Auditori de Castellar del Vallès

Concerts de celebració dels 20 anys del programa de ràdio “Ones de Crom”

Música

El programa de música experimental Ones de Crom de Ràdio Castellar, dirigit i presentat per Emili Miró, celebra els seus 20 anys en antena amb un concert amb els artistes Balago i el grup Blood Quartet. Ones de Crom es caracteritza per fer en les emissions de tots aquests anys monogràfics dedicats a grups, artistes, segells o temàtiques de música experimental internacionals i nacionals de tots els estils, des d’improvisació i free-jazz a electrònica inquieta, psicodèlia, soroll, bandes sonores o metal del més arriscat. Fa anys tant Balago com Blood Quartet van tenir especials al programa i en aquest aniversari hi tocaran en directe a l’Auditori.

Balago és actualment el projecte en solitari de David Crespo, des de La Garriga, iniciat el 2001 amb d’altres músics. En aquell moment van ser un dels referents catalans i nacionals més important de l’anomenat “post-rock”, on instruments tradicionals de rock es combinaven amb atmosferes electròniques i sons ambientals. Els darrers projectes de Balago, com el seu darrer disc Els Altres (2020, Foehn Records) que tocarà en aquest concert, contenen aquests paisatges sonors d’electrònica.

Blood Quartet es una formació que prové de la unió del grup Murnau B (que ja van tocar en el festival dels 10 anys d’Ones de Crom a l’Auditori al 2013 i on hi ha el músic Lluís Rueda, resident a Castellar) amb el reconegut trompetista novaiorquès Mark Cunningham. Aquest darrer, afincat a Catalunya des d’inicis dels 90, va ser membre de formacions claus del No wave com Mars a finals dels 70 i ja a Barcelona de Raeo. Blood Quartet fan una unió de rock d’avantguarda hereu de Sonic Youth amb jazz ralentit o doom-jazz, mantenint un esperit complet per l’experimentació sonora i el primitivisme del so. Des del 2015 han fet quatre discos en estudi i un directe. Root 7 (2022, Foehn Records) és el seu darrer treball.

Dues apostes gratuïtes en aquesta celebració on s’invita tothom a disfrutar de l’elegància sonora d’aquests artistes combinada amb el risc musical.

Accés a la sala

  • Entrada gratuïta, sense reserva prèvia.

Entrada gratuïta

Dia: Divendres 10 de novembre

Hora: 21 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont