Auditori de Castellar del Vallès

Fallen leaves (Kuolleet Lehdet)

BRAM! 2024 / Secció oficial

Cinema

Versió original subtitulada en castellà

L’Ansa és soltera i viu a Hèlsinki. Treballa en un supermercat, proveint les estanteries; després classifica el plàstic reciclable. Una nit es troba accidentalment amb l’igualment solitari treballador Holappa, un alcohòlic. Contra tot pronòstic i malentesos, intenten construir una relació. Com a resultat, en Holappa aconsegueix controlar la seva addicció a l’alcohol.

Crítiques

Extraordinària (…) no hi ha tantes ocasions avui en dia de trobar-se amb una pel·lícula tan personal, tan pura, és la comèdia romàntica més atípica i bonica que ha donat el cinema recent (…)“.

Desirée de Fez
El Periódico de España

No és ni més ni menys que el que s’espera del cinema d’Aki Kaurismäki. En aquest punt no té sentit esperar d’ell una mica d’innovació, però, i que més dona, si generalment fa tan bé el que fa?“.

Nando Salvá
Diario El Periódico

La tristesa és (una vegada més) el cor de la pel·lícula (…). Senzill, humil, formulat sempre en veu baixa, el cinema de Kaurismäki aclareix la ment i alimenta l’ànima (…)”.

Jordi Batlle Caminal
Diario La Vanguardia

Repartiment i equip

Direcció
Aki Kaurismäki

Intèrprets
Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Anna Karjalainen, Alina Tomnikov, Kaisa Karjalainen, Janne Hyytiäinen, Martti Suosalo.

Premis (2024)

Globus d’Or, 2 nominacions: millor actriu principal de comèdia o musical (Alma Pöysti) i millor pel·lícula de parla no anglesa

Premis Cèsar: nominada a millor film estranger

Festival de Canes (2023): nominada a la Palma d’Or a millor pel·lícula i guanyadora del Premi Internacional del Jurat

El director: Aki Kaurismäki

Aki Kaurismäki (Orimattila, Finlàndia), és director, guionista, muntador, actor i productor de cinema. El cineasta és un humanista compromès amb les persones desprotegides de la nostra societat, com els refugiats, els sense sostre o els aturats. El seu estil és auster a l’hora de plasmar les emocions i, en canvi, és marcat en l’ús dels colors i l’espai.

Tant en la pantalla com en les seves declaracions a la premsa, Kaurismäki s’ha convertit en els darrers anys en un analista de l’actualitat social i política; en una entrevista de 2018 va afirmar que “el poder és en mans del capital, que està conduït per idiotes”. En la mateixa entrevista, va declarar que de jove es va fixar en el surrealisme de Luis Buñuel i en la nouvelle vague, tot i que ell mateix afirma que amb el temps es va tornar més seriós. No obstant això, considera que es va equivocar i que la vida humana s’ha de transmetre amb humor: “sense humor, els espectadors i jo mateix marxem de la sala”.

Alguns dels seus referents són Yasujirō Ozu, Charles Chaplin, Luc Besson, Luis Buñuel, Buster Keaton i Raoul Walsh.

Filmografia

2023 Fallen Leaves

2017 El otro lado de la esperanza

2012 O tasqueiro (curtmetratge)

2012 Centro histórico (co-dirigit amb Pedro Costa, Manoel de Oliveira i Víctor Erice)

2011 El Havre

2006 Luces la atardecer

2002 Un hombre sin pasado

1999 Juha

1996 Nubes pasajeras

1994 Total Balalaika Show (documental)

1994 Agárrate el pañuelo, Tatiana

1994 Leningrad Cowboys Meet Moses

1992 La vida de bohemia

1990 La chica de la fàbrica de cerillas

Condicions d’accés

  • Les entrades no seran numerades.
  • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
  • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
  • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
  • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
  • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
  • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
  • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
  • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
  • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
  • L’organització es reserva el dret d’admissió.
Compra d’entrades

  • Venda d’entrades individuals per internet
  • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió (sempre que hi hagi entrades disponibles).
Compra aquí les teves entrades
BRAM! 2024 / Secció oficial
16a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: divendres 1 de març

Hora: 21.30 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Comèdia. Drama.

Durada: 81 min

Any: 2023

País: Finlàndia

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preus

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada