Auditori de Castellar del Vallès

Audicions íntimes amb Josep Traver

Música

L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès

Concerts de cambra comentats i amb diàleg amb els músics, presentats per Xavier Chavarria

Audició íntima – Dijous 14 de març


Josep Traver, guitarres

Josep Traver, un dels grans virtuosos de la guitarra del nostre país, protagonitza una Audició Íntima amb un munt de guitarres i altres instruments de corda de la família, que ens permetran viatjar per diversos països i continents a través de cançons i melodies d’estils musicals ben diferents. Coneixerem la història de cada instrument, les seves característiques i curiositats, i l’enorme ventall d’estils en què es poden tocar. L’espectacle comença amb un instrument turc amb més de dos mil anys d’història i s’acaba amb una guitarra elèctrica com la que tocava Jimi Hendrix!

Josep Traver (Barcelona, ​​1968) va fer els estudis de música moderna a l’Escola de Música i al Conservatori Professional de Badalona, on va obtenir la titulació de professor de guitarra. Posteriorment, obté el títol superior de Jazz i Música moderna a l’ESMUC.

Ha actuat en les sales més importants del panorama jazzístic del país i de l’estranger: al Palau de la Música Catalana, a L’Auditori, al Teatre Nacional de Catalunya, al Jamboree, a La Cova del Drac, a La Boite, però també als Estats Units, a la Xina, al Brasil, al Japó (hi ha fet cinc gires), a Sudàfrica, i en ciutats europees com Paris, Londres, Madrid, Milà, Birmingham, Interlaken, Niça, etc.

Ha participat en l’enregistrament de més d’un centenar de discos al costat de grans solistes i de conjunts de renom, i en programes de televisió i ràdio.

Com a guitarrista elèctric i acústic toca diferents estils que inclouen jazz, blues, bluegrass, country, funk, folk, dixieland, gipsy swing, pop i rock.

Ha tocat i col·labora amb Joan Isaac, Dagoll Dagom, Alfonso Vilallonga, Gumbo jass band, Pere Soto, Juli Aymí, entre molts altres; i amb Joan Chamorro, Andrea Motis i Èlia Bastida forma quartet des de fa tretze anys, amb actuacions arreu del món. Actualment, compagina la docència a l’EMB amb audicions pedagògiques i una intensa activitat de concerts, actuacions i sessions de gravació com a guitarrista professional free-lance. Recentment ha publicat amb l’editorial Dinsic el llibre “La guitarra acústica bluegrass” i ha compost música per a la pel·lícula El cuirassatPotemkin, una banda sonora per a ser interpretada en directe.

Podeu descarregar el programa de mà:

Una experiència musical diferent.

Una manera més intensa de viure la música.

Un format creat i presentat per Xavier Chavarria Talarn


XAVIER CHAVARRIA I TALARN

Llicenciat en Filologia Catalana, en Història i Ciències de la Música, i Màster en Musicologia per la UAB. Va fer estudis musicals al Conservatori de Barcelona i a Anglaterra.
És realitzador, guionista i locutor a l’emissora Catalunya Música (CCMA), i durant nou temporades va ser guionista i presentador del programa Clàssica de Televisió de Catalunya.
Crític musical i col·laborador habitual a la Revista Musical Catalana i a Serra d’Or. És autor dels llibres Vint històries musicals i Música, Noucentisme, Barcelona, editats pel Museu d’Història de Barcelona.
Imparteix conferències i Seminaris d’Història de la Música per a diverses entitats arreu de Catalunya i a Espanya, i és docent als cursos de Màster i Postgrau en diverses universitats catalanes i a l’ESMUC.
Ha estat director artístic dels cicles de música clàssica de la Fundació Mas i Mas.

L’any 2014 va crear el cicle de recitals “Audicions Íntimes”.

AUDICIONS ÍNTIMES és un cicle de concerts de música de cambra en un format original i innovador, que permet gaudir de la música des d’un punt de vista inusual i d’una forma més intensa i propera.

Els concerts estan protagonitzats per músics professionals i experimentats, amb una gran capacitat comunicativa. El repertori escollit per a cada recital és molt variat, amb petites joies de la música de cambra de totes les èpoques, on cada obra té un significat molt especial per al músic que la interpretarà i que compartirà amb els assistents.

L’amfitrió d’aquestes sessions fa de nexe entre músics i públic a través d’unes presentacions àgils i amenes, que permeten entendre i gaudir millor tot el que sentim i veiem. També hi ha explicacions per part dels intèrprets, que comparteixen amb els assistents la seva vivència personal de la música, les intimitats de la interpretació i els secrets de les obres que toquen al recital. Però, a més, els assistents poden fer preguntes i establir diàleg amb els músics: compartir les sensacions i les emocions que ens desvetlla la música ho converteix en una experiència única, educativa, artística i molt enriquidora.

Per tant, AUDICIONS ÍNTIMES proposa un format de concert del tot original, una fórmula inèdita, que NO ES TROBA en l’oferta habitual de concerts i cicles a casa nostra, tradicionalment destinats a un públic més nombrós i relegat a un paper estrictament passiu, contemplatiu.

Les AUDICIONS ÍNTIMES són, doncs, recitals de proximitat, per a un grup reduït de públic, per tal de propiciar la relació i el contacte entre els assistents i els músics a través d’un diàleg íntim i distès.

Instruccions per la reserva


Reserva les teves entrades a: aulauniversitaria1@gmail.com

Audició íntima

Data: Dijous 14 de març

Hora: 18 h

Lloc: Sala d’Actes d’El Mirador

Preu


Entrada general 10 €
Entrada Socis de L’Aula 5 €

Pagament

Socis/es de L’Aula Càrrec al compte de l’entitat bancària
No Socis/es de L’Aula Transferència bancària al compte:
ES95 0081 0004 3600 0137 1344