Refugi, un concert a la iurta

Marc Parrot, tot per nosaltres

El compositor i cantant va oferir als Jardins del Palau Tolrà una doble sessió de l'espectacle inspirat en el seu darrer disc, Refugi (2018)

L'Actual - Guillem Plans
 

A fora, se senten xiscles de nens enjogassats que es deuen empaitar. Marc Parrot presenta el disc Refugi (2018) en una petita cabana situada als Jardins del Palau Tolrà, de molts pocs metres quadrats, completament fosca i amb bancs de fusta esglaonats que envolten un escenari, també minúscul. Està a punt de començar i, mentre renego mentalment que quina mala sort, coi de nens, ens aixafaran el concert, la mala llet em fa envellir cinquanta anys com a mínim. Però quan la música comença, la cabana fa un efecte hermètic, actua com un aïllant, segresta completament l’atenció.

 7R 2681

La cabana 'Refugi' es va instal·lar als Jardins del Palau Tolrà - Q.Pascual

 7R 3048

L'escenari és minúscul, envoltat de bancs de fusta on seu el públic - Q.Pascual

Marc Parrot escura al màxim els recursos d’un escenari pensat per convertir el concert en un espectacle per arxivar a la memòria. I s’hi converteix. La foscor del Refugi muscula els sentits, l’orella es torna més afinada, i un joc de llanternes i focus ventila la densa negritud. Hi intuïm somrisos i cossos gronxats per la música, i és gràcies a aquest espai que es teixeix una atmosfera íntima, confortable, càlida, amb el cantant al centre. És tot per nosaltres i li explicaríem els nostres secrets més insondables.

L’abandonament de la pell d’aquell personatge que anunciava una companyia de telefonia extingida, amb unes pintes que ara resultarien horripilants, deixa pas a un artista polièdric i madur que ens parla de felicitat, d’amor, de química i del temps. Una mica de la vida en general, vaja. A voltes ho fa amb l’atreviment d’un rocker i altres vegades amb misticitat o amb aires de torturat. Les lletres, caramel·litzades amb poesia enmig de la foscor, fan voleiar la imaginació.

L’èxit de l’espectacle es deu, a més, a un bon guió. Tot ben lligat, entrades i sortides del petit escenari, per aquí i per allà. Això i les múltiples cares de l’inclassificable Parrot fan que l’hora i escaig invertida pel públic en l’espectacle sigui, fins i tot, terapèuticament entretinguda. En sortim. El Refugi del Marc Parrot també canvia la percepció del temps, que ha passat volant. I ja no hi ha nens enjogassats, però tampoc mala llet. Misteriosa felicitat.

A Refugi, Marc Parrot ofereix un concert on es trenca la barrera entre el públic i els músics, on tots sentim la respiració de tots i on tots formem part de l’espectacle. Per fer-ho, cal un espai únic, íntim, càlid… rodó! Benvinguts a la iurta, una petita carpa de circ de lona i fusta de 9 metres diàmetre!

Un espectacle íntim i personal, amb la direcció escènica de Los Galindos, on Parrot trenca les barreres de l’escenari i comparteix amb el públic un espai comú que no permet trucs ni artificis. Jugant amb els contrastos sonors i l’experimentació, l’acompanyen Lluís Cartes (bateria i guitarra) i Dani Ferrer (teclats) per acabar de vestir amb senzillesa cançons essencials que configuren un moment de refugi únic en cada concert. Amb el públic assegut en 360º, el fons de l’escenari esdevé la grada que tens al davant i, al mateix temps que mires els músics, veus les cares de la resta d’assistents al concert.

També jugarà un paper important l’experimentació amb un ampli ventall de registres sonors. Des de textures electròniques a les acústiques més petites, les cançons agafen una nova dimensió en aquest espai, on les emocions estan a flor de pell i on músics i públic es fusionen en un sol element.

Aquest espectacle es farà als Jardins del Palau Tolrà

Preu
15 €
*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada a través www.auditoricastellar.cat.
**10 €/entrada a partir de 10 entrades.

Compra d’entrades i abonaments:
www.auditoricastellar.cat
SAC (El Mirador)
Taquilla als Jardins del Palau Tolrà: 1 hora abans de l’inici de l’espectacle

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 23 març
21:30
Jardins del Palau Tolrà
15€ a 10€
90 minuts
2019-03-23 21:30 2019-03-23 23:00 Europe/Andorra Refugi, un concert a la iurta A Refugi, Marc Parrot ofereix un concert on es trenca la barrera entre el públic i els músics, on tots sentim la respiració de tots i on tots formem part de l’espectacle. Jardins del Palau Tolrà Auditori de Castellar del Vallès

12€, Majors de 65 anys

12€, Menors de 25 anys

12€, Compra anticipada online

Detalls tècnics

Música i lletra de les cançons: Marc Parrot

Direcció artística: Los Galindos: Bet Garrell, Marcel Escolano

Músics a pista: Marc Parrot, Laia Vallès , Lluís Cartes

Disseny sonor: Quim Puigtió “Kato”

Coproducció: de MMVV, Grec 2019 Festival de Barcelona i (a)phònica amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, i la col•laboració de l'Ajuntament de Sant Quirze Safaja

Dates disponibles

DATA DIA HORA TÍTOL ENTRADA
23 MARÇDISSABTE18:30Refugi, un concert a la iurta 18:30Compra
23 MARÇDISSABTE21:30Refugi, un concert a la iurta 21:30Compra