir perquè té malsons. Els seus pares, els reis, rumien, ho consulten amb el coixí, demanen consells a metges, herbolàries i xarlatans però no troben cap remei que guareixi el mal de la petita princesa. Potser l’Endrapasomnis serà la solució…

Una història onírica i màgica, inspirada en un conte de Michael Ende, que ens parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com busquem solucions ben lluny quan la resposta por ser dins de nosaltres mateixos.

L’espectacle va obtenir el Premi de la crítica 2014 al millor espectacle familiar.

Recomanat a partir de 5 anys

*5 € compra anticipada a través www.auditoricastellar.cat.

4 € famílies nombroses o monoparentals amb acreditació per compra a taquilla o anticipada al SAC

Compra d’entrades:

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
diumenge, 04 febrer
12:00
Sala principal
6€ - 4€
55 min
2018-02-04 12:00 2018-02-04 13:00 Europe/Andorra L’Endrapasomnis Una història onírica i màgica, inspirada en un conte de Michael Ende, que ens parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com busquem solucions ben lluny quan la resposta por ser dins de nosaltres mateixos. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

Promoció web, 5€

Detalls tècnics

Autor: Jordi Palet

Direcció i coreografia: Joan Maria Segura Bernadas

Intèrprets: Xavi Idàñez, Txell Botey

Música en directe: La Tresca i la Verdesca (Jordi López, Toni López i Claudi Llobet)

Crítiques

És un petit privilegi. Un joc. Un poema. Excepcional.

Jordi Bordes Recomana.cat

Un conte preciós escenificat amb humor, imaginació i excel·lent música en directe.

Núria Cañamares Recomana.cat

Ben il·luminat i actuat, amb una esplèndida producció i vestuari brillant. Està basat en un magnífic

Josep Maria Viaplana Recomana.cat

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.