Step UP

El concert d'AUPA Quartet, una gran festa musical

L'espectacle va omplir l'Auditori municipal de públic jove, atret per l'estil modern del grup

L'Actual

El singular quartet de corda AUPA va omplir l’Auditori municipal de públic juvenil, aquest dissabte al vespre. Els violins d’Asier Suberbiola i Pere Nolasc, el violoncel d’Uri Catalá i la viola de Felipe Escalada van oferir ritmes enjogassats, propis d’estils com el groove, el jazz, el rock o el llatí. El concert va estar organitzat per Acció Musical Castellar amb l’ajuda de l’Ajuntament.

Inspirat en la improvisació, el quartet transgredeix els conceptes musicals més clàssics i aconsegueix un efecte molt fresc, modern. A dalt de l’escenari, els músics, contagiats pel seu propi ritme, van sorprendre l’Auditori amb melodies trempades que van contribuir a fer del concert una gran festa. L’actuació va arrencar animada amb el tema Lasarte express dels germans Johnson, que va servir perquè el grup es presentés: “Així ens veiem, com si fóssim germans”. I va continuar de la mateixa manera, alegre, amb Sitting on the Hill, Mango nº5 i, més tard, amb altres cançons com Le Grand Funk o Cubarna. El públic va acabar aixecat, aplaudint.

Però els AUPA Quartet no van ser els únics protagonistes. També van ser-ho petits músics, violinistes i violoncel·listes. Al llarg de la tarda, els músics professionals van impartir un taller de 3 hores a dos grups. En total, un centenar d’alumnes. I, més tard, van poder demostrar el que havien après a dalt de l’escenari, al concert, on van interpretar diferents peces.

DSC00674

El públic es va contagiar de la màgia del Quartet - Q.Pascual

DSC01192

Els alumnes del taller ofert pel grup també van participar en el concert - Q.Pascual

Per als alumnes, va ser una manera de “sortir de les rutines i obrir portes”, explicava Laia Rocavert, presidenta d’Acció Musical Castellar, que definia les particularitats musicals que AUPA Quartet va ensenyar al taller: En l’àmbit tècnic, hi ha uns recursos que en diuen ‘xocs’, que consisteixen a percudir l’arc sobre la corda. No apareixen normalment al nostre repertori i estan vinculats a la música moderna, més que no pas a les estructures clàssiques”. Ara bé, tal com va afirmar Rocavert, i també el quartet de corda a l’hora d’impartir el taller, per arribar a dominar aquest estil és necessària, abans, una molt bona formació clàssica.

DSC01452

El grup va acabar tocant entre el públic - Q.Pascual

“AUPA: interjecció que s’utilitza per animar algú a aixecar-se o a aixecar alguna cosa.”

Aupa Quartet neix del Teatre de l’Òpera del Liceu de Barcelona quan quatre amics s’ajunten per aportar a la formació clàssica del quartet de corda un repertori nou i adaptat al panorama de la música actual. Sense renunciar a la música clàssica, es passegen per diferents ritmes del groove, el jazz, el rock o el latin, a través de composicions pròpies.

Step UP suposa un pas endavant a la trajectòria d’Aupa. Una breu història que parteix dels artistes que han influenciat el quartet i que arriba fins al present, representada en els temes del seu primer treball discogràfic: UP.

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

Taller “Modern Strings”

Abans del concert, Aupa Quartet oferirà un taller per tocar en grup i gaudir de la riquesa de les músiques de tradició oral. Tot, amb l’objectiu que els assistents es diverteixin amb la música. El taller s’adreça a instrumentistes de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix). Recomanat a partir de 9 anys (amb un nivell d’un 3r curs d’escola de música o llibre 2 del mètode Suzuki) i fins a músics professionals.

Inscripcions: acciomusicalcastellar@gmail.com o omplint el formulari que trobareu a www.castellarvalles.cat/tallermodernstrings. Preu del taller: 10 € (inclou entrada al concert).

Organitza Acció Musical i l’Ajuntament de Castellar del Vallès.

Preu
15 €
*12 € menors 25 anys, majors 65 anys o per compra anticipada a través www.auditoricastellar.cat.
**10 €/entrada a partir de 10 entrades.

Compra d’entrades i abonaments:
www.auditoricastellar.cat
SAC (El Mirador)
Taquilla de l’Auditori: 1 hora abans de l’inici de l’espectacle

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 02 febrer
20:30
Sala principal
15€ a 10€
2019-02-02 20:30 2019-02-02 22:00 Europe/Andorra Step UP Quatre amics s’ajunten per aportar a la formació clàssica del quartet de corda un repertori nou i adaptat al panorama de la música actual. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

12€, Majors de 65 anys

12€, Menors de 25 anys

12€, Compra anticipada online

Detalls tècnics

Aupa Quartet són: Asier Suberbiola (violí), Felipe Escalada (viola), Pere Nolasc Plana (violí), Uri Català (cello)

Crítiques

Han fet d’un formació clàssica un instrument avantguardista amb el qual crear una música vitalista i alegre que aixeca el públic dels seus seients (...) Autodidactes i inconformistes, els membres d’Aupa Quartet fan un pas més amb els violins, la viola i el violoncel.

Ana María Dávila El Mundo

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.