Auditori de Castellar del Vallès

Audicions íntimes – Març 2022

Música

L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès

Concerts de cambra comentats i amb diàleg amb els músics, presentats per Xavier Chavarria

Audició íntima – Dijous 31 de març


Anna Tobella, mezzosoprano

Alessio Coppola, piano

Dijous 31 de març de 2022, 18:00h

Anna Tobella

Llicenciada en cant al Conservatori Superior de Música del Liceu. Va debutar al Gran Teatre del Liceu l’any 2007 a l’òpera Manon de Jules Massenet interpretant el personatge de Rosette. Des d’aleshores hi ha cantat en diverses ocasions: a l’òpera Falstaff de Verdi fent el rol de Meg Page (2010-11); a La Flauta Màgica de Mozart, com a segona dama (2011-12); a L’Arbore di Diana de Vicent Martín i Soler, com a Clizia; a Maria Stuarda de Donizetti fent el paper d’Anna (2014-2015); i a Così fan tutte de Mozart, fent el paper de Despina.

Ha interpretat un gran nombre de papers mozartians i rossinians: ha fet de Dorabella en el Così fan tutte a Bilbao i a Saint Paul (USA), el rol de Sesto en La Clemenza di Tito a Istambul (Turquia), de Melibea en Il viaggio a Reims a Pesaro (Itàlia); de Rosina en Il Barbiere di Siviglia a Oviedo. També ha cantat papers protagonistes en òperes d’altres grans compositors com la Carmen de G. Bizet al Palau de la Música Catalana, entre d’altres.

També ha cantat de solista en oratoris com el Requiem i Missa de la Coronació de Mozart, el Requiem de Duruflé, la Novena Simfonia de Beethoven, El Messies de Händel i les Passions de Sant Mateu i Sant Joan de Johann Sebastian Bach, entre moltes altres obres del repertori simfònic i religiós.

Durant la seva trajectòria professional ha guanyat diversos primers premis en concursos internacionals de cant, com ara el “Jaume Aragall” a Catalunya, el “Riccardo Zandonai” a Itàlia; i ha estat guardonada amb diversos premis en dues edicions del Concurs Internacional Tenor Viñas, les del 2011 i 2012, celebrades al Gran teatre del Liceu.

Podeu descarregar el programa de mà:

Una experiència musical diferent.

Una manera més intensa de viure la música.

AUDICIONS ÍNTIMES és un cicle de concerts de música de cambra en un format original i innovador, que permet gaudir de la música des d’un punt de vista inusual i d’una forma més intensa i propera. Els concerts estan protagonitzats per músics professionals i experimentats, amb una gran capacitat comunicativa. El repertori escollit per a cada recital és molt variat, amb petites joies de la música de cambra de totes les èpoques, on cada obra té un significat molt especial per al músic que la interpretarà i que compartirà amb els assistents.

L’amfitrió d’aquestes sessions és el musicòleg Xavier Chavarria, que farà de nexe entre músics i públic a través d’unes presentacions àgils i amenes, que permetran entendre i gaudir millor tot el que sentirem i veurem. També hi haurà explicacions per part dels intèrprets, que compartiran amb els assistents la seva vivència personal de la música, les intimitats de la interpretació i els secrets de les obres que tocaran al recital. Però, a més, els assistents podran fer preguntes i establir diàleg amb els músics: compartir les sensacions i les emocions que ens desvetlla la música ho convertirà en una experiència única, educativa, artística i molt enriquidora. Per tant, AUDICIONS ÍNTIMES proposa un format de concert del tot original, una fórmula inèdita, que NO ES TROBA en l’oferta habitual de concerts i cicles a casa nostra, tradicionalment destinats a un públic més nombrós i relegat a un paper estrictament passiu, contemplatiu.

Les AUDICIONS ÍNTIMES són, doncs, recitals de proximitat, per a un grup reduït de públic, per tal de propiciar la relació i el contacte entre els assistents i els músics a través d’un diàleg íntim i distès.

Un format creat i presentat per Xavier Chavarria Talarn

XAVIER CHAVARRIA I TALARN

Llicenciat en Filologia Catalana, en Història i Ciències de la Música, i Màster en Musicologia per la UAB. Va fer estudis musicals al Conservatori de Barcelona i a Anglaterra. -És realitzador, guionista i locutor a l’emissora Catalunya Música (CCMA), i durant nou temporades va ser guionista i presentador del programa Clàssica de Televisió de Catalunya. -Crític musical i col·laborador habitual a la Revista Musical Catalana i a Serra d’Or.Ha estat director artístic dels cicles de música clàssica de la Fundació Mas i Mas. I l’any 2014 va crear el cicle de recitals “Audicions Íntimes”, un format de concert original i innovador, del qual és director artístic i presentador, i que promou el diàleg entre músics i públic.

Instruccions per la reserva


Reserva les teves entrades a: aulauniversitaria1@gmail.com

Audició íntima

Data: Dijous 31 de març

Hora: 18 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Obertura portes: 17.30 h

Preu


Entrada
Audicions íntimes
15 € / audició

Pagament

Socis/es de L’AulaCàrrec al compte de l’entitat bancària
No Socis/es de L’Aula
Transferència bancària al compte:
ES95 0081 0004 3600 0137 1344