Auditori de Castellar del Vallès

El mestre que va prometre el mar

BRAM! 2024 / Inauguració

Amb l’assistència de Patrícia Font, directora, i Josep Rosell, director artístic

Cinema

VO (castellà i català)

L’Ariadna (Laia Costa) descobreix que el seu avi busca des de fa temps les restes del seu pare, desaparegut durant la Guerra Civil. Decidida a ajudar-lo, viatja fins a Burgos, on estan exhumant una fosa comuna en la qual podria estar enterrat. Durant la seva estada a Burgos, coneixerà la història d’Antoni Benaiges (Enric Auquer), un jove mestre de Tarragona que abans de la guerra va ser professor del seu avi. Mitjançant un innovador mètode pedagògic l’Antoni va inspirar els seus alumnes i els va fer una promesa: portar-los a veure el mar.

Basada en una història real

El mestre que va prometre el mar ens submergeix en la història real d’Antoni Benaiges, un mestre de Tarragona que abans de la Guerra Civil va ser destinat a l’escola de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. També és la història de l’Ariadna, una dona busca les restes del seu besavi desaparegut a la guerra i que fa al·lusió a tantes persones que encara avui busquen els seus familiars desapareguts.

La pel·lícula entrellaça passat i present a través de dues trames que construeixen un relat sobre la memòria i la importància de no deixar caure en l’oblit la nostra història recent. La trama de l’Ariadna (Laia Costa) posa en valor la lluita de les famílies que continuen buscant els familiars enterrats en fosses comunes, mentre que la de l’Antoni (Enric Auquer) homenatja els mestres republicans, en un relat emotiu i plenament vigent.

Crítiques

“Recorda La lengua de las mariposas (…) Supèrbia interpretació d’Enric Auquer (…) la mirada d’Auquer, emocionada i carregada de valors, és tan expressiva com els seus diàlegs (…)”.

Pere Vall
Fotogramas

“Resulta impossible no emmudir d’emoció davant aquest exercici de memòria col·lectiva tan lluminós com necessari (…)”.

Rubén Téllez Brotons
El antepenúltimo mohicano

“Auquer fa un treball de delicadesa i d’una tendresa commovedora (…) Font tracta amb molt respecte els familiars de Benaiges (…) Una història molt trista i terrible, una pel·lícula molt bella”

Enid Román Almansa
Cinemanía

Repartiment i equip

Direcció
Patricia Font

Intèrprets
Enric Auquer, Laia Costa, Luisa Gavasa, Ramón Agirre, Milo Taboada, Nicolás Calvo, Alba Guilera, Gael Aparicio, Eduardo Ferrés, Laura Conejero

Premis (2024)

Premis Goya: 5 nominacions, incloent-hi millor actor principal (Enric Auquer), millor actriu de repartiment (Luisa Gavasa), millor guió adaptat, millor música original i millor disseny de vestuari

Premis Gaudí: 6 nominacions, incloent-hi millor pel·lícula de parla no catalana, millor actor (Enric Auquer) i millor guió adaptat

Premis Feroz: 2 nominacions, millor actor (Enric Auquer) i millor actriu de repartiment (Luisa Gavasa)

La directora: Patrícia Font

Patrícia Font és una directora i guionista barcelonina graduada a l’Escola Superior de Cine i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) que va completar els seus estudis a l’Escola Internacional de Cine i Televisió de Cuba (EICTV).

Té experiència en cinema, televisió i en curtmetratges. Ha dirigit capítols de la segona temporada de la sèrie d’èxit internacional Polseres vermelles, i també és guionista i directora de la sèrie Cites.

També ha dirigit Les de l’hoquei, La templanza i Moebius, entre d’altres.

El seu curt Café para llevar va rebre el Premi Goya a millor curtmetratge de ficció el 2015. L’any 2019 va estrenar el seu primer llargmetratge, Gente que viene y bah. El mestre que va prometre el mar és la seva última pel·lícula, que està sent aclamada per la crítica.

Filmografia

2023 El mestre que va prometre el mar

2021 Deudas (sèrie de televisió)

2021 La templanza (sèrie de televisió)

2021 Moebius (sèrie de televisió)

2019 Les de l’hoquei (sèrie de televisió)

2019 Gente que viene y bah

2015 Cites (sèrie de televisió)

2014 Café para llevar (curtmetratge)

2011 Polseres vermelles (sèrie de televisió)

Condicions d’accés

 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.
Compra d’entrades

 • Entrades exhaurides! Podeu consultar a la taquilla, des de mitja hora abans de l’inici de la sessió, si hi ha hagut anul·lacions.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2024 / Inauguració
16a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: divendres 23 de febrer

Hora: 20.30 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama, basat en fets reals

Durada: 105 min

Any: 2023

País: Espanya

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preus

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada