Ovelles – 20:30

El muntatge 'Ovelles' va cloure la temporada

L'obra de Carmen Marfà i Yago Alonso va tenir molta acollida a Castellar

L'Actual - Marina Antúnez
 

Ovelles, de Carmen Marfà i Yago Alonso, va cloure la temporada de teatre, música i cinema d'aquesta temporada hivern - primavera a Castellar del Vallès, aquest passat dissabte. La proposta es va fer, en funció doble, a la Sala de Petit Format de l'Ateneu, un espai idoni per a gaudir d'aquesta obra de tres actors; Biel Duran, Albert Triola i Sara Espígul. La proximitat amb aquestes cares conegudes va fer l'obra de bon pair. Els intèrprets es posen al paper de tres germans, que són sorpresos amb l'anunci d'una herència singular: han heretat 512 ovelles d'un tiet avi. Aquesta situació si més no extravagant és el punt d'inici d'aquesta comèdia, Ovelles, una història que s'omple d'altres elements a mesura que avança, que al principi fa riure molt i que, a poc a poc, ens entendreix i ens fa emocionar. La gran conquesta la fan els mateixos actors i l'actriu, expressius, espontanis, grans professionals. Tant, que l'espectador creu que, efectivament, qui està seguint a l'escenari són germans de veritat.

A Ovelles s'hi tracten temes ben diversos: la nostàlgia que el record de la infantesa sovint ens provoca; la dificultat de fer-se gran i els conflictes que se'ns plantegen quan som adults; la valentia de tirar endavant amb la vida que ens ha tocat viure; la frustració de comprovar que aquella professió que tan havíem somniat no és el que semblava; l'èxit; la separació sentimental; l'homosexualitat; l'amistat; la família, la complicitat... Temes tan humans que tothom s'hi pot emmirallar en un moment o altre. El que és cert és que l'obra no busca parlar de temes transcendents, ni macabres, ni filosòfics ni molt menys macabres, sinó que aborda la vida des de la senzillesa amb què la vivim. Tots i cadascú de nosaltres. I el públic acaba, sense adonar-se'n, participant del muntatge com un personatge més, i s'hi sent ben viu i còmplice.

Quan s'acaba Ovelles, el somriure del públic no ha marxat, ni molt menys, i hi torna amb força com al principi, precisament per aquest final ben trobat. I a més, s'emporta a la butxaca un munt de petites històries que de ben segur generaran més d'una tertúlia en algun bar, acabada la funció.

“—De tots els animals de granja que podíem heretar, les ovelles són les que més em molen.
—Sí, són com abraçables.”

El Víctor, l’Alba i l’Arnau, tres germans de Barcelona, es troben per decidir què fer amb una insòlita herència. Però aviat s’adonaran que el que semblava un regal caigut del cel pot capgirar la seva realitat. Aferrats a unes vides que no els satisfan, s’enfrontaran a una decisió que posarà a prova la seva relació de germans. Al cap i a la fi, qui està disposat a renunciar a res per un ramat d’ovelles?

Ovelles reflexiona, en clau d’humor, sobre la frustració d’una generació marcada per la crisi. Sobre com fer front a la decepció i sobre la necessitat permanent de reinventar-nos. Perquè, realment, voler és poder?

Preu
15 €
*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada a través www.auditoricastellar.cat.
**10 €/entrada a partir de 10 entrades.

Compra d’entrades i abonaments:
www.auditoricastellar.cat
SAC (El Mirador)
Taquilla de la Sala de Petit Format – Ateneu: 1 hora abans de l’inici de l’espectacle

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 11 maig
20:30
Sala de Petit Format - Ateneu
15€ a 10€
75 minuts
2019-05-11 20:30 2019-05-11 21:45 Europe/Andorra Ovelles – 20:30 El Víctor, l’Alba i l’Arnau, tres germans de Barcelona, es troben per decidir què fer amb una insòlita herència. Sala de Petit Format - Ateneu Auditori de Castellar del Vallès

12€, Majors de 65 anys

12€, Menors de 25 anys

12€, Compra anticipada online

Detalls tècnics

Dramatúrgia i direcció: Carmen Marfà i Yago Alonso

Repartiment: Biel Duran, Albert Triola, Sara Espígul

Escenografia: Elisenda Pérez

Vestuari: Carlotaoms

Direcció tècnica gira: Fernando Portillo

Producció executiva: Sergio Matamala, Clara Cols, Roser Blanch

Crítiques

Els tres actors fan els seus personatges amb una naturalitat desbordant.

Imma Fernández El Periódico

El text funciona àgilment amb apunts d’humor ben treballats des de la direcció i des de l’exquisida interpretació, amb uns personatges tendrament definits.

Santi Fondevila Ara

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.