Auditori de Castellar del Vallès

Audicions íntimes – Novembre 2023

Música

L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès

Concerts de cambra comentats i amb diàleg amb els músics, presentats per Xavier Chavarria

Audició íntima – Dijous 9 de novembre


KamBrass Quintet

Guillem Cardona i Joan Pàmies, trompetes i fiscorn

Maria Servera, trompa

Xavier Gil, trombó

Oriol Reverter, tuba

Mai hem tingut a les Audicions Íntimes un quintet de vent metall, i aquest grup, format per joves i excel·lents músics catalans residents a Lucerna, i que ha guanyat diversos concursos internacionals, ens donarà una dimensió inèdita d’aquests instruments, amb sonoritats vellutades i dolces, que ens sorprendran.

KamBrass, nascut l’any 2017 a Barcelona, és una de les agrupacions amb més projecció del panorama musical actual. La curiositat i la passió per la música de cambra són els incentius que comparteixen els cinc amics per crear aquest projecte. L’interès per l’estrena d’obres inèdites, la música original per a la formació i els arranjaments idiomàtics estableixen la versatilitat com a segell identitari, representada a través del repertori en cada concert. Sempre amb la musicalitat com a eix vertebral. La seva formació es va iniciar a l’Escola Superior de Música de Catalunya sota el mestratge de Pablo Manuel Fernández i ha continuat amb el màster de música de cambra a la Hochschule für Musik de Lucerna (Suïssa).

Durant la seva trajectòria han estat guardonats amb diversos premis i reconeixements internacionals. Al 2022 van obtenir el 1r Premi del Philip Jones Brass Preis a Lucerna, el 2n Premi al prestigiós concurs Antón García Abril de Baza, Granada i el 2n Premi al concurs Cambra Romànica d’Andorra. KamBrass també fou nominat al Prix Credit Suisse Jeunes Solistes 2022. Aquest mateix any, van ser seleccionats pel Quartet Casals per a participar a la 2a Jornada per a Formacions Professionals de Música Cambra de Vic, i becats per Joventuts Musicals Internacionals per a formar part del Chamber Music Campus 2022 de Weikersheim, Alemanya. En el mateix campus, els van guardonar amb el premi a la participació en el Festival Hohenloher Kultursommer 2023. Al 2021 van ser premiats amb l’American Brass Quintet Prize del Fischoff Chamber Music Competition d’Estats Units i també van ser semifinalistes del reconegut concurs Juventudes Musicales de España. Al desembre de 2020 van rebre el 2n Premi a l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition i el premi Gold Star en les categories Emergent i Professional del concurs online Music and Stars Awards.

Actuen a reconeguts festivals nacionals i internacionals. A escala nacional, recentment han estat seleccionats a la Xarxa de músiques de Joventuts Musicals de Catalunya per al catàleg 2022-2023; també han estat programats al Barcelona Obertura Spring Festival, i Palma Clàssica, i han actuat en espais emblemàtics com la Fundació Joan Miró de Barcelona i el Castell de Bellver de Palma de Mallorca. En l’àmbit suís, han debutat al Festival Musikdorf Ernen, al Swiss Chamber Music Festival d’Adelboden, Davos Music Festival, Luzerner Orchesterhaus, entre d’altres. Properament, oferiran concerts a Alemanya, dins del festival Kultursommer Hohenloher 2023; a Burgos, a la Societat Filharmònica; a Santander, dins del Festival Internacional, entre d’altres.

Podeu descarregar el programa de mà:

Una experiència musical diferent.

Una manera més intensa de viure la música.

Un format creat i presentat per Xavier Chavarria Talarn

XAVIER CHAVARRIA I TALARN

Llicenciat en Filologia Catalana, en Història i Ciències de la Música, i Màster en Musicologia per la UAB. Va fer estudis musicals al Conservatori de Barcelona i a Anglaterra.
És realitzador, guionista i locutor a l’emissora Catalunya Música (CCMA), i durant nou temporades va ser guionista i presentador del programa Clàssica de Televisió de Catalunya.
Crític musical i col·laborador habitual a la Revista Musical Catalana i a Serra d’Or. És autor dels llibres Vint històries musicals i Música, Noucentisme, Barcelona, editats pel Museu d’Història de Barcelona.
Imparteix conferències i Seminaris d’Història de la Música per a diverses entitats arreu de Catalunya i a Espanya, i és docent als cursos de Màster i Postgrau en diverses universitats catalanes i a l’ESMUC.
Ha estat director artístic dels cicles de música clàssica de la Fundació Mas i Mas.

L’any 2014 va crear el cicle de recitals “Audicions Íntimes”.

AUDICIONS ÍNTIMES és un cicle de concerts de música de cambra en un format original i innovador, que permet gaudir de la música des d’un punt de vista inusual i d’una forma més intensa i propera.

Els concerts estan protagonitzats per músics professionals i experimentats, amb una gran capacitat comunicativa. El repertori escollit per a cada recital és molt variat, amb petites joies de la música de cambra de totes les èpoques, on cada obra té un significat molt especial per al músic que la interpretarà i que compartirà amb els assistents.

L’amfitrió d’aquestes sessions fa de nexe entre músics i públic a través d’unes presentacions àgils i amenes, que permeten entendre i gaudir millor tot el que sentim i veiem. També hi ha explicacions per part dels intèrprets, que comparteixen amb els assistents la seva vivència personal de la música, les intimitats de la interpretació i els secrets de les obres que toquen al recital. Però, a més, els assistents poden fer preguntes i establir diàleg amb els músics: compartir les sensacions i les emocions que ens desvetlla la música ho converteix en una experiència única, educativa, artística i molt enriquidora.

Per tant, AUDICIONS ÍNTIMES proposa un format de concert del tot original, una fórmula inèdita, que NO ES TROBA en l’oferta habitual de concerts i cicles a casa nostra, tradicionalment destinats a un públic més nombrós i relegat a un paper estrictament passiu, contemplatiu.

Les AUDICIONS ÍNTIMES són, doncs, recitals de proximitat, per a un grup reduït de públic, per tal de propiciar la relació i el contacte entre els assistents i els músics a través d’un diàleg íntim i distès.

Instruccions per la reserva


Reserva les teves entrades a: aulauniversitaria1@gmail.com

Audició íntima

Data: Dijous 9 de novembre

Hora: 18 h

Lloc: Sala d’Actes d’El Mirador

Preu


Entrada general 10 €
Entrada Socis de L’Aula 5 €

Pagament

Socis/es de L’Aula Càrrec al compte de l’entitat bancària
No Socis/es de L’Aula Transferència bancària al compte:
ES95 0081 0004 3600 0137 1344