Auditori de Castellar del Vallès

Almas en pena de Inisherin

BRAM! 2023 / Secció oficial

Cinema

VOSE

Pádraic i Colm són amics des de fa molts anys. Tots dos viuen en una illa de la costa oest d’Irlanda fins que Colm decideix tallar la seva amistat de sobte. Pádraic no entén res del que ha succeït. Ha fet alguna cosa per molestar el seu amic? Intentarà esbrinar què ha succeït amb l’ajuda de la seva germana Siobhán i del jove Dominic.

Crítiques


“Una obra definitivament austera, a la qual no sobra ni una escena ni un sol gest dramàtic, i que tot i així es mostra repleta de substància sobre la qual fer-nos meditar (…) i de capacitat per fer-nos un nus gegantí a la gola.”

Nando Salvá
Diari El Periódico

“Tan entranyable com beneita, ferotge i calmada (…) proposa una croada d’estar per casa que no deixa de ser l’eterna de comprendre el sentit mateix de les nostres existències.”

Fausto Fernández
Fotogrames

Repartiment i equip


Direcció
Martin McDonagh

Repartiment
Colin Farrell, Brendan Gleeson, Barry Keoghan, Kerry Condon, Gary Lydon, Pat Shortt, Aaron Monaghan, David Pearse, Sheila Flitton, Bríd Ní Neachtain, Jon Kenny

Premis (2022)


Premis Oscar: 9 nominacions, incloent-hi millor pel·lícula, direcció, millor actor principal (Farrell), millor actor de repartiment (Gleeson i Keoghan), millor actriu de repartiment (Condon) i guió original

Premis BAFTA: 10 nominacions, incloent-hi millor pel·lícula i direcció

Globus d’Or: Millor pel·lícula comèdia, actor en comèdia (Farrell) i guió (8 nominacions) Festival de Venècia: Millor actor (Colin Farrell) i millor guió

El director: Martin McDonagh


Martin McDonagh (1970) neix a Anglaterra, de pares irlandesos. Als 16 anys es veu obligat a deixar els estudis i a buscar-se la vida quan els seus progenitors tornen a Irlanda i el deixen a Londres amb el seu germà gran (el també cinesta John Michael McDonagh).

Subsisteix a base d’ajudes socials i de petits treballs, mentre somia en dedicar-se a la literatura i escriu obres per a la ràdio i la televisió que no són acceptades. El 1994 comença a escriure obres de teatre que acaben tenint gran èxit (com El Tinent D’Inishmore, L’home dels coixins o La reina de la bellesa de Leenane).

El 2005, fa la seva primera incursió al cinema amb el curt Six Shooter, que guanya l’Oscar al millor curtmetratge. Ja consolidat com a director cinematogràfic, dirigeix Tres anuncios en las afueras (2017), per la qual Frances McDormand i Sam Rockwell guanyen Oscars per les seves interpretacions. El film també hi va obtenir 5 nominacions més (incloent-hi millor pel·lícula i millor guió).

Filmografia

2022 Almas en pena de Inisherin

2017 Tres anuncios en las afueras

2012 Siete psicópatas

2008 Escondidos en Brujas

2004 Six Shooter (curtmetratge)

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori Castellar.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció.
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra d’entrades


 • Venda d’entrades individuals per internet
 • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió (sempre que hi hagi entrades disponibles).

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2023 / Secció oficial
15a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Diumenge 5 de març

Hora: 21 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 114 min

Any: 2022

País: Regne Unit

Qualificació: no recomanada per a menors de 16 anys

Preu

Entrada 5 €

Projecció accessible

Aquesta projecció disposa d’ajuda auditiva i bucle magnètic.

Els espectadors interessats podeu sol·licitar el dispositiu individual a la taquilla per seguir la pel·lícula còmodament. Les persones usuàries podreu ubicar-vos a qualsevol butaca de la sala.

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada