Auditori de Castellar del Vallès

Jo sí que et crec

Cinefòrum

Documental

VO en català i castellà

“Em van mirar així com dient: ‘tu no tens pinta de ser una dona violada’”, “tenia un sentiment de… me lo he buscado”, “llega el médico forense y dice… ‘uy, ¿qué le ha mordido, un perro?’”. Són situacions traumàtiques en què s’han trobat dones a l’hora de denunciar o buscar suport després de patir una agressió sexual. Per què es posa en dubte la seva paraula? Quin impacte té aquest qüestionament sobre la seva recuperació? Institucions, policia, metges forenses, jutjats, mitjans de comunicació, govern i societat fallen a l’hora de proporcionar una resposta sòlida davant d’aquesta xacra social. En aquest documental, dones que ho han patit i expertes reflexionen sobre la revictimització.

Repartiment i equip

Direcció
Núria Vilà Coma i Norma Nebot

La directora: Núria Vilà

Núria Vilà (Porreres, Pla de l’Estany 1992) és una periodista independent que treballa en premsa i vídeo, amb base a Barcelona, especialitzada en conflictes, desigualtats socials i drets humans, vinculats a l’Orient Mitjà.

Ha col·laborat com a freelance des d’Afghanistan, Líban, Turquia, Jordània, Palestina-Israel, Kurdistan, Bulgària Gràcia, Marroc i a la frontera entre Síria i Turquia, en diversos mitjans com ara: Al Jazeera, China Plus News, Euronews, TRT World, Voice of America (VOA) o the news agency Ruptly., El País, La Vanguardia, Al Monitor, El Confidencial, Zenger News, Betevé, ABC, diari ARA, GARA, CTXT, El Salto Diario, El Punt Avui, Mediterráneo Sur (M’Sur), Crític, La Directa, Luzes Magazine, Infobae i Brecha Magazine.

Actualment, treballa a la secció d’internacional de TV3. És coautora del documental Jo sí que et crec, juntament amb Norma Nebot, i produït per l’Associació de periodisme audiovisual Fora de Quadre.

La directora: Norma Nebot

Norma Nebot (1975) Graduada en Història per la Universitat de Sussex, Anglaterra i Diplomada en Realització de Cinema per la London Film School, Anglaterra.

Realitzadora de documentals a l’Associació de periodisme Fora de Quadre (www.foradequadre.org) des de 2012 fins l’actualitat, on destaquen: Amazics: una diàspora forçada (Realitzadora, càmera, productora i muntadora) realitzat amb la companya d’aquest projecte, Núria Vilà Coma i gravat al Marroc. Fam de Justícia (muntadora) sobre la feina d’associacions de l’est de la RD del Congo que treballen contra la violència sexual, en col·laboració amb Núria Vilà. Teixint fils d’emocions (corealitzadora, càmera, coguionista, i comuntadora) sobre el projecte de l’Escola de Cultura de Pau dut a terme a l’Escola Ciutat Comtal, del barri de Vallbona de Barcelona, per a construir una comunitat educativa de pau. Premi Joan Gomis 2020.

I com a realitzadora de documentals freelance, destaquen: Si jo tingués una vaca, curt documental gravat a Burkina Faso, editat per Sofi Escudé, produït per Boogaloo Films, pre-seleccionat pels Premis Goya 2014, inclòs en la Sessió especial del Catalan ShortDocs 2017 entre els curts documentals catalans més rellevants dels últims anys i guanyador de diversos premis internacionals i nacionals. Otro escenario (realitzadora i càmera) documental sobre el grup de teatre de la presó de Quatre Camins, Barcelona. Millor documental al Festival Internacional de Cine de Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona.

Reserva aquí les teves entrades

Dia: Divendres 1 d’abril

Hora: 21 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Gènere: Documental

Durada: 52 min

Any: 2022

País: Catalunya – Espanya

Entrada gratuïta


Venda on-line tancada