Auditori de Castellar del Vallès

Audicions íntimes amb Trio Freixas

Música

L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès

Concerts de cambra comentats i amb diàleg amb els músics, presentats per Xavier Chavarria

Audició íntima – Dijous 18 d’abril


Trio Freixas

Tatevik Kachatryan, violí

Laia Puig, violoncel

Alba Ventura, piano

El Trio Freixas reuneix a tres músics amb una trajectòria consolidada en l’àmbit de la interpretació, unides amb la voluntat d’aprofundir en el repertori cambrístic i difondre el fascinant i desconegut repertori de dones compositores.

El Trio Freixas està format per la violinista Tatevik Khachatryan, la violoncel·lista Laia Puig i la pianista Alba Ventura, tres intèrprets que han col·laborat habitualment de forma conjunta oferint concerts i recitals arreu del territori nacional.

La formació vol retre un homenatge a la compositora i pedagoga musical Narcisa Freixas (1859-1926), una dona pionera en l’àmbit de la creació que va destacar per compondre cançons populars i infantils. Freixas va fundar l’entitat Cultura Musical Popular (1908) i va lluitar perquè l’ensenyament musical arribés a totes les classes socials, organitzant nombrosos esdeveniments culturals a centres obrers, hospitals i presons, amb l’objectiu de donar accés a la música a nens de famílies humils.

El Trio Freixas va debutar al festival Barcelona Obertura el març de 2023 amb un homenatge al compositor Jordi Cervelló.

Podeu descarregar el programa de mà:

Una experiència musical diferent.

Una manera més intensa de viure la música.

Un format creat i presentat per Xavier Chavarria Talarn


Llicenciat en Filologia Catalana, en Història i Ciències de la Música, i Màster en Musicologia per la UAB. Va fer estudis musicals al Conservatori de Barcelona i a Anglaterra.

És realitzador, guionista i locutor a l’emissora Catalunya Música (CCMA), i durant nou temporades va ser guionista i presentador del programa Clàssica de Televisió de Catalunya.

Crític musical i col·laborador habitual a la Revista Musical Catalana i a Serra d’Or. És autor dels llibres Vint històries musicals i Música, Noucentisme, Barcelona, editats pel Museu d’Història de Barcelona.

Imparteix conferències i Seminaris d’Història de la Música per a diverses entitats arreu de Catalunya i a Espanya, i és docent als cursos de Màster i Postgrau en diverses universitats catalanes i a l’ESMUC.

Ha estat director artístic dels cicles de música clàssica de la Fundació Mas i Mas.

L’any 2014 va crear el cicle de recitals “Audicions Íntimes”.

AUDICIONS ÍNTIMES és un cicle de concerts de música de cambra en un format original i innovador, que permet gaudir de la música des d’un punt de vista inusual i d’una forma més intensa i propera.

Els concerts estan protagonitzats per músics professionals i experimentats, amb una gran capacitat comunicativa. El repertori escollit per a cada recital és molt variat, amb petites joies de la música de cambra de totes les èpoques, on cada obra té un significat molt especial per al músic que la interpretarà i que compartirà amb els assistents.

L’amfitrió d’aquestes sessions fa de nexe entre músics i públic a través d’unes presentacions àgils i amenes, que permeten entendre i gaudir millor tot el que sentim i veiem. També hi ha explicacions per part dels intèrprets, que comparteixen amb els assistents la seva vivència personal de la música, les intimitats de la interpretació i els secrets de les obres que toquen al recital. Però, a més, els assistents poden fer preguntes i establir diàleg amb els músics: compartir les sensacions i les emocions que ens desvetlla la música ho converteix en una experiència única, educativa, artística i molt enriquidora.

Per tant, AUDICIONS ÍNTIMES proposa un format de concert del tot original, una fórmula inèdita, que NO ES TROBA en l’oferta habitual de concerts i cicles a casa nostra, tradicionalment destinats a un públic més nombrós i relegat a un paper estrictament passiu, contemplatiu.

Les AUDICIONS ÍNTIMES són, doncs, recitals de proximitat, per a un grup reduït de públic, per tal de propiciar la relació i el contacte entre els assistents i els músics a través d’un diàleg íntim i distès.

Instruccions per la reserva


Reserva les teves entrades a: aulauniversitaria1@gmail.com

Audició íntima

Data: Dijous 18 d’abril

Hora: 18 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Preu


Entrada general 10 €
Entrada Socis de L’Aula 5 €

Pagament

Socis/es de L’Aula Càrrec al compte de l’entitat bancària
No Socis/es de L’Aula Transferència bancària al compte:
ES95 0081 0004 3600 0137 1344