Les noies de Mossbank Road

Una lliçó d'amor i d'amistat

'Les noies de Mossbank road' va cloure la temporada tardor - hivern a l'Auditori Municipal

L'Actual - Marina Antúnez
 

Des que som joves que somniem ser. Ves a saber quants somnis ens arriben a passar pel cap. A les noies de Mossbank road també les mouen els somnis, encara per complir. L'obra que així mateix es diu, "Les noies de Mossbank road", es va poder veure divendres a l'Auditori Municipal Miquel Pont. Aquesta proposta clou la temporada tardor - hivern a Castellar. El muntatge, dirigit per Sílvia Munt a partir del text d'Amelia Bullmore, està protagonitzat per les veteranes actrius Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat, que es posen a la pella de la Rose, la Di i la Viv, tres noies estudiants que forgen, a poc a poc, una forta i indestructible amistat. Farcida de somnis de joventut, com apuntàvem al principi.

Totes tres decideixen compartir pis a Mossbank road i totes tres aspiren a graduar-se, ja sigui per triomfar professionalment o bé per sortir de la misèria de vides que tenien fins aleshores a casa. Les tres actrius interpreten tres personatges del tot diferents, tres personalitats que aconsegueixen arribar a commoure el públic, i que l'emocionen. Tres perfils molt diferents que, alhora, es relacionen entre elles i s'estimen i s'entenen. Una lliçó d'amor incondicional. Al llarg de l'obra, on s'hi representen gairebé 30 anys de les vides d'aquests tres personatges principals, l'espectador viu per moments emocionals ben diferents. El punt còmic hi és present, i molt. Però també el dramàtic i el tràgic.

De tota la trama, de gairebé dues hores, dos moments marquen un punt d'inflexió, i a partir d'aquests, ja res tornarà a ser igual per aquelles noies que ja són dones, i a qui la vida els pot haver somrigut més o menys, o ben poc. Al final, un regust agredolç ens alliçona, defugint el to moralitzador. Ens fa entendre que el riure i el plor són part de la vida mateixa. I que els somnis, mentre hi són, ens ajuden a escapar de la monotonia, i ens fan evolucionar. No sempre cap a la realitat que voldríem.

"Les noies de Mossbank road" ens deixa gaudir sense complexos de les grans dots interpretatives d'aquestes grans actrius a l'escenari. Elles són capaces de fer-nos entrar al text, encara que no sigui una història d'especial transcendència, a través del cant, del riure, de la paraula, del plor, de l'angoixa, de la sorpresa, i en definitiva, de l'emoció que fan arribar sempre amb molt bona resposta del seu públic. Les cinc tongades d'aplaudiments finals les van avalar, aquest cop també, a Castellar del Vallès.

Entrades exhaurides 

Les noies de Mossbank Road ens parla de l’amistat que sorgeix en un espai de llibertat com és un pis d’estudiants, lluny del pes de la família. Aquí, les protagonistes, entre els 18 i els 19 anys, faran “l’estirada” juntes, i juntes tastaran la llibertat de poder descobrir qui són més enllà del que els pares o l’entorn han projectat damunt de cadascuna d’elles.

La Di, la Viv i la Rose formaran una nova família i construiran a Mossbank Road el seu refugi. Però la cara més fosca de la vida interromprà aquest paradís; un fet inesperat les afectarà profundament, fins al punt que, a partir d’aleshores, marcarà les seves decisions i determinarà el seu futur.

Quan l’etapa d’estudiants caduca, Mossbank deixarà de ser un lloc físic per convertir-se en un espai interior que les acompanyarà sempre.

 

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
divendres, 21 desembre
21:00
Sala Principal
Entrades exhaurides
110 minuts
2018-12-21 21:00 2018-12-21 23:00 Europe/Andorra Les noies de Mossbank Road Les noies de Mossbank Road ens parla de l'amistat que sorgeix en un espai de llibertat com és un pis d'estudiants, lluny del pes de la família. Sala Principal Auditori de Castellar del Vallès

12€, Menors de 25 anys, Majors de 65 anys, Compra anticipada

Detalls tècnics

Direcció: Sílvia Munt

Ajudant de direcció: Daniela Feixas

Intèrprets: Cristina Genebat, Marta Marco, Clara Segura

Autoria: Amelia Bullmore

Traducció: Roser Batalla

Escenografia: Enric Planas

Organització: Ajuntament

Crítiques

Unes actrius i una directora d’Oscar.

Santi Fondevila Ara

Les noies de Mossbank Road és la confirmació de Munt com a gran directora d’intèrprets.

Juan Carlos Olivares La Vanguardia

Les interpretacions són pura entrega, en clau d’humor o de dolor.

Marcos Ordóñez El País

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.