Auditori de Castellar del Vallès

El viejo roble (The old oak)

BRAM! 2024 / Secció oficial

Cinema

Versió original subtitulada en castellà

El futur de The Old Oak, l’últim pub que queda en un poble del nord-est d’Anglaterra, on la gent està abandonant la terra a mesura que es tanquen les mines. Les cases són barates i estan disponibles, per la qual cosa és un lloc ideal per als refugiats sirians.

Crítiques

Loach l’encerta una vegada més en compondre cada plec d’una ferida cada vegada més oberta (…) El resultat és una pel·lícula construïda des de l’emoció pel retrobament i l’esperança malgrat tot.”

Luis Martínez
Diario El Mundo

Loach torna a demostrar als 86 anys que el seu cinema anticínic encara té sentit (…) Potser tot el que passa és previsible, però reivindicar la solidaritat com a única esperança des de la pantalla és una cosa que no s’hauria d’esgotar mai.

Elsa Fernández-Santos
Diario El País

Un drama lluminós i esperançador sobre el racisme als refugiats sirians (…)

Fausto Fernández
Fotogramas

Repartiment i equip

Direcció
Ken Loach

Guió
Paul Laverty

Intèrprets
Dave Turner, Ebla Mari, Debbie Honeywood, Andy Dawson, Trevor Fox, Neil Leiper.

Premis

Festival de Cannes (2023): nominada a la Palma d’Or a millor pel·lícula

Semana de Cine de Valladolid – Seminci (2023): guanyadora del premi del públic, guanyadora del premi a millor actor (Dave Turner) i nominada a l’Espiga d’Or a millor pel·lícula

Premis BAFTA (2024): nominada a millor film britànic

El director: Ken Loach

Kenneth Loach és un director de cinema i de televisió britànic conegut pel seu estil de realisme social i temàtica social.

Va estudiar dret a Oxford, però tenia molt d’interès en les arts escèniques i després de graduar-se va treballar com a assistent de direcció al Northampton Repertory Theatre. El 1963 va obtenir una beca a la cadena de televisió BBC i es va iniciar en la direcció. L’ambient que es respirava durant aquells anys afavoria la realització de programes que denunciaven les injustícies socials; allà va ser on Loach va trobar la visió i la veu que caracteritzarien el seu cinema. A partir de 1964 va començar a dirigir una sèrie de documentals, el més famós dels quals Cathy Come Home (1966), sobre la pobresa, amb el qual va aconseguir un gran èxit. Des dels anys 60 fins a principis dels 80 va treballar tant per a cinema com per a televisió: va filmar quatre llargmetratges, diversos documentals, pel·lícules i sèries de televisió.

Hereu del “british social realism” (realisme social britànic), durant els anys 90 va revitalitzar la seva carrera coincidint amb el final del govern de Margaret Thatcher, qui havia retallat molt els pressupostos per a la cultura. Va rodar nou pel·lícules més, va obtenir molts premis i s’ha mantingut sempre fidel al seu estil: la defensa dels oprimits.

Loach és un dels directors més premiats del Festival de Cannes; és un dels nou directors que han guanyat la Palma d’Or en dues ocasions: el 2006 amb la pel·lícula El viento que agita la cebada i el 2016 amb Jo, Daniel Blake.

Filmografia

2023 El viejo roble

2019 Sorry we missed you

2016 Yo, Daniel Blake

2016 In conversation with Jeremy Corbyn (documental per a televisió)

2014 Jimmy’s Hall

2013 El espíritu del 45 (documental)

2012 La parte de los ángeles

2010 Route Irish

2009 Buscando a Eric

2007 En un mundo libre

2006 El viento que agita la cebada

2004 Solo un beso

2002 Felices dieciséis

2001 La cuadrilla

2000 Pan y rosas

1998 Mi nombre es Joe

1996 La canción de Carla

1995 Tierra y libertad

1994 Ladybird, Ladybird

1993 Lloviendo piedras

1991 Riff – Raff

1990 Agenda oculta

1989 Time to go (documental)

1986 Fatherland

1984 Wich side are you on?

Condicions d’accés

  • Les entrades no seran numerades.
  • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
  • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
  • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
  • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
  • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
  • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
  • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
  • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
  • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
  • L’organització es reserva el dret d’admissió.
Compra d’entrades

  • Venda d’entrades individuals per internet
  • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió (sempre que hi hagi entrades disponibles).
Compra aquí les teves entrades
BRAM! 2024 / Secció oficial
16a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: dissabte 24 de febrer

Hora: 21 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 110 min

Any: 2023

País: Regne Unit

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preus

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada