Auditori de Castellar del Vallès

Mothers

DocsBarcelona del mes

VOSC

La legislació del Marroc tipifica com a delicte les relacions sexuals fora del matrimoni i una dona pot ser condemnada a presó si es queda embarassada sense estar casada. L’avortament també és il·legal, només està permès quan l’embaràs posa en risc la salut de la mare i l’home ha de donar el seu consentiment. Moltes dones joves es troben en una situació de vulnerabilitat i, sovint, no s’atreveixen a explicar l’embaràs a les seves famílies per por al rebuig. L’associació Oum El Banine, liderada per la carismàtica Mahjouba Edbouche, lluita contra una realitat injusta que és silenciada pels altaveus mediàtics del regne marroquí.

El grup de suport d’Edbouche ofereix una llar, cures emocionals i assistència legal fins al moment del part. El periple és ple d’obstacles i demana altes dosis de coratge i tendresa. La directora Myriam Bakir captura escenes d’impacte en què els pares de les noies embarassades neguen la realitat, tot i la persistència d’Edbouche per oferir solucions. Una mostra de com l’amor i la fraternitat planten cara a l’opressió d’un sistema que vulnera els drets bàsics de les dones.

Crítiques


“Malgrat les seves limitacions, es tracta d’una mirada informativa sobre les repercussions en la vida real d’un sistema que penalitza a les embarassades sense pensar en la mare o el fill, la qual cosa demostra que les famílies són, en general, molt més flexibles i indulgents que la llei.”

Amber Wilkinson
Eye for film

Mothers segueix a Edbouche i el seu equip, i l’evolució de la vida d’aquestes dones embarassades, filmant moments des de la seva arribada a l’associació fins al naixement del seu fill, i a vegades la reunificació amb la seva família”.

IDFA Documentary Film Festival

Repartiment i equip


Direcció
Myriam Bakir

Compra aquí les teves entrades

Dia: Divendres 10 de desembre

Hora: 20 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Gènere: Documental

Durada: 62 min

Any: 2020

País: Marroc

Preus


Entrada general 3 €
Socis CCCV Gratuït
Socis L’Aula Gratuït
Socis Cal Gorina Gratuït
Venda on-line tancada