Auditori de Castellar del Vallès

Argentina, 1985

BRAM! 2023 / Secció oficial

Cinema

VO (castellà)

Inspirada en la història real del fiscal Julio Strassera, Luis Moreno Ocampo i el seu jove equip jurídic que es van atrevir a acusar, contra vent i marea, a contrarellotge i sota constant amenaça, els alts comandaments de la sagnant dictadura militar argentina (1976-1983) en l’anomenat Judici a les Juntes de mitjan anys 80. Una batalla de David contra Goliat, amb els herois menys esperats.

Crítiques


“No tem ser el que és: una pel·lícula política que apel·la a l’emoció de l’espectador a través d’un personatge que ho acapara gairebé tot i que només un actor amb l’estrella de Ricardo Darín pot portar a bon port.”

Elsa Fernández-Santos
Diario El País

“Quan el cinema es torna així d’immens i universal, només queda deixar-se endur per la reflexió, el gaudi i l’eufòria. (…) Emotiva, còmica, impecable: Darín eleva una de les millors pel·lícules de l’any.”

Janire Zurbano
Cinemanía

Repartiment i equip


Direcció
Santiago Mitre

Repartiment
Ricardo Darín, Peter Lanzani, Norman Briski, Claudio Da Passano, Héctor Díaz, Alejandra Flechner, Alejo García Pintos, Carlos Portaluppi, Brian Sichel

Premis (2022)


Premis Oscar: Nominada a millor pel·lícula internacional

Globus d’Or: Millor pel·lícula de parla no anglesa

Premis BAFTA: Nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa

Festival de Venècia: Premi FIPRESCI

Festival de San Sebastián: Premi del Públic – Millor film

Premis Goya: Nominada a millor pel·lícula iberoamericana

El director: Santiago Mitre


Santiago Mitre és un director i guionista argentí, nascut a Buenos Aires el 4 de desembre de 1980. Després de graduar-se en Direcció de Cinema a la Universitat del Cine de Buenos Aires, va començar a treballar en la indústria cinematogràfica.

El 2011, Mitre dirigeix la seva primera pel·lícula en solitari, El estudiante, que va ser un gran èxit i va ser premiada en diversos festivals, com el de Locarno o el de Gijón, on es va endur el Premi a millor pel·lícula, guió i el Premi del Jurat Jove. Aquesta pel·lícula aborda temes com la corrupció política i la injustícia social a través de la història d’un jove estudiant.

Dels seus llargmetratges destaquen títols com Paulina (2015) i La cordillera (2017), on s’aborden temes com la corrupció, la justícia i les relacions humanes. De la a seva filmografia destaca l’habilitat per crear personatges complexes i enfocar-se en la part humana darrere dels grans conflictes.Argentina, 1985, el seu darrer film, és el més premiat de la seva carrera i se situa com un dels candidats més ferms a endur-se l’Oscar a millor pel·lícula internacional.

Filmografia

2022 Argentina, 1985

2022 Pequeña flor

2017 La cordillera

2015 Paulina

2013 Los posibles

2011 El estudiante

2005 El amor (primera parte)

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori Castellar.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció.
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra d’entrades


 • Venda online exhaurida. Només es vendran entrades a taquilla des de mitja hora abans de l’inici de la sessió en cas que s’alliberin abonaments.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2023 / Secció oficial
15a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Diumenge 26 de febrer

Hora: 17.30 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Thriller

Durada: 140 min

Any: 2022

País: Argentina

Qualificació: no recomanada per a menors de 16 anys

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada