Auditori de Castellar del Vallès

El agente topo

Cinefòrum

Documental

Versió original (castellà)

En Sergio és un espia xilè. O alguna cosa semblant. Com a mínim, se li ha ofert aquesta feina després d’un càsting organitzat pel detectiu Rómulo, un investigador privat que necessita un topo creïble per infiltrar-se en una llar de jubilats. La clienta d’en Rómulo, una filla d’una resident, sospita que la seva mare podria estar essent maltractada, per la qual cosa el contracta per descobrir què és exactament el que està passant a la residència. Però en Sergio té 83 anys i no és precisament l’agent 007, de manera que no li resulta gens fàcil aprendre a fer servir la tecnologia i la metodologia de l’espionatge. Mentre prova de recol·lectar proves, en Sergio fa amistat amb alguns dels jubilats i s’adona que la suposada terrible veritat que buscava no té absolutament res a veure amb allò que tant ell com en Rómulo havien sospitat.

Crítiques


“Obra insòlita, potser única en la història del cinema (…) es riu i es plora, i troba en les mirades de les ancianes, i en el saber escoltar del protagonista, la beneïda emoció de la veritat”.

Javier Ocaña
Diario El País

“De la divertida proposta inicial passem un panorama que s’escriu al pas prudent i humà d’aquest espia amb més encant que en Bond, més verisme que en Bourne i més conya que l’Anacleto”.

Carlos Marañón
Cinemanía

Repartiment i equip


Direcció
Maite Alberdi

Intèrprets
Intervencions de Sergio Chamy, Rómulo Aitken, Marta Olivares, Berta Ureta, Zoila González, Petronila Abarca, Rubira Olivares

Premis (2020)
Premi del Públic (millor film europeu) al Festival de San Sebastián

Compra aquí les teves entrades

Dia: Divendres 29 d’octubre

Hora: 20 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Gènere: Documental

Durada: 84 min

Any: 2020

País: Xile

Qualificació: apta per a tots els públics

Preus


Entrada general 5 €
Socis L’Aula 3 €
Socis CCCV Gratuït

Venda on-line tancada