Sopa de pedres

Una 'Sopa de pedres' que no deixa indiferent

Engruna Teatre evoca sentiment i tendresa en una dura història d'una nena refugiada, l'Alma

 

L'Actual - Marina Antúnez
 

Quan una història és molt real i està ben explicada se't fica a dintre, et commou, et remou, t'emociona i t'entendreix. Tots aquests ingredients hi són, a la Sopa de pedres d'Engruna Teatre, l'obra de teatre familiar que es va poder veure diumenge al matí a l'Auditori Municipal. Alma és l'ànima de l'escena, és la nena protagonista de la història d'una petita refugiada, atrapada en una guerra al seu poble de Síria i obligada a marxar-ne per no morir. Una nena que arriba a Europa on es pensa que hi trobarà llum, colors, gent acollidora i vida. I on hi troba, amb tristesa, hostilitat i finestres tancades. 

En el seu afany per tirar endavant - un aprenentatge que molt bé li havia inculcat la seva àvia Juna - l'Alma sabrà girar la truita a la situació i treure'n, d'aquests moments dramàtics, un aprenentatge impagable. Al seu torn, l'aprenentatge més gran serà el de les persones que, amb desconfiança al principi, descobreixen en ella una nena lluitadora, bondadosa, il·lusionada, una nena que somnia un món millor, una nena que amb la imaginació fins i tot és capaç de cuinar la sopa més bona del món amb tres pedres. Les pedres de la memòria, les que en el seu recorregut l'han anat acompanyant. 

A nivell interpretatiu, Engruna Teatre broda el guió. En aquest sentit, l'Alma, que és en realitat una titella de grans dimensions, ja no és titella sinó que pren vida i, des de les nostres butaques, ben bé ens sembla veure-hi una nena de carn i ossos. Les dues actrius que l'acompanyen, la Júlia Santacana i l'Anna Farriol, dirigides per Mireia Fernàndez, aconsegueixen generar una atmosfera que atrapa i a on s'hi barregen les seves veus, la música de la flauta travessera, les cançons,... A nivell escenogràfic, les estructures de fusta predominants permeten recrear diferents escenaris, i les llums, que en diferents moments també funcionen com un llenguatge més - les bombes de guerra, per exemple, o les llums de l'Europa esplendorosa - acaben d'arrodonir l'escenari. És increïble com, en tan sols una hora, elles ens han aconseguit explicar tantes coses i ens han permès, gràcies doncs, reflexionar sobre el drama dels refugiats. Amb ulls d'infant. 

 

Teatre familiar

 

Sopa de pedres és la història de l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel en lloc de volar-hi estels un dia hi arriben els avions.

Després d’un llarg viatge, arriba a un indret desconegut on aparentment tothom té de tot però no volen compartir res amb ella. Amb enginy i intel·ligència fa una sopa de pedres que transforma l’individualisme de tot un poble en una feina en equip i dona una lliçó de vida a tots aquells que inicialment li havien tancat la porta.

 

Edats recomanades

A partir de 5 anys

 

 

Preu de l’espectacle

6 €*

*5 € compra anticipada

*4 € famílies nombroses o monoparentals amb acreditació

*Els descomptes els haureu d’aplicar un cop seleccioneu les localitats i passeu a la pantalla següent, on hi trobareu un desplegable.

 

Compra d’entrades

 • Venda anticipada amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per aquelles persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar les entrades de manera electrònica. *La cita prèvia per a l’atenció presencial a la taquilla de l’Auditori s’haurà de concertar trucant al 93 714 40 40 i demanant per la Regidoria de Cultura o bé mitjançant el formulari de reserva al web www.castellarvalles.cat.
 • Taquilla de l’Auditori: 1 hora 30 min abans de l’inici de l’espectacle

 

INSTRUCCIONS PER LA COMPRA D’ENTRADES AMB BUTACA ASSIGNADA

 • Hi ha paquets de 2, 3 i 4 butaques per a unitats de convivència.
 • Hi ha 2 espais reservats per a cadires de rodes + una butaca per una persona acompanyant al costat.
 • Dins de cada paquet, cal comprar una entrada per cada membre de la unitat familiar o de convivència.
 • Us demanem que adquiriu els paquets d’entrades, segons el nombre d’entrades que voleu adquirir per la vostra unitat de convivència. Així evitarem deixar butaques buides.
 • En cas que assistiu a l’espectacle individualment, podeu seleccionar una butaca d’algun dels espais de 2 butaques (i l’altra butaca no seleccionada quedarà inhabilitada per l’organització, per respectar la distància de seguretat entre persones que no són de la mateixa unitat de convivència).
 • Aquesta opció d’entrada garanteix que les persones de la unitat familiar o de convivència puguin seure juntes. En cap cas, es permetrà que persones que no siguin de la mateixa unitat de convivència seguin de costat, sense la distància de seguretat.
 • La fila i seient/s seleccionat/s durant la compra seran els que haureu d’ocupar.
 • Les butaques habilitades i disponibles són les de color verd.
 • Les butaques ocupades es mostren en color vermell.
 • Les butaques que s’han inhabilitat per complir amb les reduccions d’aforament i per respectar les distàncies de seguretat també es mostren en color vermell. Per consultar el pati de butaques amb la reducció del 50% i les distàncies de seguretat feu clic aquí.

 

Espai segur:

L’Auditori adoptarà un seguit de mesures, sempre d’acord amb la normativa vigent. Podeu consultar el protocol d’espai segur aquí.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
diumenge, 07 març
12:00
Sala principal
6 € - 4 €
50 min
2021-03-07 12:00 2021-03-07 12:50 Europe/Andorra Sopa de pedres Sopa de pedres és la història de l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

5 €, Anticipada

4 €, Família nombrosa / monoparental

Detalls tècnics

Idea original i creació: Engruna Teatre

Direcció: Mireia Fernàndez

Interpretació: Anna Farriol i Júlia Santacana

Disseny i composició musical: Albert Ciurans

Veu en off: Sílvia Ricard

Disseny titella: Alba Serrat

Construcció titella: Glòria Arrufat

Construcció escenografia: Berta Vidal i Raúl Vilasís

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.