Auditori de Castellar del Vallès

Estimar sense morir

Monòleg teatralitzat a càrrec de Pepa Lavilla

Activitat emmarcada en el programa d’actes del Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones.

Adaptació de l’obra Algún amor que no mate, de Dulce Chacón.

Malauradament, la violència de gènere és un dels problemes de la nostra societat. Mentre que les noves tecnologies de la comunicació milloren, les persones tenim dificultat per comunicar les nostres necessitats més essencials. La societat actual potencia l’individualisme, però no el coneixement d’un mateix com a persona. Falla el respecte i les relacions humanes són complicades. L’amor es confon amb la dependència.

La decadència de l’amor acaba en frustració i després sorgeix la ràbia, la violència… Les paraules doloroses s’estenen pels braços fins arribar a les mans. La nova situació de la dona en la nostra societat es malentén sovint com si fos una oposició a l’home, en lloc de permetre que sigui un creixement mutu entre l’home i la dona. Es fa difícil la compenetració, la comprensió i l’acceptació.

Aquest espectacle fa com un “zoom” en una dona que un dia s’adona que s’ha equivocat. Va donar el poder de decisió al seu home, va creure que la seva vida era la del seu home i, quan se’n va adonar, ell ja tenia la seva pròpia vida i també la d’ella. Quan obre els ulls és quan ja els té tancats per sempre més, perquè no troba sortida a la presó en què s’ha convertit casa seva. Pensa que els errors es paguen; el seu món s’ha fet massa petit i no té ningú amb qui compartir les penes. A canvi d’atencions, rep menyspreu. Esperar… no res, una mà per agafar-se… cap. Les bufetades ja no fan mal a la cara, sinó més endins, al costat de l’ànima.

La música sona com un record de l’amor que ja s’ha perdut. La seva ànima és l’única companya de viatge. La mort és l’única sortida i s’acomiada del seu cos amb una cançó agredolça.

Repartiment i equip

Direcció
Ona Mestre

Interpretació
Pepa Lavilla

Reserva d’entrades:

  • Al web www.auditoricastellar.cat
  • 1 hora abans de l’inici del monòleg a la taquilla de l’Ateneu (sempre que hi hagi entrades disponibles).
Accés al recinte

  • L’obertura de portes es farà 30 minuts abans de començar.
  • Un cop començat l’acte, no es garanteix l’accés a l’espectacle.
  • Porteu l’entrada preparada, recomanem portar-la descarregada al mòbil.

Reserva aquí les teves entrades

Programa 25N / Monòleg

Data: Dijous 23 de novembre

Hora: 19 h

Lloc: Sala de Petit Format de l’Ateneu

Entrada gratuïta


Organització

Ajuntament (Regidoria de Feminismes i LGTBIQ+)

Venda on-line tancada