Auditori de Castellar del Vallès

Audicions íntimes – Abril 2023

Música

L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès

Concerts de cambra comentats i amb diàleg amb els músics, presentats per Xavier Chavarria

Audició íntima – Dijous 13 d’abril


Santi Mirón i Marc Sumsi

Santi Mirón, viola de gamba

Marc Sumsi, clavicèmbal

Santi Mirón

Neix a Barcelona i comença a estudiar viola da gamba l’any 1995 amb Clara Hernández i amb Pere Ros al Conservatori d’aquesta ciutat. L’any 1998 va ser admès al Conservatori d’Estrasburg on va estudiar amb Guido Balestracci i Martin Bauer, i obté la “Medaille d’Or” l’any 2000. Posteriorment va estudiar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Sophie Watillon i Jordi Savall.

Ha estat membre del consort de violes Banchetto Musicale (Pere Ros) i L’Amoroso (Guido Balestracci), i ha col·laborat amb nombrosos grups i orquestres, entre d’altres La Capella Reial de Catalunya, Le Parlement de Musique (Estrasburg), Accademia Montis Regalis (Itàlia), L’Assemblée des Honnestes Curieux (París), Los Músicos de su Alteza (Saragossa), Nova Lux ensemble (Pamplona), Arsys de Borgonya, Coro de la Comunidad de Madrid, Gli Incogniti, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Victoria Musicae (València), Capella de Música de Santa Maria del Pi de Barcelona, Aires de Hesperia i Il Gruppolo Espagnuolo (Tenerife), Le Tendre Amour, Delos Ensemble de Lisboa, La Principessa Philosopha, Capella Virelai, Turba Musici, Camerata XXI, Ars Atlantica, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Barroca Catalana, etc. Ha  realitzat enregistraments per a les discogràfiques  Symphonia, Naxos, Accentus, Opus 111, Naïve, Arsis, i per a ràdio i televisió tant de l’Estat Espanyol com d’Europa.

Ha treballat amb els directors Pierre Cao, Martin Gester, Jordi Reguant, Alessandro di Marchi, Robert King, Amandine Beyer, David van Asch, Ottavio Dantone, Tobias Gossmann i Jordi Savall entre d’altres.

Actualment és director artístic del projecte solidari Lux Fundació. Projecte que vincula la música i l’ajut solidari a qui més ho necessita mitjançant els concerts i enregistraments.

Marc Sumsi

Nascut a Barcelona, cursa els estudis de piano amb el mestre Miquel Farré al Conservatori del Liceu de Barcelona, on es gradua obtenint el primer premi en els “Premis Extraordinaris”. Posteriorment cursa el Màster d’Interpretació de la Música Antiga i Musicologia a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) en l’especialitat de clavicèmbal, amb els professors Béatrice Martin i Luca Guglielmi.

Ha actuat amb formacions com l’Ensemble Bach Zum Mitsingen, el Conjunt Atria, In Nomine, l’Orquestra Terrassa 48, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, entre d’altres, per arreu de la geografia europea i ha rebut classes de reconeguts professors com Pedro Memelsdorff, Olivier Baumont, Manfredo Kraemer, Tiam Goudarzi, Emilio Moreno i Josep Borràs, entre d’altres.

Ha obtingut diversos premis com el 1r premi en el Concurs Arjau (2013) i el 3r premi al Concurs de Joves Intèrprets de Vilafranca del Penedès (2010), 1r premi de la II edició del Concours International de Cuivres Anciens de Toulouse amb el conjunt Dichos Diabolos (2016).

Actualment centra la seva activitat concertística amb els les formacions MazikDuo, amb qui ha ofert concerts arreu d’Europa i de Xina, i amb el conjunt Dichos Diabolos, que el 2019 va ser escollit per participar en el projecte EEEmerging+ (Emerging European Ensembles).

Podeu descarregar el programa de mà:

Una experiència musical diferent.

Una manera més intensa de viure la música.

AUDICIONS ÍNTIMES és un cicle de concerts de música de cambra en un format original i innovador, que permet gaudir de la música des d’un punt de vista inusual i d’una forma més intensa i propera. Els concerts estan protagonitzats per músics professionals i experimentats, amb una gran capacitat comunicativa. El repertori escollit per a cada recital és molt variat, amb petites joies de la música de cambra de totes les èpoques, on cada obra té un significat molt especial per al músic que la interpretarà i que compartirà amb els assistents.

L’amfitrió d’aquestes sessions és el musicòleg Xavier Chavarria, que farà de nexe entre músics i públic a través d’unes presentacions àgils i amenes, que permetran entendre i gaudir millor tot el que sentirem i veurem. També hi haurà explicacions per part dels intèrprets, que compartiran amb els assistents la seva vivència personal de la música, les intimitats de la interpretació i els secrets de les obres que tocaran al recital. Però, a més, els assistents podran fer preguntes i establir diàleg amb els músics: compartir les sensacions i les emocions que ens desvetlla la música ho convertirà en una experiència única, educativa, artística i molt enriquidora. Per tant, AUDICIONS ÍNTIMES proposa un format de concert del tot original, una fórmula inèdita, que NO ES TROBA en l’oferta habitual de concerts i cicles a casa nostra, tradicionalment destinats a un públic més nombrós i relegat a un paper estrictament passiu, contemplatiu.

Les AUDICIONS ÍNTIMES són, doncs, recitals de proximitat, per a un grup reduït de públic, per tal de propiciar la relació i el contacte entre els assistents i els músics a través d’un diàleg íntim i distès.

Un format creat i presentat per Xavier Chavarria Talarn

XAVIER CHAVARRIA I TALARN

Llicenciat en Filologia Catalana, en Història i Ciències de la Música, i Màster en Musicologia per la UAB. Va fer estudis musicals al Conservatori de Barcelona i a Anglaterra. -És realitzador, guionista i locutor a l’emissora Catalunya Música (CCMA), i durant nou temporades va ser guionista i presentador del programa Clàssica de Televisió de Catalunya. -Crític musical i col·laborador habitual a la Revista Musical Catalana i a Serra d’Or.Ha estat director artístic dels cicles de música clàssica de la Fundació Mas i Mas. I l’any 2014 va crear el cicle de recitals “Audicions Íntimes”, un format de concert original i innovador, del qual és director artístic i presentador, i que promou el diàleg entre músics i públic.

Instruccions per la reserva


Reserva les teves entrades a: aulauniversitaria1@gmail.com

Audició íntima

Data: Dijous 13 d’abril

Hora: 18 h

Lloc: Sala d’Actes d’El Mirador

Preu


Entrada
Audicions íntimes
15 €

Pagament

Socis/es de L’Aula Càrrec al compte de l’entitat bancària
No Socis/es de L’Aula Transferència bancària al compte:
ES95 0081 0004 3600 0137 1344