TEATRE, CINEMA I MÚSICA PER A PÚBLIC FAMILIAR A INTERNET

Des de l’Auditori de Castellar hem fet una recopilació de recursos online per al públic familiar. Teatre, música i cinema pels més petits de casa. Gaudiu-los!

 

TEATRE FAMILIAR ON LINE

 Espectacles sencers gravats en vídeo / Videoclips

 

 • La darrera novetat ha estat l’anunci, per part de la Fira de Titelles de Lleida, que recordem que ha estat reformulada i està previst que es celebri en jornada única el proper 8 de juliol, que divendres dia 1 de maig (19h) emetrà en streaming pel seu canal de youtube (on hi restarà penjat tot el cap de setmana), l’espectacle Monsters, de la companyia holandesa Duda Paiva, que havia d’inaugurar aquesta 31a edició de la Fira, que s’havia de fer els dies 1, 2 i 3 de maig.

 

 • La companyia Zum-Zum Teatre posa a disposició del públic gravacions dels seus espectacles. Al seu dropbox hi ha penjat, de moment, el vídeo íntegre de La gallina dels ous d’or, en català i en castellà. No calen contrasenyes, no cal tenir dropbox, només cal clicar sobre l’enllaç i gaudir d’aquest espectacle sobre l’avarícia, fet amb mestratge i amb molt d’humor. La companyia lleidatana també ha penjat La camisa de l’home feliç, en català i en castellà.

 

 • La companyia Inspira Teatre ha penjat el seu espectacleEl cel de la Jojó, al seu canal de youtube, en català i en castellà. Un espectacle musical i de titelles adreçat a públic familiar i escolar, especialment per a edats d’entre 5 i 10 anys. És una història que ens parla de la transformació, del cicle de la vida, de les petites i grans pèrdues, de la vellesa

 

 • Al canal de youtube de la Companyia de Comediants La Baldufa trobareu molts dels seus espectacles, alguns coneguts pel públic de Castellar, Safari, Mon pare és un ogre, El llibre imaginari, Cirque Dejàvu, El baró de Munchausen, El príncep feliç. Trobareu aquests espectacles interpretats amb català, castellà, anglès i francés.

 

 • Teatre Mòbilus ofereix la gravació de l’espectacle Cösmix. Cösmix, dos còmics de dimensions còsmiques i un mix de bogeria! Esteu preparats?

 

 • Viu el Teatre és una productora d’espectacles per a públic familiar i primera infància. Viu al Teatre posa a la vostra disposició un seguit d’espectacles sota l’etiqueta #ViuelteatreDesdeCasa: Alícia al País de les Meravelles o del mòbil (5 a 12 anys) en català i en castellà Cinemúsica (0-5 anys) en català, Pintamúsica (0-5 anys), també en català i El Petit Dalí i el camí cap als músics, també en català i castellà

 

 • El SAT! Teatre de Barcelona, cada cap de setmana, a través del seu canal de Vimeo, ofereixen en streaming al públic un espectacle d’alguna de les companyies que han passat per la seva sala. Des d’ahir i fins diumenge dia 5 (20h) podeu gaudir d’El Petit Príncep, una coproducció de N54 Produccions i la Cia. Ombres Folles, una obra que vam poder gaudir a l’Auditori de Castellar

 

 • La companyia basca Marie de Jongh, una de les més premiades i reconegudes de l’escena familiar, ofereix l’accés a obres com Amour i Alabatxo/Querida Hija.

 

 • Una de les companyies més reputades en dansa al públic familiar és la liderada per Roberto G. Alonso, que ofereix dues de les seves obres per infants a través del seu canal de youtube: Simplicíssimus i Zaquizamí, són dues de les peces per públic infantil que hi trobareu.

 

 • El Gran Teatre del Liceu s’ha afegit al llistat d’equipaments culturals que obren virtualment les seves portes en aquests dies de confinament. Ho fa a través del programa #ElLiceuaCasa, una iniciativa que permet gaudir de grans òperes sense sortir de casa, i que inclou quatre muntatges per a públic familiar. Adaptacions que tenen present la qualitat en la interpretació musical, la riquesa visual de les escenografies i els interessos i capacitats dels infants. És el cas de les tres propostes que signa Comediants, espectacles lluminosos i acolorits que introdueixen els més menuts en el món de l’òpera. La petita flauta màgica il·lustra les aventures de l’ocellaire Papageno i el príncep Tamino que va imaginar Mozart amb una escenografia llampant i un ritme enèrgic i viu. Les altres dues funcions familiars de la companyia que podeu veure al canal del Liceu són La Ventafocs i El jove barber de Sevilla, totes dues a partir de les partitures de Rossini. El conte simfònic Pere i el llop, de Serguei Prokófiev, tanca aquest primer lliurament d’òperes familiars del canal online del Liceu. Una rondalla popular que el gran mestre rus va fer pujar als escenaris.

 

 • La companyia PocaCosa Teatre ha compartit a través del seu canal de youtube dues de les seves obres per a públic familiar amb humor i òpera: Encantades i El carreró de les bruixes

 

 

 

 

CINEMA

 

 • La companyia Tombs Creatius ofereix en el seu web l’enllaç per fer el visionat de més de 80 curtmetratges per a tots els públics, que s’han projectat a la Puck Cinema Caravana al llarg dels seus 10 anys de trajectòria. Hi ha curtmetratges meravellosos pels petits però també pels adults.

 

 • Betevé posa cada setmana a disposició, en línia, dues pel·lícules doblades al català a partir de les 10 h. Són pel·lícules europees de qualitat i que han participat i guanyat prestigiosos premis d’animació i cinema infantil. Aquestes pel·lícules estaran disponibles durant una setmana, i el següent dimecres en pengen dues de noves. Del 29 d’abril al 6 de maig: El diari de Florentina i Al sostre del món

 

 

 • BRAM! Escolar: Us recomanem algunes de les pel·lícules que hem projectat al llarg dels 7 anys del Bram Escolar perquè moltes d’elles les trobareu disponibles a e-biblio o en plataformes. Tot seguit, trobareu la llista i l’accés als dossiers pedagògics de les pel·lícules.

INFANTIL: Grúfal i la filla d’en Grúfal (Filmin) i Zoc, dracs i heroïnes (EBIBLIO i Filmin).

1r i 2n: El meu veí Totoro (NETFLIX i MOVISTAR) Kerity, la casa dels contes (PRIME VIDEO) Ernest i Celestine (EBIBLIO) La ponyo al penyasegat (NETFLIX) Kirikú i la bruixa (MOVISTAR +) La malvada guineu ferotge (Filmin) i Wallace i Gromit, la maledicció de les verdures (HBO).

3r i 4t: Zarafa (PRIME VIDEO) Wall-E (DISNEY +) El petit príncep (EBIBLIO, Filmin, HBO) La vida d’en Carbassó (no disponible a cap plataforma) La revolta dels contes (Filmin) i Solan&Eri, missió a la lluna (EBIBLIO, Filmin).

5è i 6è: Billy elliot (PRIME VIDEO) Oceans (EBIBLIO, PRIME VIDEO) Los chicos del coro (EBIBLIO, MOVISTAR +) Nuestro último verano en Escocia (Filmin, PRIME VIDEO) Camí a l’escola (Filmin) i La guerra dels botons (EBIBLIO, Filmin).

1r i 2n D’ESO: Món petit (EBIBLIO) La vida es bella (PRIME VIDEO, HBO) El show de Truman (PRIME VIDEO) Tomboy (EBIBLIO) La familia Belier (no disponible a cap plataforma) Lion (PRIME VIDEO) i Captain Fantastic (no disponible a cap plataforma).

3r i 4t D’ESO: También la lluvia (EBIBLIO) Mary and Max (no disponible a cap plataforma) Intocable (Filmin) Mustang (EBIBLIO, Filmin) Persepolis (EBIBLIO, Filmin, PRIME VIDEO) Yo, él y Raquel (no disponible a cap plataforma) i Sing street (EBIBLIO, Filmin, PRIME VIDEO).

1r i 2n BATXILLERAT: En un món millor (EBIBLIO, Filmin, MOVISTAR+) Hacias rutas salvajes (EBIBLIO) El jardinero fiel (no disponbile a cap plataforma) Techo y comida (PRIME VIDEO) Pride (EBIBLIO, Filmin) i El silencio de otros (EBIBLIO, Filmin).

 

Imatge d'una edició del BRAM! Escolar, amb el senyor Claqueta.

 

 

XARXES SOCIALS /VIDEOCLIPS

  

 • El grup castellarenc Macedònia, liderat per Dani Coma, i representat a les veus per Mar Blanch (maduixa), la Carlota Arrey (mandarina), la Noa Massoutié (kiwi), l’Anna Cascos (pinya) i la Gina Santaló (llimona), també està confinat. Per animar els nens i nenes enmig d’aquesta difícil realitat i per felicitar-los per com estan suportant el confinament,  han gravat una cançó que han publicat a les xarxes, animant-los a seguir sent valents i a estar convençuts que guanyarem al Coronavirus. “Volem guanyar” és una cançó contundent i positiva. Les cinc fruites, de la mateixa manera que els seus fans, també estan tancades a casa i han volgut recuperar aquest tema  gravant-lo per animar  als nens i nenes a no perdre l’esperança ni les ganes de guanyar.

 

 • La rondallaire castellarenca Rosa Fité també ha gravat uns vídeos al seu perfil d’instagram on repte als més petits a resoldre endevinalles poètiques per celebrar la diada de Sant Jordi. No us la perdeu!

 

 •  El grup Xiula ha fet un videoclip amb els vídeos de confinament que els ha anat enviant la gent, que han penjat en el seu perfil de youtube.

 

 • El cantant i animador Landry el Rumbero penja setmanalment al seu perfil d’instagram, al canal de facebook i al canal de youtube reptes per aprendre les bases de la rumba catalana. Una bona manera d’aprendre música!

 

 • La companyia Samfaina de Colors, integrada per la Mirna Vilasís i en Xavi Múrcia, tenen penjats clips de moltes de les seves cançons. Us recomanem especialment els clips del disc Càpsules(2012), amb la col·laboració de  l’artista visual Lyona.

 

 • La companyia La Bleda repta als nens i nenes a compartir els seus superpoders a través de vídeos o fotos, mentre ella mostra els seus als seus canals de twitterfacebook i instagram.

 

 • La companyia Pentina el Gat ens presenta en aquests videoclips a la gosseta protagonista d’un dels seus espectacles, Corre, Trufa, corre.

 

 

 

STREAMING/DIRECTES

 

 • D’altres companyies s’han llançat a la creació de nous continguts, ja sigui un streaming en directe o una gravació que, posteriorment, pengen a les xarxes. Com la companyia Fes-t’ho com vulguis, que explica un conte al dia (#ContesQueTincPerCasa) i el penja al seu canal de youtube.

 

 • També proposa la lectura diària d’un conte la Companyia de Teatre Anna Roca. Cada dia, a les 19h i a través del seu perfil d’instagram, en directe, presenten Un conte i a dormir!, que estarà disponible als stories durant 24 hores.

 

 • Escena Familiar us proposa una manera estupenda de passar el temps aquests dies que ens hem de quedar a casa. Algunes de les companyies de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP) han elaborat un seguit de videos tutorials referents a diversos aspectes de la creació dels espectacles que veieu a escena. Són tutorials molt breus, d’entre 2 i 3 minuts de durada, que podeu veure en aquesta llista de reproducció, al canal de youtube d’Escena Familiar. A partir d’aquests tutorials proposen, als nens i nenes, però també a les famílies, que feu el vostre petit espectacle a casa. Les us mostren trucs per fer el pallasso (clown), trucs d’il·luminació, d’escenografia, com fer una coreografia, com inventar històries (dramatúrgia), com fer o escollir música pel teu espectacle, trucs de circ o, fins i tot, les companyies d’instal·lacions mostren com construir jocs a casa en un tres i no res. Hi ha propostes per a totes les edats i també de caràcter familiar.

 

 • El Pot Petit és una de les companyies més actives a les xarxes, a facebook, a twitter i a instagram. Cada dia llança una proposta: pintar màscares, aprendre quatre cosetes de la llengua de signes catalana o assistir a un tallet de l’assaig són algunes de les coses que podeu fer o veure a través d’internet. Com ja sabeu, el seu canal de youtube també va ple de vídeos de les seves cançons. Manteniu-vos atents a les seves xarxes!

 

 • La Companyia de Teatre Anna Roca ha obert un canal de youtube amb càpsules de ciència per a infants, relacionades amb el seu darrer espectacle, Valentina Quàntica. No us el perdeu!

 

 

 

Actualitzat 04/05/2020

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
Multiples dies
12:05
Sala principal
La reserva per aquest esdeveniment està tancada.