Auditori de Castellar del Vallès

L’art de donar vida a les titelles

Anita Maravillas i Portal 71 van portar ‘Las Cotton’ a l’Auditori Municipal

L’Actual – Marina Antúnez

Amb una gran habilitat tècnica, Anita Maravillas & Portal 71 van representar a l’Auditori Municipal el seu darrer muntatge, Las Cotton.

Dues titellaires sostenen, durant tot el relat, diverses titelles que sembla que prenguin vida pròpia.

La història d’una mare i les seves filles comença el fil d’un tema tan seriós com real, la voluntat d’una mare per cuidar les filles com caldria  i la impotència de poder-ho fer a causa de l’explotació laboral.

Aquesta mare, treballadora d’una fàbrica de cotó, es veu obligada a deixar les seves nenes, la Ione i l’Ariadna, moltes hores soles a casa. I això l’entristeix, l’exaspera, en alguns moments.

Mentrestant, les petites germanes superen com poden les dificultats que suposa el dia a dia i, sobretot, l’absència de la mare.

A través d’un decorat molt ben pensat, i de les titelles fetes en diverses escales de mida, la història ens mostra la tristesa, sí, però també l’esperança d’una vida millor.

I, sobretot, ens llança un missatge. Que malgrat les adversitats, l’amor sempre perdura i, amb ell, neix i creix la força que ens farà possible dir un “no” quan calgui a l’opressor.

Aquesta obra desplega un missatge feminista cap a totes aquelles dones que han estat explotades laboralment, i personal, i finalitza amb una esperança que ens atrapades al costat de la mare i les filles.