Txema, The Postman

Entendre's sense paraules

'Txema, the postman' va ser la primera proposta a l'Auditori d'aquest 2021

L'Actual - Marina Antúnez
 

L'espectacle Txema, the postman va conquerir l'Auditori Municipal en el que és el primer dels espectacles programats a l'equipament municipal d'aquest 2021. La proposta va tenir molt bona acollida ja que va atraure un nombrós públic familiar que va gaudir, durant una hora, d'un artista multidisciplinar. Ell és un actor de clown, mim i il·lusionista, i es fa entendre de seguida, sense que calgui fil narratiu ni quasi cap paraula. Txema Muñoz - el nom de pila de l'artista  - va pujar a l'escenari interpretant el paper d'un carter que busca el destinatari d'un sobre que porta a sobre i no té remitent. L'ha d'entregar, aquesta és la seva missió, aquest és el seu ofici. Des d'aquest punt de partida, l'intèrpret mostra les seves habilitats amb la mímica i aconsegueix arribar a l'audiència sense fer ús de la paraula. El llenguatge és 100 % gestual i li serveix per a interpretar i, de tan en tan, deixa caure algun truc de màgia dels que agraden, dels que gairebé ensenyen el truc de debò però que finalment fan un gir cap a la sorpresa inesperada. Com a actor de clown, a l'espectacle també s'hi deixen entreveure dosis d'humor.

Txema s'atreveix, fins i tot, a pujar una voluntària a l'escenari, amb la que juga fent alguns gags i algun altre truc de màgia. També baixa a la platea, on s'apropa a alguna altra voluntària per a fer-hi broma. Sempre s'assegura que tothom  estigui complint amb les mesures sanitàries obligades per la covid-19. El Txema, fins i tot, utilitza l'hidrogel com un element més de joc per a l'espectador. 

El que sobretot aconsegueix Txema, the postman és traslladar-nos a un univers imaginari, de xemeneies que fumegen, de fanalets encesos que ens il·luminen sense enlluernar. Tot segueix el seu curs, ara en silenci i ell sol amb el gest, a estones acompanyat d'una música que també ens transporta a aquest univers inconcret d'un espai que pot ser qualsevol espai. La curosa mirada i gestos de l'artista ens desperta la nostra tendresa cap al personatge. Finalment nosaltres, en sortir per la porta, tenim clar que hem tingut una estona per a riure i sorprendre'ns. A fora, s'ha fet de nit.

 

Ja ha arribat el carter! I té correspondència per entregar. Diuen que és l’únic carter que ha repartit cartes en més de vint països dels cinc continents. Ha entregat paquets a la Reina d’Anglaterra, al Papa i a un president de la Casa Blanca.

Viatja sol, tot i que sempre l’acompanyen la seva gorra, la seva cartera i un mocador. Distribueix tot el que té destinatari. Però avui, en finalitzar la jornada, s’adona que té un paquet sense adreça ni remitent. No sap per a qui és. Què hauria de fer? Decideix obrir-lo i descobrir què conté aquest paquet. Hi ha diferents objectes que li presenten situacions inexplicables. No podia sospitar què li podria passar amb aquest paquet sense propietari. Mai no ho podria haver imaginat. Però al final trobarà el destinatari.

Un espectacle que barreja mim, clown i, per descomptat, màgia.

 

Edats recomanades

A partir de 6 anys

 

 

Preu de l’espectacle

6 €*

*5 € compra anticipada

*4 € famílies nombroses o monoparentals amb acreditació

*Els descomptes els haureu d’aplicar un cop seleccioneu les localitats i passeu a la pantalla següent, on hi trobareu un desplegable.

 

Compra d’entrades

 • Venda anticipada amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per aquelles persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar les entrades de manera electrònica. *La cita prèvia per a l’atenció presencial a la taquilla de l’Auditori s’haurà de concertar trucant al 93 714 40 40 i demanant per la Regidoria de Cultura o bé mitjançant el formulari de reserva al web www.castellarvalles.cat.
 • Taquilla de l’Auditori: 1 hora 30 min abans de l’inici de l’espectacle

 

INSTRUCCIONS PER LA COMPRA D’ENTRADES AMB BUTACA ASSIGNADA

 • Hi ha paquets de 2, 3 i 4 butaques per a unitats de convivència.
 • Hi ha 2 espais reservats per a cadires de rodes + una butaca per una persona acompanyant al costat.
 • Dins de cada paquet, cal comprar una entrada per cada membre de la unitat familiar o de convivència.
 • Us demanem que adquiriu els paquets d’entrades, segons el nombre d’entrades que voleu adquirir per la vostra unitat de convivència. Així evitarem deixar butaques buides.
 • En cas que assistiu a l’espectacle individualment, podeu seleccionar una butaca d’algun dels espais de 2 butaques (i l’altra butaca no seleccionada quedarà inhabilitada per l’organització, per respectar la distància de seguretat entre persones que no són de la mateixa unitat de convivència).
 • Aquesta opció d’entrada garanteix que les persones de la unitat familiar o de convivència puguin seure juntes. En cap cas, es permetrà que persones que no siguin de la mateixa unitat de convivència seguin de costat, sense la distància de seguretat.
 • La fila i seient/s seleccionat/s durant la compra seran els que haureu d’ocupar.
 • Les butaques habilitades i disponibles són les de color verd.
 • Les butaques ocupades es mostren en color vermell.
 • Les butaques que s’han inhabilitat per complir amb les reduccions d’aforament i per respectar les distàncies de seguretat també es mostren en color vermell. Per consultar el pati de butaques amb la reducció del 50% i les distàncies de seguretat feu clic aquí.

 

Espai segur:

L’Auditori adoptarà un seguit de mesures, sempre d’acord amb la normativa vigent. Podeu consultar el protocol d’espai segur aquí.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 06 febrer
18:00
Sala principal
6 € - 4 €
55 min
2021-02-06 18:00 2021-02-06 18:55 Europe/Andorra Txema, The Postman Ja ha arribat el carter! I té correspondència per entregar. Diuen que és l’únic carter que ha repartit cartes als cinc continents. Sala principal Auditori de Castellar del Vallès

5 €, Anticipada

4 €, Família nombrosa / monoparental

Detalls tècnics

Idea original: Txema

Direcció i interpretació: Txema Muñoz

Codirecció: Mario Andrés Gómez, JAM, Mai Rojas

Assessoria d’efectes: Mag Moustache i Jonathan Barragan

Banda sonora original: Tomás Peire i Lucas Peire

Escenografia: Placton escena, StageLab, Noconicot

Crítiques

“Els espectacles de màgia sovint inclouen bastant d’humor, però en aquest cas també hi ha detalls estètics deliciosos i tota la representació és mitjançant mímica i la combinació és fantàstica.”

Eduardo de Vicente El Periódico

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.