Auditori de Castellar del Vallès

Ennio: el maestro

Cinefòrum

Documental

VOSE

Retrat d’Ennio Morricone, el compositor de cinema més popular i prolífic del segle XX, un dels més estimats pel públic, dues vegades guanyador de l’Oscar i autor de més de cinc-centes partitures inoblidables. El documental presenta el Maestro a través d’una llarga entrevista realitzada per Tornatore, amb testimonis d’artistes i directors com Bernardo Bertoluccio, Giuliano Montaldo, Marco Bellocchio, Dario Argento, els germans Taviani, Carlo Verdone Barry Levinson, Roland Joffé, Oliver Stone, Quentin Tarantino, Bruce Springsteen, Nicola Piovani, Hans Zimmer y Pat Metheny, amb música i material d’arxiu. El documental també proposa revelar la part menys coneguda de Morricone, com la seva passió pels escacs, que pot tenir un misteriós vincle amb la seva música. Així com l’origen a la vida real d’algunes de les intuïcions musicals.

Crítiques


“Es tracta d’un homenatge, d’una lliçó de vida i, el més interessant, d’una classe d’arqueologia il·luminada on queden al descobert bona part dels secrets i contradiccions que configuren la personalitat de [Morricone]”

Luis Martínez
Diario El Mundo

“Documental bonic (…) Tornatore no ha oblidat que l’emoció (…) en veure la seva pel·lícula “Cinema Paradiso” tenia un deute transcendent amb la preciosa música que va compondre Morricone per a ella. Tornatore li fa un sentit homenatge.”

Carlos Boyero
Diario El País

“Tornatore ha aconseguit poesia, eternitat, perquè el film (…) traspua la mateixa elegància, el mateix obsessiu misteri, al cap i a la fi, que el mateix Morricone.”

Carmen L. Lobo
Diario La Razón

“El documental ens endinsa en la ment i la imaginació d’un creador musical sorprenentment audaç (…)”

Sandra Hall
Sydney Morning Herald

Repartiment i equip


Direcció
Giuseppe Tornatore

Premis


2021 Premis David di Donatello: Millor documental, muntatge y so.

Compra d’entrades


  • Venda d’entrades per internet al web www.auditoricastellar.cat
  • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió (sempre que hi hagi entrades disponibles).

Compra aquí les teves entrades

Dia: Divendres 26 de maig

Hora: 20.30 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Gènere: Documental

Durada: 156 min

Any: 2021

País: Itàlia

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preus


Entrada general 5 €
Socis L’Aula Gratuït
Socis CCCV Gratuït

Projecció accessible

Aquesta projecció disposa d’ajuda auditiva i bucle magnètic.

Els espectadors interessats podeu sol·licitar el dispositiu individual a la taquilla per seguir la pel·lícula còmodament. Les persones usuàries podreu ubicar-vos a qualsevol butaca de la sala.

Venda on-line tancada