Auditori de Castellar del Vallès

Audicions íntimes – Maig 2023

Música

L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès

Concerts de cambra comentats i amb diàleg amb els músics, presentats per Xavier Chavarria

Audició íntima – Dijous 25 de maig


Júlia Farrés-Llongueras, soprano

Elías Arranz, baríton

Hèctor Valls, piano

Júlia Farrés-Llongueras, soprano

Es va formar amb Mati Pinkas a Barcelona i amb Renata Scotto a l’Òpera Studio de l’Acadèmia Santa Cecilia de Roma. El 2010 va ser premiada al Premio Internazionale di Santa Chiara (Nàpols) i al Concours International de Belcanto Vincenzo Bellini (París).

Ha interpretat rols mozartians com Donna Anna (Don Giovanni) o Primera dama i Papagena (Die Zauberflöte). El 2020 va fer el seu debut a Itàlia amb el rol de Maria a Donna di veleni de Marco Podda, al Teatro Coccia de Novara. També ha cantat la Missa de la Coronació i Requiem de Mozart, Stabat Mater de Pergolesi o els Requiems de Brahms i Fauré, entre d’altres. L’activitat liederística ocupa un espai rellevant dins del seu repertori, i la porta a actuar en nombroses sales a Espanya, Alemanya, Finlàndia, Àustria i Itàlia. Interessada també pel repertori dels segles XX i XXI, interpreta obres de Webern, Schönberg, Schmidt, A. Charles o Í. Lešnik. La temporada passada va debutar a l’Auditori de Barcelona en el concert dedicat a Bernstein amb la Banda Municipal de Barcelona, interpretant el cicle I Hate Music. Com a solista ha estat acompanyada per l’OBC, ORCAM, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Prague Philharmonic Orchestra, Berlin Kammerorchester, Orchestra Città di Ferrara, ONCA o Orquestra de Cadaqués, i ha treballat amb directors com Josep Pons, Pedro Halfter, Marco Guidarini, Roberto Rizzi-Brignoli, Fausto Nardi o Lothar Koenigs.

Elías Arranz, baríton 

Va realitzar els seus estudis superiors de cant i postgrau a la prestigiosa Royal Academy of Music de Londres, l’Opera Studio de la Monnaie a Brussel·les i a València, on es va graduar del Màster en interpretació Operística d’Espanya. El setembre de 2022 Arranz rep el títol de “Associated to the Royal Academy of Music”, fruit de la seva trajectòria professional i de la voluntat de l’Academy d’associar el nom del cantant a la institució.

La seva carrera l’ha portat a escenaris com el Gran Teatre del Liceu, Teatro de la Zarzuela de Madrid, Teatro Arriaga de Bilbao, Auditori de Barcelona, Palau de la Música de València i Palau de la Música Catalana, entre d’altres; així com a sales internacionals com el Wiener Konzerthaus, Théatre de Champs Elysées de Paris, Prinzregententheater de Munich, Wexford Opera Festival, Festival Cervantino de Mèxic, Festival de “Radio France Montpellier”, “Quincena Musical” de Sant Sebastià, Festival de Música de Granada o al Festival de Música de Cambra “Música Sur”. La passada temporada va fer dues gires, l’una cantant el Messies de Händel dirigit per Paul Agnew, i l’altra amb la Novena Simfonia de Beethoven sota la direcció d’Edmon Colomer. Aquest novembre cantarà el cicle Winterreise de Schubert al Festival de Medina del Campo (Valladolid), i el desembre participarà en diverses produccions del Messies, amb les orquestres Forma Antiqva i Bilbao Sinfonietta. A la primavera farà el rol de Leporello a l’òpera Don Giovanni de Mozart i una gira per Holanda on cantarà les àries de la Passió segons sant Mateu de Bach. En l’últim terç de la temporada tornarà al Gran Teatre del Liceu per donar veu a Dèdal a l’òpera Monster in the Maze de J. Dove.

Al piano, Hèctor Valls 

Format al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, l’any 2004 va obtenir–hi tres titulacions superiors: piano, música de cambra i solfeig. Entre els seus mestres destaquen Maria Jesús Crespo (Barcelona) i Alan Weiss (Brussel·les).

Com a pianista ha actuat com a solista i com a acompanyant, essent el repertorista de diverses classes magistrals impartides per Dalmau González, Salvador Carbó i M. Àngels Sarroca, entre d’altres. El 2017 va enregistrar el seu primer CD, Sounds from Barcelona amb el clarinetista Francesc Vidal, un repertori de música de cambra d’autors com Poulenc, Schumann i Burgmüller.

Ha actuat en diversos festivals i certàmens musicals com el concurs Tenor Viñas, el Festival Udaeta , Tardes de Música Clàssica del MEAM o les gales líriques de Breda i del Col·legi Penyafort de Barcelona, acompanyant cantants com Lluís Sintes, Itziar Espinar, Montserrat Melero, Mariona Pallach i Raquel Lucena, entre d’altres.

En el terreny de la música escènica ha participat en les produccions L’Alegria que passa de Rusiñol – Morera (dir. Esteve Molero), Die Blinde de Josep Soler (dir. P. Luc Berger), El primer Nadal dels Pastors de Rossend Fortunet (dir. J. M. Esteban) o Història de l’Òpera (dir. Hèctor Valls).

Ha estat el pianista acompanyant del curs de direcció coral Camerata Impromptu, impartit per Daniel Antolí i amb la participació de Francesca Roig, Salvador Mas i Manel Cabero. També ha col·laborat amb els cors Camerata Impromptu de Barcelona (dir. Daniel Antolí), Levare de Sant Pere de Ribes (dir. Meritxell Tarragó) i Talcomsona de Sitges (dir. Caterina del Cerro); i com a repertorista a les escoles de música Montserrat Almirall de Sitges, Pau Casals del Vendrell, escola de música de Gràcia i escola municipal de música de Martorell.

A més, ha creat un projecte propi de divulgació i pedagogia musical: Pianíssim Studio, amb organització de concerts de petit format (en col·laboració del Centre d’Estudis Pianístics de Barcelona), tallers i conferències , el canal de Youtube FreePianist (amb més de 500 vídeos d’acompanyaments musicals per a cantants d’òpera) i l’edició del llibre Tots tenim intel·ligència musical.

Podeu descarregar el programa de mà:

Una experiència musical diferent.

Una manera més intensa de viure la música.

AUDICIONS ÍNTIMES és un cicle de concerts de música de cambra en un format original i innovador, que permet gaudir de la música des d’un punt de vista inusual i d’una forma més intensa i propera. Els concerts estan protagonitzats per músics professionals i experimentats, amb una gran capacitat comunicativa. El repertori escollit per a cada recital és molt variat, amb petites joies de la música de cambra de totes les èpoques, on cada obra té un significat molt especial per al músic que la interpretarà i que compartirà amb els assistents.

L’amfitrió d’aquestes sessions és el musicòleg Xavier Chavarria, que farà de nexe entre músics i públic a través d’unes presentacions àgils i amenes, que permetran entendre i gaudir millor tot el que sentirem i veurem. També hi haurà explicacions per part dels intèrprets, que compartiran amb els assistents la seva vivència personal de la música, les intimitats de la interpretació i els secrets de les obres que tocaran al recital. Però, a més, els assistents podran fer preguntes i establir diàleg amb els músics: compartir les sensacions i les emocions que ens desvetlla la música ho convertirà en una experiència única, educativa, artística i molt enriquidora. Per tant, AUDICIONS ÍNTIMES proposa un format de concert del tot original, una fórmula inèdita, que NO ES TROBA en l’oferta habitual de concerts i cicles a casa nostra, tradicionalment destinats a un públic més nombrós i relegat a un paper estrictament passiu, contemplatiu.

Les AUDICIONS ÍNTIMES són, doncs, recitals de proximitat, per a un grup reduït de públic, per tal de propiciar la relació i el contacte entre els assistents i els músics a través d’un diàleg íntim i distès.

Un format creat i presentat per Xavier Chavarria Talarn

XAVIER CHAVARRIA I TALARN

Llicenciat en Filologia Catalana, en Història i Ciències de la Música, i Màster en Musicologia per la UAB. Va fer estudis musicals al Conservatori de Barcelona i a Anglaterra. -És realitzador, guionista i locutor a l’emissora Catalunya Música (CCMA), i durant nou temporades va ser guionista i presentador del programa Clàssica de Televisió de Catalunya. -Crític musical i col·laborador habitual a la Revista Musical Catalana i a Serra d’Or.Ha estat director artístic dels cicles de música clàssica de la Fundació Mas i Mas. I l’any 2014 va crear el cicle de recitals “Audicions Íntimes”, un format de concert original i innovador, del qual és director artístic i presentador, i que promou el diàleg entre músics i públic.

Instruccions per la reserva


Reserva les teves entrades a: aulauniversitaria1@gmail.com

Audició íntima

Data: Dijous 25 de maig

Hora: 18 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Preu


Entrada
Audicions íntimes
15 €

Pagament

Socis/es de L’Aula Càrrec al compte de l’entitat bancària
No Socis/es de L’Aula Transferència bancària al compte:
ES95 0081 0004 3600 0137 1344