Auditori de Castellar del Vallès

El triángulo de la tristeza

BRAM! 2023 / Secció oficial

Cinema

VOSE

Després de la Setmana de la moda, Carl i Yaya, una parella de models i influenciadors, són convidats a un iot en un creuer de luxe. Mentre la tripulació brinda totes les atencions necessàries als rics convidats, el capità es nega a sortir de la seva cabina, malgrat l’arribada imminent del cèlebre sopar de gala. Els esdeveniments prendran un gir inesperat i l’equilibri de poders s’invertirà.

Crítiques


“Una mordaç sàtira sobre el culte als diners i el naufragi de l’insostenible sistema de classes del món actual. Amb sobrada intel·ligència i gràcia, Östlund s’atreveix a xipollejar en tota mena de tolls (…) La pel·lícula està plagada de troballes.”

Elsa Fernández-Santos
Diari El País

“Una salvatge i divertidíssima sàtira sobre els influenciadors i la lluita de classes (…) Escatològica, subratllada, però tremendament divertida i efectiva, es fica en tots els tolls de les actuals guerres culturals.”

Pepa Blanes
Cadena SER

Repartiment i equip


Direcció
Ruben Östlund

Repartiment
Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly de Leon, Zlatko Burić, Henrik Dorsin, Vicki Berlin, Woody Harrelson

Premis (2022)


Premis Oscar: Nominada a millor pel·lícula, direcció i guió original

Festival de Cannes: Palma d’Or (millor pel·lícula)

Premis BAFTA: 3 nominacions, incloent millor guió i actriu secundària (De Leon)

Globus d’Or: Nominada a millor pel·lícula comèdia i actriu secundària (De Leon)

Premis del Cinema Europeu: Millor pel·lícula, millor direcció, millor actor (Zlatko Burić) i millor guió

El director: Ruben Östlund


Ruben Östlund és un director de cinema suec nascut el 13 de febrer de 1974. S’inicia al món de l’audiovisual realitzant filmacions d’esports de neu que més tard li serveixen per accedir a l’Escola de Cinema de la Universitat de Göteborg, Östlund, on es gradua el 2001.

La seva primera pel·lícula de llargmetratge, Involuntario (2008), va ser una obra polèmica que explora temes com l’alcoholisme i la violència en la societat sueca. Fuerza mayor (2014) obté elogis internacionals per la seva representació de la masculinitat i les relacions de parella en crisi i guanya el Premi del Jurat a Canes.

Però és la pel·lícula The Square (2017) la que atorga a Östlund el reconeixement internacional. Aquesta pel·lícula, satírica i provocadora, explora les relacions socials i les normes morals en la societat contemporània. Premiada amb la Palma d’Or en el Festival de Canes, aconsegueix també la nominació als Oscar en la categoria de millor pel·lícula internacional, entre d’altres guardons.

La seva pel·lícula més recent, El triángulo de la tristeza (2022), va un pas més enllà pel que fa a reconeixement i continua explorant temes socials i polítics. Amb ella, el director guanya la segona Palma d’Or de la seva trajectòria i se situa amb tres nominacions a la pròxima edició dels premis Oscar.

Filmografia

2022 El triángulo de la tristeza

2017 The Square

2014 Fuerza mayor

2011 Play

2008 Involuntario

2004 The Guitar Mongoloid (Gitarrmongo)

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori Castellar.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció.
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra d’entrades


 • Venda online exhaurida. Només es vendran entrades a taquilla des de mitja hora abans de l’inici de la sessió en cas que s’alliberin abonaments.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2023 / Secció oficial
15a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Dissabte 25 de febrer

Hora: 21 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Comèdia dramàtica

Durada: 149 min

Any: 2022

País: Suècia

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada