Auditori de Castellar del Vallès

Madres paralelas

BRAM! 2021 / Secció oficial

Cinema

VOE

Dues dones, Janis i Ana, coincideixen a l’habitació d’un hospital on donaran a llum. Les dues són solteres i van quedar embarassades accidentalment. Janis, de mitjana edat, no se’n penedeix i en les hores prèvies al part està pletòrica; Ana és una adolescent i està espantada, penedida i traumatitzada. Janis intenta animar-la mentre passegen com a somnàmbules pel passadís de l’hospital. Les poques paraules que creuen en aquestes hores crearan un vincle molt estret entre les dues, que l’atzar s’encarregarà de desenvolupar i complicar d’una manera tan rotunda que canviarà la vida de totes dues.

Crítiques


“Quan les veritats alcen el cap i la trama es pren un descans, queda el drama de dues dones. I el mestratge d’Almodóvar per explicar-ho. (…) A la pantalla desfila veritat (…) pot ser que Cruz hagi aconseguit la millor interpretació de la seva destacada carrera”.

Tommaso Koch
Diari El País

“Extraordinari melodrama (…) Almodóvar composa una pel·lícula major, una obra de gran importància emocional i política”.

Manu Yáñez
Fotogramas

Repartiment i equip


Direcció
Pedro Almodóvar

Intèrprets
Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Rossy de Palma, Julieta Serrano, Adelfa Calvo, Ainhoa Santamaría, Daniela Santiago, Julio Manrique, Inma Ochoa, Trinidad Iglesias, Carmen Flores, Arantxa Aranguren, José Javier Domínguez, Chema Adeva, Ana Peleteiro

Premis


2021: Festival de Venècia: Copa Volpi – Millor actriu (Penélope Cruz), Film inaugural

El director: Pedro Almodóvar


Pedro Almodóvar Caballero (Calzada de Calatrava, Ciudad Real, 25 de setembre de 1949) és un director de cinema, guionista i productor espanyol, dels més aclamats i amb més ressò fora d’Espanya en les últimes dècades. Ha rebut els principals guardons cinematogràfics internacionals, entre d’altres dos premis Oscar, BAFTA i diversos Premis Goya. El 2017 va ser el president del jurat del Festival de Cannes.
Va encetar la dècada dels 80 amb la seva primera pel·lícula, rodada en 16 mm al llarg d’un any i mig, Pepi,Luci, Bom y otras chicas del montón (1980) amb la que ens mostra l’ambient underground que l’envoltava i de la que forma part la denominada posteriorment “movida madrileña”. La seva expressió artística s’expandeix per diversos àmbits: crea el duet musical Almodóvar & McNamara, participa en activitats teatrals i escriu històries per a diverses publicacions sota el pseudònim de Patty Diphusa.

El 1987 va crear la productora El Deseo amb el seu germà Agustín, i ha produït al llarg de la seva trajectòria films com Relatos Salvajes, La vida secreta de las palabras i Mi vida sin mi,entre d’altres.

Provocador i elegant, tan influenciat per Luis Buñuel com per Alfred Hitchcock, Fassbinder, John Waters o Douglas Sirk, les pel·lícules de Pedro Almodóvar giren sobre personatges singulars, històries camp i d’aparença kitsch mostrant-nos les seves habituals obsessions sexuals, socioculturals i religioses. Ens mostra també una perspectiva diferent dels costums i tradicions espanyoles utilitzant diversos gèneres, des de la comèdia negra passant pel melodrama, el thriller i el drama social. Ostenta la condició de Cavaller de l’Ordre de la Legió d’Honor francesa (1997), a més d’haver obtingut la Medalla d’Or al Mèrit en Belles arts (1998).​ Va ser investit doctor Honoris Causa per la Universitat de Harvard el 2009, una condecoració que també va rebre el juny de 2016 a la Universitat d’Oxford.

Filmografia

2021 Madres paralelas

2020 La voz humana (migmetratge)

2019 Dolor y gloria

2016 Julieta

2013 Los amantes pasajeros

2011 La piel que habito

2009 Los abrazos rotos

2006 Volver

2004 La mala educación

2002 Hable con ella

1999 Todo sobre mi madre

1997 Carne trémula

1995 La flor de mi secreto

1993 Kika

1991 Tacones lejanos

1990 ¡Átame!

1988 Mujeres al borde de un ataque de nervios.

1987 La ley del deseo

1986 Matador

1984 ¡Qué he hecho yo para merecer esto?

1983 Entre tinieblas

1982 Laberinto de pasiones

1980 Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón

1978 Folle… folle… fólleme Tim! (curtmetratge)

1978 Salomé (curtmetratge)

La muntadora: Teresa Font


Teresa Font (1955) és una de les muntadores més rellevants del cinema espanyol. Ha treballat en títols com Juana La Loca, Libertarias, Jamón, jamón o Días contados (pel que va obtenir el Goya al millor muntatge el 1994).

Va començar a treballar al cinema el 1976, com a ajudant de muntatge. Els seus primers llargmetratges són Nemo, de Jesús Garay (1977), i el documental de 1980 Numax presenta…, de Joaquim Jordà. El 1982 va fer el muntatge d’Asesinato en el Comité Central, de Vicente Aranda. Des de llavors, va treballar en totes les pel·lícules d’aquest director. També ha treballat habitualment amb el realitzador Imanol Uribe.

Almódovar li demana que s’ocupi del muntatge de les seves pel·lícules, en substitució de José Salcedo, el seu muntador mort el 2017. El seu treball a Dolor y gloria l’ha fet mereixedora del Goya en la categoria de muntatge per la intricada xarxa de connexions entre les diferents històries i èpoques del film.

Darrera filmografia

2021 Pan de limón con semillas de amapola

2021 Madres paralelas

2021 El sustituto

2020 Funny Boy

2020 Akelarre

2020 La voz humana (curtmetratge)

2019 Salir del ropero

2019 El asesino de los caprichos

2019 Dolor y gloria

2018 Juanita

2018 El desentierro

2018 El hombre que mató a Don Quijote

2018 La enfermedad del domingo

2017 Las siete muertes

2017 Melocotones

2017 El jugador de ajedrez

2016 Las furias

2016 Lo que de verdad importa

2016 Acantilado

2016 Juegos de familia

2016 Las furias

2015 Creditors

2015 L’adopció

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra d’entrades


 • Venda d’entrades individuals per internet
 • A la taquilla de l’Auditori des d’1 hora abans de l’inici de la sessió.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2021 / Secció oficial
13a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Diumenge 7 de novembre

Hora: 21.00 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 123 min

Any: 2021

País: Espanya

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada