Auditori de Castellar del Vallès

‘Kalumba’ tanca la temporada tardor – hivern d’espectacles

La Sala de Petit Format va acollir, en doble sessió, el muntatge de la Gàrgola Produccions

L’Actual – Marina Antúnez

Aquest cap de setmana, sense dubte farcit d’activitats, també ha acollit la darrera proposta de la temporada estable de teatre i música programada des de la Regidoria de Cultura. La proposta Kalumba, de La Gàrgola Produccions Teatrals, va posar el punt i final de les propostes teatrals el passat dissabte, a les 18 h i a les 20.30, a la Sala de Petit Format de l’Ateneu. Sense dubte, es tracta d’una proposta desenfadada, que entra molt fàcilment a orelles i ulls del públic.

Interpretada per Núria Florensa, Xavier Mercadé, Núria Deulofeu i Raül Tortosa, sota la direcció de Yago Alonso, Kalumba situa la trama en una amistat estreta de quatre personatges – l’Esteve, la Naia, l’Arlet i el Carles. Tots quatre van compartir un Erasmus idíl·lic a Copenhaguen. Anys més tard, els camins es van separar però es retroben un cop l’any per posar-se al dia. 

I és en aquest moment que què ens adonem que les il·lusions que ens empenyien de joves ara no són més que il·lusions fantasma, que les idees boges que tenien aquests joves, quan n’eren, ara no són més que paraules perquè el pas del temps i l’assolida “maduresa” les fa fonedisses a l’aire. En un diàleg àgil i discret, amb una llenguatge planer i fàcil, La Gàrgola ens apropa una història que ens ressona, als espectadors. I és que la història d’aquests quatre personatges pot molt ben ser la història de tots.

En aquesta obra, l’argument es desenvolupa en format de conversa. Gairebé tothom en segueix el fil i hi troba, en algun moment, la seva, d’història. Una d’aquestes històries que, o bé per dramàtiques o bé il·lusionades en excés, hem acabat desant en un calaix. La vida, al cap i a la fi, segueix on som ara.