Auditori de Castellar del Vallès

El acontecimiento

BRAM! 2021 / Secció oficial

Cinema

VOSE

França, 1963. Anne, una jove i brillant estudiant amb un futur prometedor, descobreix que està embarassada. De la nit al dia veu truncada l’oportunitat d’acabar els seus estudis i fugir de les restriccions asfixiants del seu entorn. Amb els exàmens finals acostant-se i un ventre que no para de créixer, Anne decideix actuar, fins i tot si fer-ho suposa confrontar la vergonya, el dolor i, fins i tot, anar a la presó.

Crítiques


“Una pel·lícula estupenda, tant pel seu rigor formal i narratiu com per la seva capacitat per provocar-nos un nus a la gola”.

Nando Salvá
Diari El Periódico

“Una faula“Les seqüències més dures d’El acontecimiento queden esculpides en la memòria (…) A mesura que avança el compte enrere l’ansietat de la jove es contagia. I acaba aferrant-se a les entranyes de l’espectador”.

Tommaso Koch
Diari El País

Repartiment i equip


Direcció
Audrey Diwan

Intèrprets
Anamaria Vartolomei, Sandrine Bonnaire, Luàna Bajrami, Pio Marmai, Anna Mouglalis, Kacey Mottet Klein, Louise Chevillotte, Fabrizio Rongione, Leonor Oberson, Louise Orry-Diquéro

Premis (2021)


Festival de Venècia: Lleó d’Or (millor pel·lícula) i Premi FIPRESCI

Festival de Valladolid – Seminci: Secció Oficial

La directora: Audrey Diwan


Audrey Diwan (1980) és una periodista, escriptora, guionista i directora de cinema francesa d’origen libanès. Va estudiar Periodisme i Ciències Polítiques i va començar la seva carrera laboral a la premsa escrita.​ El 2007 va publicar la seva primera novel·la, La Fabrication d’un mensonge, sobre el tema del matrimoni. Un any després va participar al llibre col·lectiu 11 femmes. El 2013 es va publicar el llibre Cómo ser parisina estés donde estés, editat en espanyol el 2015 i signat també per Anne Berest, Caroline de Maigret i Sophie Mas. més premiada Vivir es fácil con los ojos cerrados que rep 6 Premis Goya entre ells els de Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Guió. La cinta va ser seleccionada per a representar a Espanya als Oscars.

El 2008 va començar el seu treball com a guionista i, una dècada més tard, el 2019, va presentar el seu primer llargmetratge com a realitzadora, Mais vous êtes fous, sobre les relacions de parella, la ruptura de la confiança i l’addicció.

El 2021 es va convertir en la sisena dona que va conquistar el Lleó d’Or de la Mostra de Venècia (la primera va ser Margarethe von Trotta el 1981), el certamen de cinema internacional més antic, amb El acontecimiento, una pel·lícula que adapta la novel·la homònima d’Annie Ernaux.

Compromesa amb els drets de les dones, Diwan és membre de l’ONG francesa Collectif 50/50, que treballa en favor de la igualtat de dones i homes en la indústria cinematogràfica.

Filmografia

2021 El acontecimiento

2019 Mais vous êtes fous

Compra d’entrades


 • www.auditoricastellar.cat
 • A la taquilla de l’Auditori des d’1 hora abans de l’inici de cada sessió.

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2021 / Secció oficial
13a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Diumenge 7 de novembre

Hora: 18.00 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 100 min

Any: 2021

País: França

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada