Projecte Beethoven: any 2020

Beethoven, de forma inèdita a l'Auditori

L’Orquestra de Cambra Terrassa 48 va interpretar per primera vegada a Catalunya la Simfonia núm. 1 en format de cambra i en versió de cordes

 
L'Actual - G.P
 

Han hagut de passar quasi dos-cents anys, des que va morir Beethoven, perquè la Simfonia núm. 1 del músic alemany s'interpreti en format de cambra i en versió de cordes a Catalunya. I, concretament, va ser a Castellar, a l'escenari de l'Auditori Miquel Pont, dissabte al vespre. 

Va ser a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, una formació estable especialitzada en el repertori escrit per a cordes, amb una vintena d'anys de trajectòria. A Castellar, van portar-hi el Projecte Beethoven: any 2020, en què traslladen en format més petit les seves partitures. En el concert de l'Auditori, a més de la Simfonia num.1 versió per a cordes, la formació va interpretar el concert per a piano núm.1, a càrrec del pianista solista Daniel Ligorio. Espectadors i músics, tots, amb mascareta. 

El tecleig elegant i encisador de Ligorio va despertar l'Auditori de la letargia que carregava l'espectador abans d'entrar a la sala, provinent dels carrers buits i freds, ensopits i mandrosos, d'una vila a la qual les restriccions de la pandèmia succiona el formigueig social d'un dissabte a la tarda. Un piano i Beethoven, recepta per a tornar a injectar pols a la vida. 

Després de la primera part de piano, una pausa breu per retirar l'instrument d'escena i en marxa la segona part: la Simfonia núm. 1 en versió de cordes i format de cambra, inèdita a Catalunya, va desplegar-se a Castellar. Un regal per a la vila.

L'aforament reduït del concert a l'Auditori, vorejant la intimitat, va accentuar el trajecte de sensacions i lirisme de les peces. Que el format del concert fos de cambra, amb una quinzena de músics de corda, entre violins, violes, violoncels i contrabaixos, encara va fer que la sensació de proximitat creixés i abracés l'espectador. En un moment en què, precisament, les abraçades van més preuades que mai. 

 

Orquestra de Cambra Terrassa 48

Ludwig van Beethoven: compositor, director, pianista i, per sobre de tot, músic. Un músic que va viure a cavall del XVIII i XIX amb tota la vivència social i cultural que això comporta. La seva música i evolució musical va arribar a cotes a les quals molts músics no van aconseguir arribar fins molts anys després de la seva mort.

Aquest 2020 és l’any de celebració dels 250 anys del seu naixement, i també un any marcat per la gran incertesa sanitària arreu del planeta. Això ens ha dut a recuperar un dels fets més normalitzats en la seva època: l’adaptació per a cordes d’obres importants del moment i originalment escrites per a formats instrumentals més grans, cosa que permetia poder escoltar aquesta música a qualsevol espai i indret i amb formats instrumentals més fàcils d’aconseguir.

Us presentem un programa amb el seu Concert per a piano núm. 1 i la Simfonia núm. 1.

 

 

 

Preu de l’espectacle

15 €*

*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada.

*10 €/entrada a partir de 10 entrades.

 

Compra d’entrades

 • Venda anticipada amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per aquelles persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar les entrades de manera electrònica. *La cita prèvia per a l’atenció presencial a la taquilla de l’Auditori s’haurà de concertar trucant al 93 714 40 40 i demanant per la Regidoria de Cultura o bé mitjançant el formulari de reserva al web www.castellarvalles.cat.
 • Taquilla de l’Auditori: 1 hora 30 min abans de l’inici de l’espectacle

 

INSTRUCCIONS PER LA COMPRA D’ENTRADES AMB BUTACA ASSIGNADA

 • Hi ha paquets de 2 butaques per a unitats de convivència.
 • També hi ha alguna butaca individual.
 • Hi ha 2 espais reservats per a cadires de rodes + una butaca o dues butaques per una o dues persones acompanyants al costat.
 • Dins de cada paquet, cal comprar una entrada per cada membre de la unitat familiar o de convivència.
 • En cas que assistiu a l’espectacle individualment, us demanem que seleccioneu una butaca d’algun dels espais de 2 butaques (l’altra butaca no seleccionada quedarà inhabilitada per l’organització, per respectar la distància de seguretat entre persones que no són de la mateixa unitat de convivència).
 • Aquesta opció d’entrada garanteix que les persones de la unitat familiar o de convivència puguin seure juntes. En cap cas, es permetrà que persones que no siguin de la mateixa unitat de convivència seguin de costat, sense la distància de seguretat.
 • La fila i seient/s seleccionat/s durant la compra seran els que haureu d’ocupar.
 • Les butaques habilitades i disponibles són les de color verd.
 • Les butaques ocupades es mostren en color vermell.
 • Les butaques que s’han inhabilitat per complir amb les reduccions d’aforament i per respectar les distàncies de seguretat també es mostren en color vermell. Per consultar el pati de butaques amb la reducció del 50% i les distàncies de seguretat feu clic aquí.

 

Espai segur:

L’Auditori adoptarà un seguit de mesures, sempre d’acord amb la normativa vigent. Podeu consultar el protocol d’espai segur aquí.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 24 octubre
20:30
Sala principal
10 € - 15 €
60 min
2020-10-24 20:30 2020-10-24 21:30 Europe/Andorra Projecte Beethoven: any 2020 Aquest 2020 és l’any de celebració dels 250 anys del naixement de Ludwig van Beethoven. Això ha dut l'Orquestra de Cambra Terrassa 18 a recuperar un dels fets més normalitzats en la seva època: l’adaptació per a cordes d’obres importants del moment Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

12 €, majors de 65 anys

12 €, menors de 25 anys

12 € , compra anticipada

Detalls tècnics

Autoria: Ludwig van Beethoven

Direcció: Quim Térmens

Intèrprets: Quim Térmens: concertino-director, Pere Bartolomé, Judith Ortega, Humbert Rovira, Maria Perera, Aleix Puig, Gerard Purtí, Irantzu Zuasti, Núria Mesalles, Albert Romero, Josep Bracero, Guillem Cabré, Núria Padrós, Manuel Martínez, Sebastian Forest, Daniel Ligorio: piano

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.