Auditori de Castellar del Vallès

Audicions íntimes – Octubre 2022

Música

L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès

Concerts comentats i amb diàleg amb els músics, presentats per Xavier Chavarria

Audició íntima – Dijous 20 d’octubre

Dumpy Lobsters


Dijous 20 d’octubre de 2022, 18:00h

Quartet integrat per quatre músics ben coneguts en l’àmbit del jazz clàssic. DUMPY LOBSTERS (llagostes grassonetes) ofereixen un repertori de temes clàssics del jazz tradicional però conferint-li una gran dosi d’humor, tant en les traduccions de les lletres dels temes que canten com en la relació que estableixen amb el públic durant el concert. Un espectacle que pot recordar la manera de fer del llegendari Rat Pack. DUMPY LOBSTERS ofereix un jazz de qualitat però alhora reivindica la importància d’allò que els nordamericans anomenen “Entertainment”, és a dir “espectacle”.

XAVIER ALGANS, piano

Pianista de la Big Band Jazz Terrassa, amb qui ha actuat en diferents festivals de jazz del país i al costat de grans figures del gènere. Pianista i director musical a l´Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, ha format part de diversos grups de jazz i ha participat en l’enregistrament de nombrosos Cd’s.

ÒSCAR FONT, trombó i veu

Membre de La Locomotora Negra, Barcelona Swing Serenaders, Gumbo Jass Band i Dumpy Lobsters. Ha col·laborat amb l’orquestra d’en Woody Allen a Nova York.

Patró i fundador de la Fundació Catalana de Jazz Clàssic. Programador del Cafè Vienès Jazz Club de l’Hotel Casa Fuster des de fa més de 10 anys.

JULI AYMÍ, clarinet

Membre d’un munt de formacions entre les quals Three Cool Cats, Cool Cat Combo, Barcelona Jazz Orquestra, Shakin’All o Dumpy Lobsters.

ARTUR REGADA, contrabaix i veu

Professor del Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat del Vallès i de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels.

Va ser membre de La Vella Dixieland durant 25 anys. Actualment és membre de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat del Vallès, de la Cobla Contemporània i de Dumpy Lobsters.

Podeu descarregar el programa de mà:

AUDICIONS ÍNTIMES és un cicle de concerts de música en un format original i innovador, que permet gaudir de la música des d’un punt de vista inusual i d’una forma més intensa i propera. Els concerts estan protagonitzats per músics professionals i experimentats, amb una gran capacitat comunicativa. El repertori escollit per a cada recital és molt variat, amb petites joies de la música de totes les èpoques, on cada obra té un significat molt especial per al músic que la interpretarà i que compartirà amb els assistents.

L’amfitrió d’aquestes sessions és el musicòleg Xavier Chavarria, que farà de nexe entre músics i públic a través d’unes presentacions àgils i amenes, que permetran entendre i gaudir millor tot el que sentirem i veurem. També hi haurà explicacions per part dels intèrprets, que compartiran amb els assistents la seva vivència personal de la música, les intimitats de la interpretació i els secrets de les obres que tocaran al recital. Però, a més, els assistents podran fer preguntes i establir diàleg amb els músics: compartir les sensacions i les emocions que ens desvetlla la música ho convertirà en una experiència única, educativa, artística i molt enriquidora. Per tant, AUDICIONS ÍNTIMES proposa un format de concert del tot original, una fórmula inèdita, que NO ES TROBA en l’oferta habitual de concerts i cicles a casa nostra, tradicionalment destinats a un públic més nombrós i relegat a un paper estrictament passiu, contemplatiu.

Les AUDICIONS ÍNTIMES són, doncs, recitals de proximitat, per a un grup reduït de públic, per tal de propiciar la relació i el contacte entre els assistents i els músics a través d’un diàleg íntim i distès.

Una experiència musical diferent. Una manera més intensa de viure la música. Un format creat i presentat per Xavier Chavarria Talarn
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Xavier-Xavarria-i-Talarn-300x200.jpg

XAVIER CHAVARRIA I TALARN

Llicenciat en Filologia Catalana, en Història i Ciències de la Música, i Màster en Musicologia per la UAB. Va fer estudis musicals al Conservatori de Barcelona i a Anglaterra. -És realitzador, guionista i locutor a l’emissora Catalunya Música (CCMA), i durant nou temporades va ser guionista i presentador del programa Clàssica de Televisió de Catalunya. -Crític musical i col·laborador habitual a la Revista Musical Catalana i a Serra d’Or.Ha estat director artístic dels cicles de música clàssica de la Fundació Mas i Mas. I l’any 2014 va crear el cicle de recitals “Audicions Íntimes”, un format de concert original i innovador, del qual és director artístic i presentador, i que promou el diàleg entre músics i públic.

Instruccions per la reserva


Audició íntima

Data: Dijous 20 d’octubre

Hora: 18 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Obertura portes: 17.30 h

Preu

Entrada
Audicions íntimes
15 € / audició

Pagament

Socis/es de L’Aula Càrrec al compte de l’entitat bancària
No Socis/es de L’Aula Transferència bancària al compte:
ES95 0081 0004 3600 0137 1344Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és logo-aula-extencio-universitaria-90.png