Auditori de Castellar del Vallès

Anatomía de una caída (Anatomie d’une chute)

BRAM! 2024 / Secció oficial

Cinema

Versió original subtitulada en castellà

La Sandra, una escriptora alemanya, viu amb el seu marit Samuel i el seu fill cec, en Daniel, en un xalet enmig dels Alps francesos. Quan el Samuel mor en misterioses circumstàncies, la investigació no pot determinar si es tracta d’un suïcidi o d’un homicidi. La Sandra és arrestada i jutjada per assassinat, i el procés posa la seva tumultuosa relació i la seva ambigua personalitat en el punt de mira.

Crítiques

“La directora dissecciona de manera bastant increïble una relació matrimonial a través del judici a l’esposa després de la caiguda mortal del marit. (…) un trencaclosques afectiu ordit amb una originalitat enorme.”

Elsa Fernández-Santos
Diario El País

“Una brillantíssima pel·lícula, perfectament ajustada i mesurada. També parla de com la ficció pot apropiar-se de la realitat per, a partir dels seus mecanismes, mostrar el desgast que el patiment implica en les relacions afectives.”

Àngel Quintana
Caimán

“Una peça estudiadíssima de cinema procedimental (…) Triet completa així una elaborada i fins i tot explosiva peça d’orfebreria guiada pel treball perfecte de Sandra Hüller.”

Luis Martínez
Diario El Mundo

Repartiment i equip

Direcció
Justine Triet

Guió
Justin Triet i Arthur Harari

Repartiment

Sandra Hüller, Samuel Theis, Milo Machado Graner, Swann Arlaud, Jehnny Beth, Saadia Bentaïeb, Antoine Reinartz

Premis (2024)

Premis Oscar, 5 nominacions: millor pel·lícula, millor direcció (Justine Triet), Millor actriu principal (Sandra Hüller), millor guió original (Justin Triet i Arthur Harari) i millor muntatge

Globus d’Or, 2 nominacions i 2 premis: nominada a millor pel·lícula de drama i millor actriu principal en drama (Sandra Hüller), guanyadora del Globus d’Or a millor guió i a millor pel·lícula de parla no anglesa

Premis Goya: millor pel·lícula europea

Premis BAFTA: guanyadora del premi a millor guió original i 6 nominacions incloent-hi millor pel·lícula, millor direcció (Justine Triet) i millor actriu (Sandra Hüller)

La directora: Justine Triet

Justine Triet, nascuda a Fécamp (França) és una directora de cinema francesa diplomada per l’Escola Nacional Superior de Belles Arts de París, guionista i actriu. Després de diplomar-se el 2003, participa en diversos festivals (el seu curtmetratge Trasverse és seleccionat en el marc de les Trobades Internacionals París/Berlín 2004; el vídeo L’amor és un gos de l’infern es projecta a la Biennal d’art contemporani a Lió el 2006).

Com a actriu, ha actuat a la pel·lícula Cròniques (2005), de Virgil Vernier, que dibuixa el retrat d’una generació a través de moments de les vides de cinc joves urbans.

El seu primer llargmetratge, La batalla de Solférino, va ser presentat al festival de Canes el 2013 en la programació de l’Associació del Cinema Independent (Acid) per a la seva difusió.

Filmografia

2023 Anatomía de una caída

2019 El reflejo de Sibyl

2016 Los casos de Victoria

2013 La batalla de Solférino

2012 Vilaine fille mauvais garçon

2010 Des ombres dans la maison (documental)

2009 Solférino (documental)

2007 Sur place (documental)

Condicions d’accés

 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.
Compra d’entrades

 • Venda d’entrades individuals per internet
 • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió (sempre que hi hagi entrades disponibles).

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2024 / Secció oficial
16a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: diumenge 3 de març

Hora: 17 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Thriller. Drama

Durada: 150 min

Any: 2023

País: França

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preus

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada