Auditori de Castellar del Vallès

El buen patrón

BRAM! 2022 / Secció oficial

Cinema

VOE

Julio Blanco (Javier Bardem), el carismàtic propietari d’una empresa que fabrica balances industrials, espera la imminent visita d’una comissió que decidirà el seu destí i l’obtenció d’un premi local a l’Excel·lència Empresarial i, per tant, tot ha d’estar immaculat. Això no obstant, tot sembla conspirar contra ell. Treballant a contrarellotge, Blanco intenta resoldre els problemes dels seus empleats creuant, però, totes les línies imaginables i donant lloc a una inesperada i explosiva successió d’esdeveniments de conseqüències poc previsibles.

Crítiques


“Berlanguianament divertida i brutalment intel·ligent (…) Un concentrat d’àcid pur embolicat en un caramel refrescant en la seva forma i amarga en el seu fons.”

Carlos Loureda
Fotogramas

“Potser és la millor pel·lícula de Fernando León de Aranoa (…) posa en el centre a un d’aquests poderosos; la complexitat de la qual el dota fa que ens resulti menyspreable però també fascinant”r.”

Nando Salvá
Diari El Periódico

Repartiment i equip


Direcció
Fernando León de Aranoa

Intèrprets
Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu, Tarik Rmili, Rafa Castejón, Celso Bugallo, Yaël Belicha, Martín Páez, Daniel Chamorro, María de Nati i Mara Guil, Pilar Matas

Premis


Premis Goya: millor pel·lícula, director, actor (Javier Bardem), guió original, muntatge i música original

Festival de San Sebastián: Secció oficial llargmetratges a concurs

Premis Forqué: Millor pel·lícula i millor actor (Bardem)

Premis Feroz: Millor comèdia, actor (Bardem) i guió

El director: Fernando León de Aranoa


Fernando León de Aranoa neix a Madrid el maig de1968. És director de cinema i guionista. Llicenciat en Ciències de la Imatge per la Universidad Complutense de Madrid, comença a treballar com a guionista en sèries de televisió com Turno de oficio, en programes com Un, dos, tres… responda otra vez i escrivint per a humoristes com Martes y Trece.

El debut darrere la càmera es produeix el 1994 amb el curtmetratge Sirenas, que és premiat en diversos festivals nacionals.

El seu primer llargmetratge és Familia (1996), del qual també escriu el guió, que rep el Premi Goya a la millor direcció novell, així com el premi Fipresci i el premi del públic del SEMINCI de Valladolid. El 1998 escriu i dirigeix Barrio, un retrat de la vida de tres joves adolescents en un barri marginal. Gràcies a aquest treball obté els premis Goya a millor direcció i millor guió original. La pel·lícula es presenta a la secció oficial del Festival de San Sebastián, on obté la Concha de Plata a millor director. Rep altres premis importants com el premi Fipresci, el Fotogramas de Plata a millor pel·lícula espanyola, el premi José María Forqué, el Sant Jordi i el Turia, entre d’altres.

El 2002 dirigeix Los lunes al sol, pel·lícula protagonitzada por Javier Bardem, que es converteix en la gran triomfadora d’aquell any als Premis Goya amb cinc guardons, inclosos el de millor pel·lícula i millor direcció. La pel·lícula també triomfa al Festival de Cinema de San Sebastián, on aconsegueix la Concha de Oro a millor pel·lícula.

L’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas d’Espanya selecciona la pel·lícula per representar Espanya als Oscar a la categoria de millor pel·lícula en llengua no anglesa, tot i que no aconsegueix ser una de les cinc nominades.

Els temes socials van continuar amb Princesas (2005), un film a l’entorn del món de la prostitució, amb Candela Peña i Micaela Nevárez, i amb Amador (2010), una pel·lícula sobre una jove immigrant que intenta ocultar la mort de l’home al qual cuidava per no perdre el seu treball i el seu sou.

A Un dia perfecto (2015), un drama amb Benicio del Toro al repartiment, es narra la història de diversos cooperants en un conflicte bèl·lic europeu.

Dos anys després va convertir Javier Bardem en el narcotraficant Pablo Escobar a Loving Pablo (2017), una pel·lícula coprotagonitzada per Penélope Cruz.

A més de les cintes de ficció, Aranoa ha estrenat pel·lícules documentals com Caminantes (2001) o Política, manual de instrucciones (2016), un film produït per Mediapro sobre el grup polític Podemos. També ha escrit guions per a pel·lícules d’altres directors com Los hombres siempre mienten (1995), Insomnio (1998), Cha-Cha-Chá (1998), La Gran Vida (2000) o Fausto 5.0 (2010).

Filmografia

2021 El buen patrón

2017 Loving Pablo

2016 Política, manual de instrucciones (documental)

2015 Un dia perfecto

2010 Amador

2007 Invisibles

2005 Princesas

2002 Los lunes al sol

2001 Caminantes (documental)

1998 Barrio

1996 Familia

1994 Sirenas (curtmetratge)

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra d’entrades


 • Venda d’entrades individuals per internet
 • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2022 / Secció oficial
14a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Diumenge 13 de març

Hora: 21 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Comèdia dramàtica

Durada: 120 min

Any: 2021

País: Espanya

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada