Auditori de Castellar del Vallès

Història

L’Auditori Municipal va rebre el nom de Miquel Pont en record al primer alcalde de la democràcia, que va morir el 1986. L’equipament es va construir de nou sobre l’antiga sala d’actes de l’Ateneu Castellarenc, afectada parcialment per un incendi el 1981, pocs mesos després que l’Ajuntament adquirís tot l’edifici al seu propietari, l’empresa Viuda de Josep Tolrà S.A.

Després de més de dos anys d’obres, l’obra dissenyada pels arquitectes Pere Roca i Roumens i Pere Mogas, es va inaugurar l’any 1988. L’endemà de la inauguració, l’11 de setembre de 1988, es va dur a terme la primera activitat a l’Auditori Municipal Miquel Pont, un concert a càrrec de  l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El juny de 2005 l’Auditori va tancar provisionalment per realitzar unes obres de remodelació. Des de la seva obertura el 1988 i fins al seu tancament provisional el juny de 2005, l’equipament escènic va acollir 20 cicles de Teatre, Música i Dansa, i moltes activitats organitzades per les entitats de la vila, els centres educatius i l’Ajuntament, amb 90 actes de mitjana anuals que van aplegar uns 18.000 espectadors a l’any.

L’equipament va tornar a obrir les seves portes l’any 2010 després d’una reforma significativa. Els canvis més importants del projecte van ser: un accés principal nou, des de la plaça del Mercat, seguit d’un vestíbul més ampli; la reforma de l’escenari; la millora de l’equipament tècnic; la construcció de camerinos nous i l’adequació de la platea amb un pati de butaques renovat. Les obres a l’equipament també van resoldre l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda o la climatització. A més a més, es va crear una sala amb capacitat per a 100 persones a l’antic vestíbul de l’edifici, apta per a fer-hi conferències, reunions o espectacles musicals de petit format.