Auditori de Castellar del Vallès

‘Maixabel’, Premi del Públic de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

En total, el BRAM! ha comptat amb l’assistència de 2.500 espectadors

L’Actual

El film Maixabel ha rebut el Premi del Públic a la 13a edició del BRAM!, la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès, que enguany ha tingut lloc entre el 5 i el 14 de novembre. Un total de 2.516 espectadors han assistit en els darrers dies a les activitats incloses al programa de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès, el que suposa que – a les projeccions -, hi ha hagut una mitjana de 150 espectadors per sessió i una valoració global de les pel·lícules projectades per part del públic de 8,17 punts. Sobre la pel·lícula que finalment ha rebut el màxim reconeixement del públic, el Club Cinema Castellar apunta que “mai t’esperes quina pot ser la pel·lícula més ben rebuda, va agradar Maixabel, que és una cinta que toca les emocions, que parla del perdó i la reconciliació”

L’organització fa un balanç molt positiu de la bona acollida de la programació. “El públic tenia ganes de BRAM, veníem d’un parèntesi important”. La bona valoració de la selecció de films s’explica també per les notes que s’han posat a les votacions de les pel·lícules, ja que set dels onze títols projectats han superat la puntuació mitjana del 8. “Normalment, el BRAM! coincideix amb la temporada de premis, ara hem tingut més dificultats per organitzar-lo en aquestes dates”: L’entitat del cineclub apunta que de cara al 2022 es recuperarà la data habitual, i en aquest sentit, s’ha previst la celebració del certamen del 10 al 20 de febrer.

La comissió del BRAM!, formada per l’Ajuntament i el Club Cinema Castellar Vallès, ha prioritzat en aquesta edició una selecció de títols que buscaven la paritat d’homes i dones en la direcció “que s’ha aconseguit per primer cop, i les preestrenes”, sense oblidar la presència del cinema català, les propostes locals, la música i les activitats familiars que van tenir lloc diumenge, gràcies a la proposta de la Puck i la seva troupe. 

L’entitat ha destacat el valor d’una programació que aposta pel compromís social i les col·laboracions amb diverses entitats de la vila tant al BRAM! com en la seva programació habitual durant el curs. En aquest sentit, “hem pogut col·laborar a vegades amb l’Esbart Teatral de Castellar, amb les escoles de música, amb L’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran i amb la biblioteca”

Les valoracions de les pel·lícules

La cinta d’Icíar Bollaín Maixabel es va imposar amb una puntuació mitjana de 9,11 punts, la puntuació més alta assolida mai en les tretze edicions del BRAM!. El premi que s’entregarà, amb caràcter simbòlic, consisteix en un sac d’un quilo de mongetes del ganxet, producte local que compta amb denominació d’origen pròpia.

Aquestes són les valoracions de les pel·lícules que optaven al Premi Especial del Públic:

1. Maixabel: 9,11

2. Una joven prometedora: 8,82

3. Siempre contigo:8,80

4. El aconteciniento: 8,72

5. Madres paralelas: 8,41

6. A este lado del mundo: 8,14

7. Queridos camaradas:8,00

8. Un segundo : 7,69

9. 15 horas: 7,24

10. Libertad: 7,00

11. Petite Maman: 6,64

A7300530 2_1440x961

Ja és tradició que l’obsequi oficial del BRAM! per als convidats sigui un sac de mongetes del ganxet. || Q. PASCUAL