Lo nuestro

El riure torna a l'Auditori amb 'Lo nuestro'

La comèdia, una producció de la Sala Flyhard, va tenir molt bona acollida i esgotar l'aforament

 

L'Actual - Marina Antúnez
 

L'Auditori Municipal Miquel Pont va reobrir cametes aquest dissabte amb el muntatge de la Sala Flyhard Lo nuestro, una obra escrita i dirigida per Eu Manzanares i protagonitzada per la mateixa directora, a més de Paul Berrondo, Eli Iranzo i Pau Poch. Sembla que la proposta va tenir una acollida excel·lent a Castellar perquè les entrades es van exhaurir, seguint les mesures de seguretat sanitària, amb aforament màxim del 50%.

Lo nuestro va aconseguir, sobretot, fer riure. I aquest és, ara com ara, un element afegit que s'agraeix, a més del propi d'una obra ben feta, sigui quin en sigui el gènere. Ben encertada, doncs, en aquesta desescalada que permet a la cultura tornar a treure el cap, encara tímidament, als teatres de tot Catalunya.

L'equip de la Flyhard broda el paper. Un matrimoni i dos fills, de classe obrera, els Guerrero Fernández, que es reuneixen per a celebrar el Cap d'any. A l'argument no s'hi estalvien els tòpics a taula, per on hi desfilaran els aperitius, les cremes de verdures i els "rellenitos", el xampany, a més dels karaokes, les ganes de celebrar i fer família, algunes paraules malsonants, les misèries, els desitjos, i les converses tan reconeixibles entre pares i fills o entre germà i germana. 

Les dues llengües, el català i el castellà, van combinant-se d'una manera tan natural en el text que no se'ns fa gens estranya la seva versatilitat. La vida mateixa de la nostra societat, concentrada i passada pel sedàs de la directora en una hora i mitja d'espectacle. 

Comèdia, sí, però amb un punt agredolç, ja que beu del costat difícil de la vida, també del retrat d'una família de classes obrera que mira de tirar endavant i accceptar-se, al cap i a la fi, a ella mateixa. I en aquest punt és on ens adonem que com a societat ens empaltem i tenim prejudicis que hem interioritzat, com a classe social diversa. "Somos humildes, no pobres", diu el personatge que interpreta el paper de la mare. I això és precisament el que l'obra posa damunt de la taula, la necessitat que tots i totes tenim d'aquesta malaltisssa ambició de ser més, o d'aparentar més, si més no. Sense negar el fet que les desigualtats hi són sempre ben presents. 

No desvetllarem la sorpresa que, en un determinat moment de la trama, provoca un gir d'acció i el que els passarà als personatges a partir d'aquell moment - qui va veure Lo nuestro sabrà perfectament a què em refereixo -. Però sí que estarem d'acord, probablement, que aquest fet farà adonar-nos que ni rics ni pobres, al cap i a la fi, som tan diferents els uns dels altres. 

ENTRADES EXHAURIDES

Nit de Cap d’Any. Una nit per estar en família i celebrar en harmonia l’arribada d’un nou any. Una nit per fer balanç de l’any que acaba i demanar nous desitjos per al que comença. Però tots podem somiar en gran?  O hi ha qui només pot tenir somnis que càpiguen dins una nou?

Els Guerrero Fernández, una família d’un barri obrer, ja tenen la taula parada, el raïm a punt i la tele posada per veure les campanades. Tot està llest per donar la benvinguda a un nou any, on esperen que canviï la seva sort.

 

Eu Manzanares 

Premi Teatre Barcelona, millor text original 

 

Preu de l’espectacle

15 €*

*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada.

*10 €/entrada a partir de 10 entrades.

 

Compra d’entrades

 • Venda anticipada amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per aquelles persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar les entrades de manera electrònica. *La cita prèvia per a l’atenció presencial a la taquilla de l’Auditori s’haurà de concertar trucant al 93 714 40 40 i demanant per la Regidoria de Cultura o bé mitjançant el formulari de reserva al web www.castellarvalles.cat.
 • Taquilla de l’Auditori: 1 hora 30 min abans de l’inici de l’espectacle

 

INSTRUCCIONS PER LA COMPRA D’ENTRADES AMB BUTACA ASSIGNADA

 • Hi ha paquets de 2 butaques per a unitats de convivència.
 • També hi ha alguna butaca individual.
 • Hi ha 2 espais reservats per a cadires de rodes + una butaca o dues butaques per una o dues persones acompanyants al costat.
 • Dins de cada paquet, cal comprar una entrada per cada membre de la unitat familiar o de convivència.
 • En cas que assistiu a l’espectacle individualment, podeu seleccionar una butaca d’algun dels espais amb 1 única butaca o bé de 2 butaques (l’altra butaca no seleccionada quedarà inhabilitada per l’organització, per respectar la distància de seguretat entre persones que no són de la mateixa unitat de convivència).
 • Aquesta opció d’entrada garanteix que les persones de la unitat familiar o de convivència puguin seure juntes. En cap cas, es permetrà que persones que no siguin de la mateixa unitat de convivència seguin de costat, sense la distància de seguretat.
 • La fila i seient/s seleccionat/s durant la compra seran els que haureu d’ocupar.
 • Les butaques habilitades i disponibles són les de color verd.
 • Les butaques ocupades es mostren en color vermell.
 • Les butaques que s’han inhabilitat per complir amb les reduccions d’aforament i per respectar les distàncies de seguretat també es mostren en color vermell. Per consultar el pati de butaques amb la reducció del 50% i les distàncies de seguretat feu clic aquí.

 

Espai segur:

L’Auditori adoptarà un seguit de mesures, sempre d’acord amb la normativa vigent. Podeu consultar el protocol d’espai segur aquí.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 28 novembre
20:00
Sala principal
10 € - 15 €
90 min
2020-11-28 20:00 2020-11-28 21:30 Europe/Andorra Lo nuestro ENTRADES EXHAURIDES. Nit de Cap d’Any. Els Guerrero Fernández, una família d’un barri obrer, ho tenen tot llest per donar la benvinguda a un nou any, on esperen que canviï la seva sort. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

12 €, majors de 65 anys

12 €, menors de 25 anys

12 €, compra anticipada

Detalls tècnics

Text: Eu Manzanares

Direcció: Mercè Vila Godoy

Repartiment: Paul Berrondo, Eli Iranzo, Eu Manzanares, Pau Poch

Escenografia: Jose Novoa

Vestuari: Zaida Crespo

Disseny d'il·luminació i espai sonor: Xavi Gardés

Fotos i vídeo: Roser Blanch

Producció executiva: Sergio Matamala, Eli Riera i Clara Cols

Crítiques

“Lo nuestro és una de les millors comèdies que he vist en temps. (...) El text d’Eu Manzanares (...) em va semblar senzillament brillant. (...) Tant la direcció de Mercè Vila Godoy com el repartiment estan totalment a l’alçada del text i ens regalen un muntatge d’aquells que surts amb el somriure posat”.

Gema Moraleda Somnis de teatre

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.