Auditori de Castellar del Vallès

El retorn, la vida després de l’ISIS

DocsBarcelona del mes

VOSC

L’accés exclusiu d’Alba Sotorra al camp d’al-Roj, al nord-est de Síria, ens mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals acceptin el retorn dels fills però rebutgin que les mares puguin tornar? La directora catalana s’esforça per comprendre els matisos d’una situació complexa i delicada.

El seguiment durant dos anys de la vida de la Shamima, la Hoda, la Hafida, la Nawai i la Kimberly ens posa en un lloc incòmode, però el seu testimoni ens fa entendre la crueltat, l’abús i la misogínia que han viscut. La sensibilitat de Sotorra per observar sense prejudicis posa en evidència la necessitat urgent d’establir un diàleg honest i empàtic entre cultures, religions, gèneres i cosmovisions diferents.

Crítiques


“La pel·lícula de Sotorra està muntada amb notable aplom i intel·ligència, tenint en compte el tibant territori que travessa”.

Jessica Kiang
Variety

“El documental de Sotorra, un retrat poderós i fascinant d’un grup que mai va ser el centre d’atenció durant l’apogeu del terror de l’ISIS, veu a aquestes dones amb una empatia aclaparadora”.

Michael Frank
The Spool

Repartiment i equip


Direcció
Alba Sotorra

Compra aquí les teves entrades

Dia: Divendres 8 d’octubre

Hora: 20 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Gènere: Documental

Durada: 90 min

Any: 2021

País: Espanya i Regne Unit

Qualificació: no recomanada a menors de 16 anys

Preus


Entrada general 3 €
Socis CCCV Gratuït
Socis L’Aula Gratuït
Socis Cal Gorina Gratuït
Venda on-line tancada